Demult planificam să lucrez la rețeta de bezele, mai ales după multe întrebări despre utilizarea albușurilor. Dar, deși pare o rețetă banală, chiar foarte, sunt câteva mici detalii care contează pentru obținerea unui rezultat perfect.
Puteți înlocui zahărul pudră din rețetă cu zahăr simplu, dar veți avea mai mult de lucru și nu veți obține bezeaua perfect lucioasă foarte repede. La fel, s-ar putea să nu vă iasă din prima din cauza temperaturii cuptorului, până vedeți cum se împacă bezeaua perfectă cu cuptorul dvs s-ar putea să mai greșiți, așa cel puțin a fost la mine.
În concluzie, se merită toate eforturile și încercările - sunt cei mai simpli biscuiți, fără grăsime și făinuri, foarte aerate, se topesc în gură. Puteți adăuga orice arome, culori, alune/nuci mărunțite deasupra.
Aici aveți rețeta din 3 albușuri (aproximativ 100g), cam cu această cantitate veți avea o tavă de cuptor plină de bezele. Mai bine să faceți în câteva ture dacă vreți mai multe, pentru că bezeaua deja mixată trebuie pusă la cuptor, mai târziu își pierde din textură.