Pilaf cu bulgur Rețetă VIDEO
De fapt această rețetă nu este una de pilaf, că din astea mai avem, dar să vă fac cunoștință cu bulgurul și cum se gătește. Aceeași prietenă care mi-a făcut cadou tăițeii de cataif m-a făcut "dependentă" de bulgur și pastă de ardei (dulce, în cazul meu). Mai bine de 1 an a devenit una din cerealele noastre preferate pentru pilaf și tot felul de garnituri cu legume.
Bulgurul este de fapt bobul de grâu curățat de coajă și prefiert, se gătește f.repede, face pilaful să fie bob cu bob și are textură foarte bună și interesantă.
Prima mea mâncare gătită cu bulgur a fost doar un fel de garnitură/pilaf cu ceapă călită, pastă de ardei și bulgur. Toată familia a mâncat cu mare plăcere și de atunci l-am recomandat la cine mi-a mai trecut pragul.
Se găsește în magazinele cu specific arăbesc, l-am văzut la Carrefour la raionul de produse arăbești, l-am cumpărat și de pe internet la Karmel Shop. Vă recomand să-l încercați și neapărat vă veți îndrăgosti de el, are o aromă foarte plăcută și textură perfectă.
Deoarece folosim Youtube (oferit de Google) pentru reteta video, avem nevoie de consimtamantul tau in categoriile
- Stocarea și/sau accesarea informațiilor de pe un dispozitiv
- Selectarea reclamelor de bază
- Crearea unui profil de reclame personalizate
- Selectarea reclamelor personalizate
- Măsurarea performanței reclamelor
- Aplicarea cercetărilor de piață pentru a genera informații despre audiență
- Dezvoltarea și îmbunătățirea produselor
in
Centrul de preferinte pentru confidentialitate
Ingrediente
●
Bulgur
1 pahar
pahar de 250ml
●
Apă
2 pahare
același pahar cu care măsurați bulgurul
●
Pastă de tomate
1 lingurita
sau pastă de ardei gras
●
Sare
1 lingurita
după gust
●
Piper negru măcinat
0.25 lingurite
după gust
●
Frunză de dafin
2 buc
opțional
●
Ulei de floarea-soarelui
50 ml
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Așa arată bulgurul mai de aproape.
Se spală în 2-3 ape ca și orezul, se scurge bine de apă.
Pas 2
Pregătiți și restul ingredientelor.
Pas 3
Pieptul de pui se taie felii subțiri.
Pas 4
Ceapa și morcovul se taie julien.
Pas 5
Într-o tigaie adâncă sau tuci cu fund gros încingeți bine uleiul.
Adăugați pieptul de pui, amestecați periodic până scade toată apa din el.
Pas 6
Adăugați morcovul și ceapa, căliți împreună încă 5 minute.
Pas 7
Adăugați pasta de ardei/roșii, amestecați bine, mai căliți 5 minute.
Pas 8
Puneți bulgurul, amestecați.
Pas 10
Potriviți de sare, piper, adăugați frunza de dafin și amestecați bine.
Când începe să fiarbă faceți focul mai mic și îl lăsați cam 10-15 minute.
Pas 11
Tot acest timp a fiert fără capac, observați că s-a umflat, dacă gustați din el este fiert.
Dar încă nu perfect :)
Pas 12
Să-l aducem la starea lui ideală, închideți focul și acoperiți oala cu capac.
Lăsați așa să se pătrundă toate aromele timp de 20-30 de minute. Bulgurul va absorbi restul de zeamă și va fi bob cu bob, nu cleios.
Observați că nu am amestecat în el după ce a început să fiarbă cu tot cu mirodenii și apă.
Pas 13
După acest timp îl serviți cu orice vă place - salată, murături, etc.
Pas 14
Și aici mai de aproape.
Poftă Bună!
Cantitate:
2 kg
(6-7 porții)
Timp de preparare:
45 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
30 min
Data publicării:
Notă:
5 (5 voturi)