Salată de vinete, cu roșii și ceapă

Salată de vinete, cu roșii și ceapă

O variantă de salată de vinete foarte bună, simplă, rapidă și așa, mai de casă. Am gustat-o prima dată la un botez, mi-a plăcut mult combinația, am găsit între timp și această metodă rapidă și gustoasă de a coace vinetele la cuptor pentru ea. Recomand să încercați, nu aveți cum să greșiți și mai ales dacă aveți acum poftă de vinete proaspete.

Ingrediente

Vinete
3 buc
   
Roșii
1 buc
   
Ceapă roșie
1 buc
   
Ulei
50 ml
de măsline sau floarea-soarelui
Sare
1 lingurita
   

Pași de urmat

Pas 1

Vinetele se spală și se taie în jumate apoi se crestează cu un cuțit adânc, vedeți în poză.

Salată de vinete, cu roșii și ceapă - Pas 1
Pas 2

Se pun într-o tavă și se stropesc cu puțin ulei.

Salată de vinete, cu roșii și ceapă - Pas 2
Pas 3

Se țin la cuptor la 200 de grade, timp de 30-40 de minute până se rumenesc frumos.

Salată de vinete, cu roșii și ceapă - Pas 3
Pas 4

Lăsați să se răcească bine apoi cu o lingură scoateți miezul de la vinete.

Salată de vinete, cu roșii și ceapă - Pas 4
Pas 5

Încercați să nu faceți bucățile de vinete prea mărunte, lăsați-le mai cubulețe.

Le puneți într-un bol în care veți amesteca salata.

Salată de vinete, cu roșii și ceapă - Pas 5
Pas 6

Adăugați ceapa tăiată fideluță.

Salată de vinete, cu roșii și ceapă - Pas 6
Pas 7

Apoi puneți roșiile tăiate cubulețe, sarea și 3-4 linguri de ulei - eu am pus ulei de floarea-soarelui presată la rece, are o aromă mai specifică și dă gust bun salatei.

La fel de bine iese și cu ulei de măsline.

Salată de vinete, cu roșii și ceapă - Pas 7
Pas 8

Salata este f. bună proaspăt amestecată, dar am observat că după câteva ore la frigider are un gust și mai bun. Deci vă orientați după necesitate și timp.

Poftă Bună!

Salată de vinete, cu roșii și ceapă - Pas 8

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 500 g
Timp de preparare: 15 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 60 min
Data publicării:
Notă: 5 (7 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 15

ina91
ina (ina91) 23 Aug 2018, 20:30

Multumesc mult de reteta, e prea gustoasa sa o descriu :)

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
cristina90
cristina90 07 Aug 2018, 15:05

Lena ati fost la momentul potrivit cu aceasta reteta de citeva zile ma tot gindesc ca vreau aceasta salata dar ma gindeam cum sa coc vinetele in apartament ca in rola nu am incercat nici o data, acum sigur ca deseara incerc neaparat, cu poftele de graviduta nu te pui. Multumesc pentru reteta.

Lena81
Lena81 31 Aug 2017, 01:54

Mama mea adauga si ardei copti si putin, putin otet. Excelenta!!!!

elenabordianu
elena bordianu (elenabordianu) 08 Dec 2015, 20:08

salata asta am facut in 2 timpi si 3 miscari, parca imi parea mie ca mai e nevoie de ceva pe masa, si , recunosc, am facut-o mai mult sa fie, mai ales ca aveam ardei si vinata coapte si decongelate. si sa vezi surpriza, s-a mincat mai repede decit "vedetele"!

Nota mea pentru rețetă:
Diana30
Diana30 06 Aug 2015, 14:46

Ex-ce-len-taaa !!! Am facut-o si eu azi , desi eram un pic sceptica la inceput , nu credeam ca-mi va placea asa mult . Imi pare rau ca n-am taiat ceapa un pic mai mare :( . Vinetele mele au lasat si ceva zeama , asa ca le-am lasat cateva minute intr-o strecuratoare si apoi am adaugat ceapa , rosia si uleiul . Data viitoare voi cresta vinetele , le voi sara si le voi sterge inainte de-a le pune la caldura

PS Pacat ca n-am facut si vreo poza ...

Nota mea pentru rețetă:
Darzos
Darzos 28 Jul 2015, 18:45

Foarte buna! Eu si sotia suntem mari amatori de salata de vinete. Aici in Rusia devenise dificila operatia de coacere a vinetelor pe carbuni - gradina e destul de departe - iar pe flacara aragazului......

Deci coacerea conform acestei retete a rezolvat aceasta problema. As vrea sa precizez ca daca miezul este pus intr-un tifon si scurs se poate prepara in continuare si dupa metoda clasica. Inconvenientul este doar ca rezulta putin mai inchisa la culoare dar gustul este foarte bun.

Multumim Lena pentru retetele tale!

Nota mea pentru rețetă:
tiki
tiki 10 Jul 2015, 21:02

Buna. Am facut aceasta salata si mi-a placut tare mult. Am facut numai din 2 vinete ptr. mine. Am mancat imediat putina si acuma e la frigi.ptr. maine cand va fi mai buna. 1 vanata am crestat-o asa cum zice reteta si 1 am curatat-o si taiat-o cuburi sa fie frumoase patratelele, dar am desprins bine si din cea cu coaja. Nu se  prea prajeau  sus si am dat drumul putin la grill si imed. s-au rumenit. Buna tare. Mai fac si saptamana viitoare cand vin copiii. Multumesc. Pupici.

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
Silvia86
Silvia86 09 Jul 2015, 21:40

Abia astept sa fac aceasta reteta, mai ales ca este fara maioneza! Spune-mi, te rog, vinetele trebuie scurse de zeama? Parca stiam ca zeama lor este amaruie :-?

Nota mea pentru rețetă:
lena
Elena (lena) Silvia86 09 Jul 2015, 22:21

Ale mele nu aveau zeama, sau erau ele mai seci sau de la cuptor s-au uscat.

Iosipitsa
Iosipitsa 09 Jul 2015, 14:51

vyorelya, cum adica cu "nuci ulei de masline si usturoi"? Ai putea sa imi spui cum? Chiar mi-ar placea sa incerc! Cat despre reteta  postata mai sus, sigur am sa o incerc, dar mai la vara ca la noi e iarna acum :((((

Nota mea pentru rețetă:
vyorelya
vyorelya 08 Jul 2015, 12:51

multumesc de reteta lena interesanta arata bine si de sezon! duminica asteptam oaspeti cu merintii "in rodina" cum se spune la noi, si ma gindeam ce salata sa fac la friptura de miel la tigaie cu mamaligutza. ai un site SUPER LA FEL ESTI SI TU!!!

Arată toate comentariile