Ingrediente
●
Ulei
50 ml
de măsline sau floarea-soarelui
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Vinetele se spală și se taie în jumate apoi se crestează cu un cuțit adânc, vedeți în poză.
Pas 2
Se pun într-o tavă și se stropesc cu puțin ulei.
Pas 3
Se țin la cuptor la 200 de grade, timp de 30-40 de minute până se rumenesc frumos.
Pas 4
Lăsați să se răcească bine apoi cu o lingură scoateți miezul de la vinete.
Pas 5
Încercați să nu faceți bucățile de vinete prea mărunte, lăsați-le mai cubulețe.
Le puneți într-un bol în care veți amesteca salata.
Pas 6
Adăugați ceapa tăiată fideluță.
Pas 7
Apoi puneți roșiile tăiate cubulețe, sarea și 3-4 linguri de ulei - eu am pus ulei de floarea-soarelui presată la rece, are o aromă mai specifică și dă gust bun salatei.
La fel de bine iese și cu ulei de măsline.
Pas 8
Salata este f. bună proaspăt amestecată, dar am observat că după câteva ore la frigider are un gust și mai bun. Deci vă orientați după necesitate și timp.
Poftă Bună!
Cantitate:
500 g
Timp de preparare:
15 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
60 min
Data publicării:
Notă:
5 (7 voturi)