Pavlova cu fructe de pădure

Pavlova cu fructe de pădure

Despre prăjitură - este perfectă, foarte fină, elegantă, gust fresh de la fructe și puțină consistență crocantă de la bezea. Fructe puteți folosi oricare sunt în sezon, totul depinde de preferințe, pentru că frișca se combină cu orice fructe.

Anume această variantă de Pavlova îmi place cel mai mult, este interesantă dar și simplă, singura chestie e să aveți răbdare cu blatul de bezea, și mare grijă să nu-l bronzați.

Rețeta de bezea elvețiană am descoperit-o lucrând la această Pavlova, deci acum vă arăt un prim motiv să o utilizați fără frică și cu încredere. Vedeți ce frumusețe albă și pufoasă mi-a ieșit, la gust vă asigur că este și mai fină.

Această rețetă vine și ca un răspuns la multe întrebări cum să utilizați albușurile rămase după crema de gălbenușuri cu lapte, aici le puteți utiliza pe ambele. Crema nu merge toată, restul o puteți congela sau folosi la o altă rețetă. Am văzut variante de Pavlova în care se folosea doar frișcă, deci faceți cum puteți și vă place, dar eu vă prezint rețeta completă.

Semipreparate

5 linguri
faceți din 4 gălbenușuri și restul ce rămâne puneți la congelator

Ingrediente

Albuș de ou
130 g
aproximativ 4 albușuri - gălbenușurile le folosiți la crema de lapte
Zahăr
260 g
adică cantitate dublă la albușuri
Dulceață de zmeură
2 linguri
sau oricare dulceață mai aromată aveți
Smântână dulce pentru frișcă (32-35%)
500 ml
să fie f. rece, de la frigider
Zahăr pudră
1 pahar
1 pahar=250ml, este pt a bate frișca
Fructe de pădure
1 kg
alegeți oricare găsiți și vă plac, cu cât mai diverse și colorate cu atât mai bine

Pași de urmat

Pas 2

Pe o bucată de hârtie de copt desenați un cerc de aproximativ 26-28 cm în diametru.

Pavlova cu fructe de pădure - Pas 2
Pas 3

Cu câteva picături de bezea prindeți hârtia de copt de tava de cuptor.

Cu o lingură puneți cam jumătate din cantitatea de bezea pe cercul desenat și îl întindeți uniform pe toată suprafața.

Pavlova cu fructe de pădure - Pas 3
Pas 4

Restul de bezea o puneți în poș și faceți o bordură mai înaltă (folosiți dui mai larg).

Dacă nu aveți poș+dui, folosiți o lingură, puneți cumva mai frumos marginile, important să fie înalte.

Pavlova cu fructe de pădure - Pas 4
Pas 5

Cam așa arată blatul meu de bezea, ce a mai rămas din albuș am mai făcut câteva bezele mici pt decor și poftele celor mici :)

Pavlova cu fructe de pădure - Pas 5
Pas 6

Blatul îl coaceți timp de 3-4 ore la 60-70 de grade, din când în când lăsați pt 20-30 de minute cuptorul puțin întredeschis. Puneți în ușă un prosop sau un creion, apoi iarăși închideți ușa să se coacă bezeaua.

Eu așa fac pt a avea bezeaua de un alb imaculat, nu galbenă sau maronie, așa se întâmplă dacă temperatura e mai maricică și zahărul din bezea se caramelizează.

Pavlova cu fructe de pădure - Pas 6
Pas 7

Până se face blatul de bezea, pregătim crema de lapte după rețeta de aici. Lăsați să se răcească bine.

Dacă aveți o altă rețetă verificată o folosiți pe aia.

Pavlova cu fructe de pădure - Pas 7
Pas 8

Un prim test să verificați dacă blatul s-a copt suficient este să se desprindă ușor de pe hârtia de copt.

Când este gata îl scoateți din cuptor și lăsați să se răcorească.

Pavlova cu fructe de pădure - Pas 8
Pas 9

Când aveți blatul de bezea și crema de lapte răcite bine vă apucați să bateți frișca.

Instrucțiunile complete le aveți aici. Deci frișca se prepară chiar înainte de montarea tortului.

Pavlova cu fructe de pădure - Pas 9
Pas 10

Acum ne apucăm să montăm tortul.

Punem blatul pe un platou și îl ungeți pe mijloc cu dulceață - asta pentru că să nu se înmoaie prea repede bezeaua de la crema de lapte și frișcă.

Pavlova cu fructe de pădure - Pas 10
Pas 11

Puneți un strat de crema de lapte, aveți grijă să lăsați loc și pt crema de frișcă.

Pavlova cu fructe de pădure - Pas 11
Pas 12

Și ultimul strat îl puneți pe cel de frișcă.

Pavlova cu fructe de pădure - Pas 12
Pas 13

Fructele le spălați, tăiați (dacă e nevoie), scurgeți bine de apă și le distribuiți uniform peste frișcă.

Să nu vă zgârciți la fructe, cu cât mai multe cu atât mai bine.

