Prăjitură cu căpșuni și bezea

Prăjitură cu căpșuni și bezea

Am ajuns în sezonul meu preferat, de fructe diverse, aromate și delicioase. Începem cu căpșunile, la început nu ne putem sătura de ele așa simple, după aia începe improvizația - prăjituri cu căpșuni, limonade, dulceață, etc. Pe site veți găsi multe rețete, ziceam că poate anul acesta să nu fac niciuna pt site, ca să nu mă repet.

Dar, bineînțeles că nu pot, cum am văzut această prăjitură mi-a și luat ochii. Puteți s-o serviți ca prăjitură sau chiar ca un tort, este foarte aromată și gustoasă. Căpșunile aromate în combinație cu bezeaua aerată, moale, fină și delicioasă, o fac perfectă și la gust, și la aspect.

Acum mă gândesc că tot caut creme ușoare, ieftine și delicioase - ei să știți că acest sufleu de bezea este exact ce trebuie, îmi pare rău că mi-a luat atâta timp să-l descopăr. Lucrurile simple sunt chiar sub nasul nostru :) Trebuie doar să deschidem mai bine ochii și le vedem, să nu ne fie frică să gustăm și încercăm rețete noi permanent.

Remarcă: singura chestie care puteți s-o modificați și eu cred că așa voi face data viitoare, puneți jumătate de ingrediente la blat. Este un blat gustos, dar puțin mai dens la textură, dacă vă place cu aluat mai mult îl lăsați așa, dacă vreți să fie mai multe fructe și bezea, puneți în jumate.

Ingrediente

Făină albă
350 g
   
Unt
250 g
moale, la temperatura camerei
Smântână
100 g
   
Ouă
4 buc
   
Zahăr
100 g
   
Praf de copt
2 lingurite
   
Zahăr pudră
150 g
pt bezea, puteți înlocui cu zahăr simplu
Căpșuni
1 kg
proaspete sau congelate

Pași de urmat

Pas 1

Făina o amestecați cu praful de copt, adăugați untul, gălbenușurile și amestecați bine - cu mâinile, mixerul sau în robot.

Prăjitură cu căpșuni și bezea - Pas 1
Pas 2

Apoi adăugați zahărul și smântâna și frământați un aluat - va fi gros și lipicios.

Eu nu l-am mai scos pe masă, l-am luat direct din robot cu o lingură și l-am pus în tavă.

Prăjitură cu căpșuni și bezea - Pas 2
Pas 3

Îl transferați în tava așternută cu hârtie de copt și nivelați bine cu mâinile.

Tava mea are 28cm diametru, cu siguranță puteți folosi și una mai mare.

Înțepați aluatul din loc în loc cu o furculiță.

Prăjitură cu căpșuni și bezea - Pas 3
Pas 4

Îl coaceți timp de 20-25 de minute, până se rumenește bine, în cuptorul preîncălzit la 200 de grade.

Prăjitură cu căpșuni și bezea - Pas 4
Pas 5

Blatul copt îl scoateți din cuptor și aranjați peste el căpșuni întregi (spălate și curățate, bineînțeles) sau jumătăți, dacă sunt mai mari.

Prăjitură cu căpșuni și bezea - Pas 5
Pas 6

Albușurile se bat spumă tare, apoi câte puțin se adaugă zahărul pudră și se continuă mixarea până obțineți o spumă lucioasă și tare.

Prăjitură cu căpșuni și bezea - Pas 6
Pas 7

O puneți și nivelați peste căpșuni.

Lăsați tava la cuptor preîncălzit la 150 de grade pentru încă 15-20 de minute.

Prăjitură cu căpșuni și bezea - Pas 7
Pas 8

Observați că bezeaua se umflă frumos, dar după răcire se va lăsa, așa e normal.

Prăjitură cu căpșuni și bezea - Pas 8
Pas 9

Lăsați prăjitura să se răcorească și pătrundă măcar 2-3 ore.

Scoteți bordurile și porționați.

Prăjitură cu căpșuni și bezea - Pas 9
Pas 10

Aici și o secțiune delicioasă...

Poftă Bună!

Prăjitură cu căpșuni și bezea - Pas 10

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (8-10 porții)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 30 min
Data publicării:
Notă: 5 (4 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 17

Anisoara89
Ana Cozonac (Anisoara89) 03 Oct 2019, 20:53

Buna Lena, am reincercat azi rețeta, am împărțit toate ingredientele in jumătate si facut intr-o tava de 24cm de diametru. A ieșit perfect 😊

Mulțumesc mult pentru idei si inspirație!

Poza mea pentru rețetă:
Anisoara89
Ana Cozonac (Anisoara89) 29 Sep 2019, 19:44

Lena, am facut azi această rețetă cu mere si prune in loc de capsuni. Fructele le-am taiat cubulete mici si topit un pic cu zahar si suc de mere, la foc mic.

Mic detaliu, aluatul l-am copt 20min la 200°C fara ventilație, a crescut bine si rumenit, insa inauntru a ramas prea moale.. cam crud. Am verificat cu scobitoarea si parca era ok,dar cred ca nu merge metoda asta de verificare pentru asa aluat.

Gustul e bun si buna combinația intre aluatul asta si fructe. Cred ca o sa mai incerc sa reusesc bine aluatul si sa vad ce da cand totul e bine facut.

Mulțumesc anticipat de raspuns!

Poza mea pentru rețetă:
marius12345
marius12345 02 Jul 2017, 19:36

Am folost exact cantitatile date de dumneavoastra si am realizat ca blatul este cam unsuros. As sugera sa se foloseasca mai putin unt. Eu cu siguranta voi folosi mai putin data viitoare. In rest, foarte buna prajiturica!

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
IoanaAcasandrei530
Ioana Acasandrei (IoanaAcasandrei530) 13 Jun 2016, 22:10

Esti geniala

Nota mea pentru rețetă:
Sandra86
Sandra (Sandra86) 18 Oct 2015, 18:14

am facut-o cu jumatati de poama

Poza mea pentru rețetă:
Ancuta Rogac92
Anisoara Badila(Rogac) (Ancuta Rogac92) 06 Jul 2015, 22:59

Iar aici o sectiune din prajitura meaa delicioasa!!!  O sa incerc neaparat si cu alte fructe !!!

Poza mea pentru rețetă:
Ancuta Rogac92
Anisoara Badila(Rogac) (Ancuta Rogac92) 06 Jul 2015, 22:57

Nu am avut vre o 5 luni net, si draga Lena am simtit lipsa sitului tau, azi rascolind prin retete am zis sa fac acest delicios desert, care mi a iesit de minune, eu am pus dulceata de capsune si mure, am avut cam putine dar a iesit o bunatate !!!!

Poza mea pentru rețetă:
Charlie
Charlie 06 Jun 2015, 12:11

Draga mea, .. o nebunie!

Iti multumesc! Din nou Ai dreptate in ceea ce priveste cantitatea de la blat. Am facut portia intreaga dar, am mai pastrat din el si, intr-o forma mai mica, am pus in loc de capsuni, dulceata de cirese si respectiv bezea, pe care am facut-o din 6 albusuri. Bineinteles am suplimentat si zaharul.

Poza mea pentru rețetă:
simeriateodora
simeriateodora 20 May 2015, 11:19

Reteta este minunata,poti pune orice fruct sau chiar gem .Nu asa ?

Nota mea pentru rețetă:
ETA
ETA 19 May 2015, 17:24

Multumim pentru minunatele retete pe care le împărțit cu noi! Urmăresc acest site de ani de zile, am probat retete si au avut succes! Felicitări si spor la toate! 

Arată toate comentariile