Piept de pui "de catifea" cu sos de muștar
Nu sunt eu adepta bucătăriei moleculare dar îmi plac anumite tehnici pe care le-am văzut la Heston Blumenthal. Una din chestii care am testat-o acum a fost cu acest piept de pui, care este chiar "de catifea". Am zis să încerc pentru că este accesibil, simplu și ne-am cam săturat de pieptul de pui la grătar. Soțul a fost super încântat, nu-i venea să creadă ce gust și textură avea carnea, iar sosul l-a "lins" de pe farfurie...
Bineînțeles, ca să fiu și eu mai "profi" am zis să încerc și sosul de muștar, care este demențial - se poate face și pt carne, și pt legume la grătar, pește, etc.
Rozmarinul din rețetă nu este atât de 100% obligatoriu, dar iese f.bine cu el, așa că vă adaptați. Pieptul de pui se poate face cu piele (cumpăr piept de pui cu os și piele și îi scot osul) sau fără piele.
Ingrediente
●
Piept de pui
2 buc
cu piele și os, sau dezosat
●
Rozmarin
2 buc
2 crenguțe, este opțional
●
Smântână dulce pentru gătit -25-32%
200 ml
●
Muștar de dijon
1 lingurita
eu am pus muștar franțuzesc, cu boabe, de la Kamis
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Pieptul de pui îl dezosez dacă este cazul.
Apă se amestecă cu sarea și se pune în ea carnea la marinat pentru 3 ore.
Pas 2
Unul din motivele de ce cumpăr pieptul cu os și piele este că îmi place mult cum se face și servește pieptul așa cu pielea coaptă puțin.
Altul pt că din oasele scoase fac o supă pe care apoi o adaug în sosul de muștar - fierb oasele cu 1 morcov, 1 albitură, 1 ceapă și 1 rădăcină de pătrunjel, la foc mic timp, de 1 oră. Fiindcă la sos folosesc doar 1 polonic de supă, din restul am făcut o Ciorbă a la grec. Sau o puteți congela și folosi ulterior la orice mâncare.
Pas 3
Ne întoarcem la pieptul de pui care s-a marinat 3 ore.
Îl scoateți din apă și ungeți cu unt moale deasupra, opțional puteți presăra și rozmarin deasupra.
Se pune în cuptor preîncălzit la 100 grade timp de 1.5 ore.
Pas 4
Ultimele 10 minute puteți să-l puneți sub gril sau îl rumeniți repede pe o tigaie.
Eu nu-i fac nimic, îl las așa.
Pas 5
Pieptul astfel preparat puteți să-l serviți cum vă place, sau faceți un sos cu muștar, pașii vedeți mai jos.
Deci, Într-o tigaie topiți 30g unt, adăugați ceapa tăiată bucățele(opțional și rozmarin) și o căliți puțin până se face mai moale.
Pas 6
Apoi turnați vinul și lăsați să fiarbă 5 minute.
Pas 7
Apoi adăugați smântâna dulce.
Pas 8
și 1 polonic de supă(sau apă).
Dacă sosul nu este foarte gros puteți să nu adăugați supă/apă.
Pas 9
Lăsați să fiarbă încet până se îngroașă un pic - cam ar fi ca un aluat de clătite.
Adăugați la urmă muștarul, amestecați.
Pas 10
Închideți focul și lăsați sosul 5-10 minute să se pătrundă.
Pas 11
Apoi îl treceți printr-o sită.
Pas 12
Noi am servit pieptul de pui cu sosul de muștar și o salată. Merge și orice altă garnitură vă place.
Poftă Bună!
Cantitate:
1 kg
Timp de preparare:
120 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
180 min
Data publicării:
Notă:
5 (2 voturi)