Deasupra puteți decora cu câteva bezele mici sau ciocolată topită, etc.

Pavlova cu fructe de pădure - Pas 13
Pas 14

Tortul îl puteți servi imediat, în acest caz crema va fi puțin mai moale, bezeaua mai tare.

Pavlova cu fructe de pădure - Pas 14
Pas 15

După 3-4 ore la frigider frișca și crema devin mai ferme, bezeaua un pic mai moale și veți avea o secțiune mai fermă și dreaptă.

Mie mi-a plăcut mai mult așa, după frigider, dar depinde de timpul disponibil și gustul dvs.

Poftă Bună!

Pavlova cu fructe de pădure - Pas 15

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 500 g (8-10 porții)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregătire: 180 min
Data publicării:
Notă: 5 (5 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 17

RaphaelCozonac256
Raphael Cozonac (RaphaelCozonac256) 26 Dec 2019, 22:22

Am făcut reteta azi si desigur am gustat-o dupa cateva ore la frigider. Pentru gustul meu imi pare prea dulce, deși am pus mai putin zahar atit in frisca cât și in crema de lapte, pe care de altfel am modoficat-o un pic adăugând vre-o 50gr de unt la temperatura camerei dupa ce s-a răcit, caci mi se parea prea lichidă.

In plus, am uns bezeaua cu ciocolata alba topită ca sa formeze un strat impermeabil pentru a nu se inmuia prea tare de la cremă. Apropo, frisca mea era foarte tare si se faceau flori frumoase cu ea cand am pus-o, dar dupa ce a stat la frigider s-a pleostit si e deltul de lichidă 🤔 ar fi trebuit sa pun o parte de mascarpone sau întăritor de frișcă 😕

Zmeura am pus dupa stratul de crema de lapte si apoi si deasupra. Si bine ca nu am zgârcit, ca-i da o aciditate placuta tortului si echilibreaza un pic gustul prra dulce a bezelei.

In fine, fiind prima data cand o fac, e simplu de făcut si arătos 😉

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
MariaJ
MariaJ 09 May 2018, 11:11

Buna ziua, credeti ca sunt ok si fructele de padure congelate sau trebuie neaparat sa fie proaspete? 

lena
Elena (lena) MariaJ 09 May 2018, 12:02

Ar merge si congelate, dar le puneti peste prajitura cu jumatate de ora inainte de servire. Daca se decongeleaza cu mult timp inainte, se deformeaza si lasa suc.

MariaJ
MariaJ Elena (lena) 09 May 2018, 14:04

Mulțumesc pentru răspuns,sunteți drăguță🤗😚

OanaTahiRaducanu791
Oana Raducanu (OanaTahiRaducanu791) 10 Apr 2018, 01:17

am facut bezeaua normala...merita sa faci 2-3 bucati dar nu stiu daca poti sa o pastrezi o sapatamana -oricum s-au batut pe ea!

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
Corina79
Corina79 26 Dec 2016, 16:44

Am mai incercat reteta, dar versiunea aceasta cu bezea elvetiana mi s-a parut geniala -s-a batut mai repede si a aratat foarte bine.

Am facut-o de Craciun si a avut mare succes.

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
lena
Elena (lena) Corina79 28 Dec 2016, 10:12

Asa este, ma bucur ca v-a placut si a fost apreciata!

FlorinaC
Florina (FlorinaC) 07 Feb 2016, 10:08

Si inca o fotografie din alta tura. Multumesc Lena.

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
FlorinaC
Florina (FlorinaC) 07 Feb 2016, 10:01

De mult timp imi propun sa postez fotografiile cu retetele care le-am incercat dar pana azi nu reusit. Pavlova e printre preferatele noastre ca familie...un desert usor si proaspat. Delicioasa si usor de pregatit. :* :* 

Poza mea pentru rețetă:
MashaL
MashaL 02 Sep 2015, 22:20

Cel mai rafinat si gustos. L-am facut pu o sărbătoare romantica sa meritat tot efortul numai ca nu am facut unul întreg dar doua porții mai marisoare. Dar neaparat voi mai face. Multumesc pu rețeta! Sa te ajute Dumnezeu in toate!!!

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
cdianac
cdianac 27 Jul 2015, 22:07

Dumnezeule, cum poate sa arate!

O singura intrebare am: cat timp rezista bezeaua? Nu se inmoaie repede? Adica, ar merge facuta de azi si servita maine? Eu am facut mai demult un tort cu foi de bezea si pana a doua zi a disparut bezeaua mea...

Ma gandesc deja la baza din bezea si umplutura cu ciocolata si alune...

Multumim si pentru aceasta reteta minunata!

anablandiana
anablandiana 27 Jul 2015, 16:43
  1.  yammyyy!!!!!!!!!!!!!!!
CristiAna Tcaciuc
CristiAna Tcaciuc 27 Jul 2015, 12:35

Arata fenomenal. O bomba de vitamine si culori aprinse. E buna de tot ideea. Cum gasesc ceva timp o fac cu mare placere. Danke schoen Lena. 

Arată toate comentariile