Friptură de pui la tigaie

Friptură de pui la tigaie

Interesantă poveste are această rețetă - așa face carnea de pui tatăl meu când rămâne singur acasă, i-a pregătit-o și mamei, aceasta a preluat-o și de mult timp face pulpele de pui numai în așa fel. Eu am mâncat acasă când eram în vacanță anul trecut și mi-a plăcut, dar mi-a părut atât de banal că nu prea m-am complicat eu s-o repet, deși gustul mi-a plăcut.

Știți în câte feluri se poate face carnea de pui, găsiți multe rețete aici pe site, din toate a mâncat soțul meu. Într-o zi, în grabă am făcut această rețetă, și el uimit "Da cum ai făcut carnea asta de pui?", eu "Păi așa, repede la tigaie cum o face mama...", el "Dar este delicioasă, s-o pui neapărat pe site!"... De acum încolo când fac așa carnea, mârâie și se bucură la cât de gustoase sunt :)

Deci, iacă poftim rețeta pe site - se face simplu, chiar banal, dar este absolut delicioasă. Eu folosesc pulpe dezosate, dar merge foarte bine și cu pulpele cu os, doar un pic va crește timpul de preparare.

Ingrediente

Pulpe de pui
1 kg
superioare/copănele - cu os sau fără os și piele
Ceapă albă
3 buc
   
Sare, piper
1 lingurita
   
Ulei de floarea-soarelui
50 ml
   
Usturoi (cățeii)
5 buc
opțional

Pași de urmat

Pas 1

Pulpele le spălați bine și scurgeți/uscați de apă.

Tigaia se încinge bine cu ulei după care puneți acolo pulpele.

Friptură de pui la tigaie - Pas 1
Pas 2

Presărați sare și piper, lăsați să se rumenească la foc mediu.

În funcție de grosimea cărnii puteți să o gătiți mai încet sau mai repede, cu capac sau fără. Dar în mod normal eu le fac la foc mediu și le este de ajuns.

Friptură de pui la tigaie - Pas 2
Pas 3

Când s-au rumenit bine pe o parte se întorc pe cealaltă, le presărați și aici cu sare și piper.

Lăsați cam 5 minute.

Friptură de pui la tigaie - Pas 3
Pas 4

Acum adăugați ceapa tăiată julienne mai gros.

O distribuiți așa ca să ajungă să se călească printre bucățile de carne.

Friptură de pui la tigaie - Pas 4
Pas 5

Puneți capacul pe tigaie și îl lăsați cam 5 minute.

Dacă țineți capacul mai mult de 5 minute ceapa va lăsa mai multă zeamă și la final se va face ca un sos de ceapă, nu se vor vedea bucățele mai întregi.

Friptură de pui la tigaie - Pas 5
Pas 6

Mai amestecați puțin între timp.

Friptură de pui la tigaie - Pas 6
Pas 7

După ce am luat capacul la mine a lăsat cam multă zeamă.

Lăsați în continuare să fiarbă totul la foc mediu până se evaporă tot lichidul și ceapa începe să se călească.

Friptură de pui la tigaie - Pas 7
Pas 8

Cam așa, asta înseamnă că deja sunteți pe final :)

Friptură de pui la tigaie - Pas 8
Pas 9

Opțional, cu 2-3 minute înainte să opriți focul adăugați usturoi tocat peste carne. Amestecați neapărat să se distribuie uniform aroma.

Friptură de pui la tigaie - Pas 9
Pas 10

Serviți caldă cu orice garnitură preferată.

Poftă Bună!

Friptură de pui la tigaie - Pas 10

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (3-4 porții)
Timp de preparare: 20 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 10 min
Data publicării:
Notă: 5 (9 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 16

StefanRadu355
Stefan Radu (StefanRadu355) 15 Sep 2021, 21:08

Foarte tare.... 
Inainte insa eu am tinunt pulpele 2 ore in sos facut cu ierburi si iaurt. 
Am prajit cu unt irlandez in Irlanda si am presarat vin alb peste pui. 
Nu am permis cepei sa lasa zeama ci am folosit vin alb. 
E posibil sa va placa si niste cartofi noi, fara coaja tinuti in unt cu usturoi si verdeata presarata pe deasupra. 

M-am lins pe urechi.

La sfarsit, am facut un sos alb in alta tigae din crema grasa de gatit, piper si coniac. 

Nu pretind ca sunt bucatar, mai degraba gurmand. Imi place insa gustul si sa explorez sau sa dezvolt orice. 








 

Nota mea pentru rețetă:
Ionela jurjescu
Jurjescu Ionela (Ionela jurjescu) 28 Aug 2020, 08:35

Trebuie să crestez carnea sau să o las asa

lena
Elena (lena) Jurjescu Ionela (Ionela jurjescu) 28 Aug 2020, 08:50

Daca trebuia, va sscriam in pasi.😉

Rodikuta
Rodikuta 15 Mar 2018, 10:47

Am preparat aceasta friptură la tigaie, carnea am ales sa fie de curcan(imi place mai mult) si am pus ceapa asa pe masura tăiată mascat. Este destul de usor, carnea la rîndul ei se coace bine , a iesit frageda și aromata. Poza arata tot.. numai nu si gustul😀 Am servit cu orez si rosii uscate in ulei de măsline(desigur dupa receta dvs de pe site 😊) multumim

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
nata14
nata14 23 May 2017, 02:54

Delicios! toată ziua am căutat retete cu carne de pui si ma bucur ca am ales-o pe asta! După ce s-a înmuiat ceapa am stropit friptura cu vin si am lăsat sa se înăbușe a ieșit o bunătate! Mulțumesc mult Lena! 

Nota mea pentru rețetă:
Cerra
Cerra 07 Apr 2016, 09:18

Super gustoasa si ușor de preparat! Mulțumesc!

Nota mea pentru rețetă:
piti
Daniela (piti) 18 Apr 2015, 13:56

Delicioasa friptura ! Am servit-o cu sfecla rosie calita .

Nota mea pentru rețetă:
Alina Heering
Alina Heering 19 Feb 2015, 20:36

Mmmm delicios abia l-am luat de pe foc! Am devenit o bucatareasa buna multumita tie Lena. Toate cele bune iti doresc 😘

Poza mea pentru rețetă:
tiki
tiki 26 Jan 2015, 23:41

Buna. Am facut aceasta reteta exact, exact. Vad ca multe  comentarii sunt cu diverse adaosuri. Da e buna precis, dar sunt alte retete. Eu faceam aceasta reteta cu aceleasi ingrediente, cu deosebirea ca puneam ceapa inainte la calit ,apoi puiul si sa stiti ca era alt gust. Aceasta reteta nu e buna, E O BUNATATE . Mai ales acel sos din ceapa si usturoi...yammy, yammy nu ma mai puteam opri din mancat. . Data viitoare pun si ceapa si usturoiu mai mult.Am facut  din pulpe superioare cu os. Pupici.

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
Daniela B.
Daniela B. 24 Jan 2015, 23:15

e foarte gustos, si mamica mea tot asa le prepara de cele mai multe ori, multumim mult! E o delicatete!

Nota mea pentru rețetă:
Danetten
Danetten 23 Jan 2015, 16:07

Dap, chiar iese foarte buna carnea de pui gatita asa. Eu mai rataceam si un morcov, doi acolo si musai foi de dafin. Mniam mniam! 

Nota mea pentru rețetă:
Arată toate comentariile