Ingrediente
●
Aluat foietaj (franțuzesc)
1 buc
se folosește doar jumătate din pachet - adică doar o foaie din cele 2
●
Mere ionatan
3 buc
luați mere roșii, trandafirii vor fi mai frumoși
●
Scorțișoară
1 lingurita
●
Sare de lămâie
1 lingurita
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Merele se spală, se taie în jumătăți, se curăță de sâmburi și se taie felii foarte subțiri.
Pas 2
Apoi se pun într-o cratiță, se toarnă apă cât să le acopere și se pune la fiert cu 2 linguri de zahăr și 1 linguriță de sare de lămâie. Când încep să fiarbă se stinge focul.
Pas 3
Se scot imediat din apă pe o farfurie, să se răcorească.
Pas 4
Apoi se pun pe o farfurie așternută cu șervețele sau prosoape de bucătărie, să se usuce apa bine de pe ele.
Pas 5
Dezghețați doar jumătate din cantitatea de aluat de foietaj. O presărați cu zahăr și scorțișoară și tăiați din ea benzi de 1 cm grosime.
Pas 6
Pe fiecare bandă se pun felii de mere ușor suprapuse.
Pas 7
Apoi atent se rulează banda.
Pas 8
Se întorc și se aranjează pe o tavă de cuptor unsă cu puțin ulei. Mie mi-au ieșit cam 15 bucăți din această cantitate de mere și aluat - exact o tavă de cuptor plină.
Pas 9
Le puneți la cuptor la temperatură medie, până se rumenesc - cam 1 - 1,5 ore. Apoi se scot și se pudrează cu zahăr. Sunt foarte bune și calde și reci.
Poftă Bună!
Cantitate:
1 kg
(cam 15 bucăți)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
50 min
Data publicării:
Notă:
5 (14 voturi)