Ingrediente
●
Clătite
8 buc
în pași aveți rețeta pe care o folosesc eu, dar le puteți face după oricare rețetă preferată
●
Smântână dulce pentru gătit -25-32%
200 ml
●
Esență de vanilie
2 buc
+ stafide opțional
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Pregătiți orice rețetă de clătite vă place - eu de 25 de ani o folosesc pe aceasta.
Important să aveți 8-10 clătite întregi, numărul de clătite poate varia în funcție de cât de mare aveți tava de cuptor. În a mea au încăput 8 bucăți, este cam de 20x25cm.
Pas 2
Amestecați brânza cu 1 ou+50g de zahăr+vanilie+stafide(opțional).
Pas 3
Puneți aproximativ 2 linguri de brânză pe marginile fiecărei clătite și începeți să le faceți rulouri, cam ca la sarmale.
Pas 5
Ungeți tava adâncă de cuptor cu unt și aranjați clătitele în ea, puteți pune și niște unt peste clătite.
Pas 6
Într-un bol amestecați 4 gălbenușuri+200ml smântână dulce+80g de zahăr+vanilie.
Pas 7
Turnați acest sos peste clătite și dați tava la cuptor preîncălzit la 180-200 de grade, pentru 10 minute.
Pas 8
În acest timp bateți cele 4 albușuri, treptat adăugați cele 120g de zahăr până obțineți o bezea netedă și albă.
Pas 9
După 10 minute scoateți tava din cuptor și întindeți bezeaua peste clătite, puneți înapoi la cuptor.
Pas 10
Mai lăsați tava la cuptor până se caramelizează frumos bezeaua - cam 10-15 minute - vedeți în poză cum a fost a mea.
La început a fost ceva mai înaltă, peste câteva minute se mai lasă dar nu mult.
Pas 11
O serviți caldă, porționați și savurați...
Pas 12
Aici aveți secțiunea din tavă.
Pas 13
Și una pe farfurie...
Poftă Bună!
Cantitate:
1 kg
(6-8 porții)
Timp de preparare:
30 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregătire:
60 min
Data publicării: