Trandafiri cu mere și foietaj

Trandafiri cu mere și foietaj

Planificăm să postez alte rețete pe site zilele astea, dar după ce am dat de această prăjitură nu am putut să rezist să nu o fac și imediat s-o pun și pe site. Este foarte frumoasă, aromată, simplu de preparat, ieftină, de post, moderat de dulce, ..., excelentă. Dacă vreți să faceți ceva simplu și frumos, recomand cu toată încrederea!

Ingrediente

Aluat foietaj (franțuzesc)
1 buc
se folosește doar jumătate din pachet - adică doar o foaie din cele 2
Mere ionatan
3 buc
luați mere roșii, trandafirii vor fi mai frumoși
Zahăr
5 linguri
   
Scorțișoară
1 lingurita
   
Sare de lămâie
1 lingurita
   
Zahăr pudră
1 lingura
   

Pași de urmat

Pas 1

Merele se spală, se taie în jumătăți, se curăță de sâmburi și se taie felii foarte subțiri.

Trandafiri cu mere și foietaj - Pas 1
Pas 2

Apoi se pun într-o cratiță, se toarnă apă cât să le acopere și se pune la fiert cu 2 linguri de zahăr și 1 linguriță de sare de lămâie. Când încep să fiarbă se stinge focul.

Trandafiri cu mere și foietaj - Pas 2
Pas 3

Se scot imediat din apă pe o farfurie, să se răcorească.

Trandafiri cu mere și foietaj - Pas 3
Pas 4

Apoi se pun pe o farfurie așternută cu șervețele sau prosoape de bucătărie, să se usuce apa bine de pe ele.

Trandafiri cu mere și foietaj - Pas 4
Pas 5

Dezghețați doar jumătate din cantitatea de aluat de foietaj. O presărați cu zahăr și scorțișoară și tăiați din ea benzi de 1 cm grosime.

Trandafiri cu mere și foietaj - Pas 5
Pas 6

Pe fiecare bandă se pun felii de mere ușor suprapuse.

Trandafiri cu mere și foietaj - Pas 6
Pas 7

Apoi atent se rulează banda.

Trandafiri cu mere și foietaj - Pas 7
Pas 8

Se întorc și se aranjează pe o tavă de cuptor unsă cu puțin ulei. Mie mi-au ieșit cam 15 bucăți din această cantitate de mere și aluat - exact o tavă de cuptor plină.

Trandafiri cu mere și foietaj - Pas 8
Pas 9

Le puneți la cuptor la temperatură medie, până se rumenesc - cam 1 - 1,5 ore. Apoi se scot și se pudrează cu zahăr. Sunt foarte bune și calde și reci.

Poftă Bună!

Trandafiri cu mere și foietaj - Pas 9

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (cam 15 bucăți)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 50 min
Data publicării:
Notă: 5 (14 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 44

IlincaGloba911
Ilinca Globa (IlincaGloba911) 18 Apr 2018, 15:53

Salut,din nou o noua inspiratie cu un farmec aparte...multumeac din inima!

Poza mea pentru rețetă:
lena
Elena (lena) Ilinca Globa (IlincaGloba911) 18 Apr 2018, 16:17

Cu mare placere! 😘

Ana Maria Popovici
Ana Maria Popovici 26 Mar 2017, 09:53

Arata foarte delicios!

Asi avea și eu o rugăminte, câte grame de aluat e necesar. A-și dori sa îl prepar singura.

Nu locuiesc in România și aici nu sunt aceleași produse, de aceea nu pot aprecia cantitatea.

lena
Elena (lena) Ana Maria Popovici 27 Mar 2017, 09:10

Eu cumpar de obicei 500g de aluat foietaj.

DannyElla
DannyElla 04 May 2016, 10:42

Minunată rețetă. Simplă și de mare efect. La ce temperatură ar trebui setat cuptorul? deoarece eu l-am dat la 160grade, si dupa 30 min erau gata, mai mai să le ard, pentru că îl programasem să se oprească după o oră...

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
Melanie
Melanie 13 Nov 2015, 16:13

Efectul vizual e minunat. Am folosit tava de briose si au iesit bine.

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
tiki
tiki 09 Oct 2015, 13:15

Buna. Nu cred ca a facut cineva asa putini trandafiri ca mine.Mi-a ramas un rest de foietaj si-mi parea rau sa-l arunc si vroiam si ceva simplu si sa mearga repede.Asa ca am facut aceste minunate flori.Am taiat si fasia in 2 sa-mi iese mai mult. I-am pus intr-o forma de briose, dar nu mai fac. Mi se ardeau merele si nu se cocea foietajul, Probabil peretii tavii de briose tineau caldura. Am incercat si gata, nu mai fac asa. Pupici.

Poza mea pentru rețetă:
Flory93
Flory93 10 Oct 2013, 14:00

Buna!. sunt noua pe aici dar tot in acelasi timp sunt veche deoarece de foarte mult timp imi sunteti calauza in bucatarie..Am facut o groaza de retete de pe pagina dumneavoastra si nu am ramas dezamagita de nici una,o postez doar pe cea mai noua. Va multumesc!

Poza mea pentru rețetă:
tiki
tiki 19 Sep 2013, 09:49

Buna. Nu am cuvinte.Le-am facut aseara. Parca erau mai bune, mai crocante ca astazi cand s-au mai muiat. Ma gandesc ce bine ar arata pe un platou cu mai multe feluri, colorat, Arlechinu-galben, Greta Garbo-neagra, Raffaello,-alba,niste islere mici maro, niste bezele-albe si trandafirii astia. Mamă mamă. Poate de Crăciun.Daca D-zeu ne ajuta, vom reusi.Trandafirasii mei sunt de toate felurile"boboci", mai "ofiliti",mai arsi de "soare". Asa sunt ei.

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
LicaStar
Lica (LicaStar) 14 Sep 2013, 15:52

Nu credeam ca se fac asa de repede, nu mai zic de mancat... Foarte gustosi!!

Poza mea pentru rețetă:
Miralinda
Miralinda 07 Oct 2012, 17:48

MULTUMESC! 

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
AlinaG
AlinaG 27 Jun 2012, 15:59

Multumesc ca existati...invat retete noi si buneeeee...am facut si eu trandafirasi am postat o poza sa vedeti cum mi-au iesit..O zi frumoasa!

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
Arată toate comentariile