Ciulama de ciuperci

Ciulama de ciuperci

Una dintre cele mai delicioase mâncăruri de la Herghelia, trebuie s-o gustați neapărat și voi. Se prepară foarte simplu, o puteți combina cu o mămăligă sau cartofi.

Ingrediente

Ciuperci albe proaspete
1 kg
   
Usturoi
6 buc
căței
Pătrunjel verde
1 buc
1 legătură
Lapte de soia
2 pahare
   
Făină albă calitate superioară
6 linguri
   
Sare
1 lingurita
   
Ulei de măsline
2 linguri
   

Pași de urmat

Pas 1

Ciupercile le spălați și curățați. Le puneți la fiert și lăsați 20 de min să fiarbă.

Ciulama de ciuperci - Pas 1
Pas 2

Apoi le lăsați să se scurgă și să se răcorească.

Ciulama de ciuperci - Pas 2
Pas 3

Tăiați subțire toate ciupercile.

Ciulama de ciuperci - Pas 3
Pas 4

Pregătiți rețeta de sos alb vegetarian cu cantitate dublă de ingrediente.

Ciulama de ciuperci - Pas 4
Pas 5

Când este gata sosul adăugați la el ciupercile.

Ciulama de ciuperci - Pas 5
Pas 6

Adăugați usturoiul pisat bine.

Ciulama de ciuperci - Pas 6
Pas 7

Apoi verdeața tocată mărunt.

Ciulama de ciuperci - Pas 7
Pas 8

Amestecați bine totul și luați de pe foc. Asta-i toată rețeta, dacă mai faceți și o mămăliguță vă mâncați și degetele :)

Poftă Bună!

Ciulama de ciuperci - Pas 8

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (5-6 porții)
Timp de preparare: 30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 40 min
Data publicării:
Notă: 4 (5 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 13

eduardu
Eduardu (eduardu) 11 Mar 2018, 19:42

Am vazut reteta si am si pus-o in aplicare pt cina din seara asta! Foaaaarte gustoasa! Nu am folosit lapte de soia,doar apa. A iesit super! Multumesc mult mult pt inspiratie!

Poza mea pentru rețetă:
CenușăMariaCarina386
Cenușă Carina (CenușăMariaCarina386) 18 Dec 2017, 19:43

draga Lena, se poate gati si cu lapte de ovaz sau de nuci ? 

lena
Elena (lena) Cenușă Carina (CenușăMariaCarina386) 18 Dec 2017, 20:03

Cred ca da, depinde care va place mai mult la gust.

elenabhm
elenabhm 12 Apr 2016, 00:46

Buna!

 Multumesc frumos pentru reteta! Imi aduce aminte de copilarie cand mama imi gatea in zilele de post! Acum, plecata fiind peste mari si tari, am regasit gustul de acasa! Este o reteta simpla insa delicioasa! O voi recomanda cu incredere prietenelor! 

Nota mea pentru rețetă:
geo.mih
geo.mih 18 Apr 2015, 19:11

foarte buna.este prima data cand fac ciulama de ciuperci .

Poza mea pentru rețetă:
Sara1234
Sara1234 03 Oct 2014, 16:16

A iesit foarte bun! Mamei i-a placut foarte tare.! :*

raluca dragoman
raluca dragoman 15 Oct 2013, 21:56

Foarte buna reteta de ciulama; este prima data can am facut-o cu lapte de soia si a iesit dementiala, cu siguranta o mai repet. In plus fata de ingredientele din reteta eu am pus 2 legaturi de patrunjel, daca va place merita incercat :)

Nota mea pentru rețetă:
andreeaiasi
andreeaiasi 29 May 2013, 20:51
Am facut ciulamaua aseaea, nu am pus lapte de soia ca nu imi place dar am adaugat si usturoi proaspat din gradina. A iesit f bun doar ca cam negricios la culoare, cred ca din cauza ciupercilor
Nota mea pentru rețetă:
amalia16
Amalia (amalia16) 12 Jan 2012, 20:46

 

Poza mea pentru rețetă:
MariaP
MariaP 21 Sep 2010, 15:31

Lena, am vazut ca folosesti destul de des laptele de soia in retetele tale. Eu il folosesc foarte rar, iar la ciulama n-am pus niciodata. M-ai facut curioasa, promit ca am sa incerc si eu reteta cu acest ingredient.

claudia1976
claudia1976 09 Sep 2010, 17:48

Ai mare dreptate. M-am uitat la poze si imi lasa gura apă... Saptamana viitoare cumpar ciuperci... N-am mai mancat demult....

Nota mea pentru rețetă:
Arată toate comentariile