Vinete "Limba Soacrei"
Acest aperitiv este unul din cele mai cu vechime în familia noastră, nelipsit pe orice masă festivă în sezonul vinetelor, mai ales. Este foarte "vânat" pe masă, am observat o tendință de golire mai rapidă a farfuriilor anume cu acest fel de mâncare :)
Și este bineînțeles banal de simplu...acum nici nu am timp pentru ceva mai sofisticat de gătit, dar nici nu cred că este cazul într-o masă de familie.
Vinetele, în mod tradițional (gătesc rețeta de vreo 15 ani) le făceam prăjite în ulei, de vreun an le fac la grătar și este la fel de delicios, dar mai sănătos. La fel și cu umplutura, se poate face doar cu maioneză, eu acum fac cu cremă de brânză și pun doar 1-2 linguri de maioneză pentru gust mai interesant.
Ingrediente
●
Vinete
2 buc
alegeți vinete mai înguste/subțiri
●
Cremă de brânză
4 linguri
●
Ulei de floarea-soarelui
2 linguri
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Vinetele se taie felii (rondele și/sau în lungime), cam de 5mm grosime, se ung cu o pensulă cu puțin ulei.
Se coc la grătar pe ambele părți.
Pas 2
Într-un bol mic amestecați crema de brânză cu maioneza, usturoiul pisat și sare după gust.
Pas 3
La roșii tăiați atent cotorul și le feliați cât mai subțire posibil.
Pas 4
Acum vă arăt modul tradițional de asamblare:
- se ia o felie de vinete, din acelea lungi, într-o margine se pune puțină cremă de brânză, se acoperă cu o felie de roșie
Pas 5
Se acoperă cu cealaltă parte de la felia de vinete, așa ca să iasă puțin marginea de la roșie afară, ca un vârf de limbă :)
Pas 6
Dar mie îmi place s-o fac ceva mai simplu, tai și coc vinetele rondele, pun cremă de brânză cu usturoi.
Pas 7
Și felia de roșie deasupra. Este mai repede și mai simplu de lucrat.
Acum fiecare cu îndemânarea și preferințele lui :)
Pas 8
Le aranjați pe un platou, ornați cu verdeață și serviți.
Se pot ține câteva ore la frigider, și chiar până a 2-a zi.
Poftă Bună!
Cantitate:
500 g
(1-2 platouri)
Timp de preparare:
15 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
30 min
Data publicării:
Notă:
5 (4 voturi)