Cataif cu frișcă
De când am tot auzit de cataif, dar tot se găseau diverse chestii care încurcau planului de a-l și încerca. Luna trecută am primit cadou o pungă de tăiței de cataif de la o prietenă și a trebuit să-l fac, îmi părea rău să nu se strice. Da, și acum mă gândesc de ce nu am încercat eu treaba asta mai înainte...
Este un desert atât de simplu, deosebit de gustos, interesant și cu efect de "Oau!" mai la toată lumea. Acum am încercat varianta cea mai simplă, cu frișcă și lapte, dar urmează și altele că abia i-am dat de gust.
Am înțeles că se poate face și cu tăiței foarte fini de casă, nu este chiar la fel, dar la nevoie merge. Tăițeii turcești sunt mult mai fini și în final fac un blat parcă mai uniform și însiropat. Așa că dacă aveți vreun magazin arabesc prin preajmă să știți ce trebuie să căutați acolo.
Prăjitura asta am făcut-o în perioada când a fost la mine un nepot care alerga la Maratonul București din luna trecută. După maraton mi-a spus că ultimii 10 km de alergare s-a gândit numai la Cataif ...:))
Ingrediente
●
Tăiței pentru cataif
500 g
cam de așa gramaj sunt pungile cu tăiței pentru cataif în magazinele arăbești
●
Esență de vanilie
1 buc
+alte arome preferate
●
Smântână dulce pentru frișcă (32-35%)
1 l
să fie rece, de la frigider
●
Zahăr pudră
1 pahar
pentru frișcă
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Așa arată punga cu tăiței de cataif pe care i-am primit.
Pas 2
Am desfăcut tăițeii(sunt foarte presați și vidați în pungă) și i-am aranjat în strat uniform în tava de cuptor.
Tava mea a fost mai mare, cam de 30x25 cm.
Pas 3
Untul se topește și se toarnă peste tăiței. Apoi cu mâinile le frecați bine, ca untul să se distribuie bine.
Pas 4
Cam așa pleacă tava mea la cuptor preîncălzit la 200 grade, pentru 25-30 minute, până se rumenește frumos și uniform.
Pas 5
Cat timp tăițeii sunt la cuptor, pregătim siropul de lapte.
Turnați laptele și zahărul într-o cratiță, adăugați vanilia, amestecați și lăsați până începe să fiarbă.
Pas 6
Când tăițeii sunt gata turnați siropul fierbinte peste ei.
Observați cum s-au rumenit uniform și frumos.
Pas 7
Lăsați tava la temperatura camerei 1-2 ore până se răcorește complet.
Apoi o puneți pentru 6-8 ore la frigider să se însiropeze bine.
Cel mai optim este s-o gătiți seara și lăsați peste noapte la însiropeze.
Pas 8
Apoi bateți bine smântâna dulce cu zahăr pudră până obțineți frișcă spumoasă și frumoasă. Aveți instrucțiuni detaliate aici.
Întindeți frișca într-un strat uniform peste tăițeii însiropeți și mai lăsați 1-2 ore la frigider.
Pas 9
Apoi porționați și savurați, este extraordinar de gustoasă...
Poftă Bună!
Cantitate:
1500 g
(12-15 porții)
Timp de preparare:
600 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
60 min
Data publicării:
Notă:
4 (1 voturi)