ALMOIXAVENA (gogoși sparte arăbești) Rețetă VIDEO

ALMOIXAVENA (gogoși sparte arăbești)

O rețetă de gogoși extraordinară, în 30 minute aveți un desert mirific - sunt de fapt un fel de gogoși sparte, la cuptor. Procesul este destul de simplu și rapid, soțul m-a văzut intrând în bucătărie și peste 10 minute când am ieșit și i-am spus că am terminat, doar să le scot din cuptor, a fost foarte uimit.

Iar când i-am dat să guste, l-am auzit doar că geme și mai cere :) Deci s-au terminat și mai repede decât le-am făcut...

Ingrediente

Apă
200 ml
   
Ulei de floarea-soarelui
100 ml
să fie rafinat, fără miros
Făină albă
130 g
   
Ouă
4 buc
   
Zahăr
3 linguri
   
Scorțișoară
1 lingura
   

Pași de urmat

Pas 1

Se pune apa și uleiul la fiert.

ALMOIXAVENA (gogoși sparte arăbești) - Pas 1
Pas 2

Când începe să fiarbă, luați de pe foc și încorporați toată făina. Amestecați cu un tel mai bine, să nu fie cocoloașe.

ALMOIXAVENA (gogoși sparte arăbești) - Pas 2
Pas 3

Cam așa trebuie să iasă.

ALMOIXAVENA (gogoși sparte arăbești) - Pas 3
Pas 4

Adăugați ouăle pe rând, amestecați bine după fiecare.

ALMOIXAVENA (gogoși sparte arăbești) - Pas 4
Pas 5

Iese un aluat ca de eclere.

ALMOIXAVENA (gogoși sparte arăbești) - Pas 5
Pas 6

Așterneți o tavă mare de aragaz cu hârtie de copt, turnați aluatul în tavă și îl întindeți cu o lingură pe toată suprafața, să fie uniform.

ALMOIXAVENA (gogoși sparte arăbești) - Pas 6
Pas 7

Amestecați zahărul cu scorțișoara.

ALMOIXAVENA (gogoși sparte arăbești) - Pas 7
Pas 8

Și îl presărați peste aluatul din tavă.

ALMOIXAVENA (gogoși sparte arăbești) - Pas 8
Pas 9

Se coc la cuptor preîncălzit la 200 grade, timp de 20-30 de minute, până se rumenește bine deasupra.

ALMOIXAVENA (gogoși sparte arăbești) - Pas 9
Pas 10

Lăsați cam 5-10 minute să se răcorească, apoi se taie/rupe bucăți și se servește.

ALMOIXAVENA (gogoși sparte arăbești) - Pas 10
Pas 11

Aici o poză ceva mai estetică, atât am prins, că s-au mâncat prea repede :)

Poftă Bună!

ALMOIXAVENA (gogoși sparte arăbești) - Pas 11

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 200 g (o tavă de cuptor)
Timp de preparare: 15 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 15 min
Data publicării:
Notă: 5 (21 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 65

ElizaAlexie733
Eliza Alexie (ElizaAlexie733) 27 Mar 2020, 22:05

Super! 🥳

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
DoinaUlmeanu141
Doina Ulmeanu (DoinaUlmeanu141) 07 Mar 2020, 20:13

Mulțumesc Lena! Excelentă! Crezi că ar merge și cu mix de semințe și sare sau brânză? (Să meargă la bere)

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
lena
Elena (lena) Doina Ulmeanu (DoinaUlmeanu141) 07 Mar 2020, 21:06

Da, cred ca e o buna idee!👍👍👍

ElizaAlexie733
Eliza Alexie (ElizaAlexie733) Doina Ulmeanu (DoinaUlmeanu141) 25 Mar 2020, 21:47

Cum ati facut de a ramas asa pufoasa? A mea s-a pleostit toata dupa ce am scos-o din cuptor. Adevarat ca am scos-o imediat dupa expirarea timpului.

DoinaUlmeanu141
Doina Ulmeanu (DoinaUlmeanu141) Eliza Alexie (ElizaAlexie733) 26 Mar 2020, 16:46

Bună ziua, eu am oprit cuptorul însă am mai întârziat cateva minute până am scos-o, chiar era prea rumenă în unele zone. Sper să vă iasă data viitoare!

Cretu Alina
Cretu Alina 24 Feb 2020, 15:04

E buna!doar ca am presurat prea mult zahar si scortisoara

Poza mea pentru rețetă:
Stefy3
Stefy3 14 Oct 2017, 19:33

Un desert minunat,usor de facut si de efect!

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
CristiAna Tcaciuc
CristiAna Tcaciuc 02 Sep 2015, 05:23

Esti bravo Lena ! Receta de nota 13 ! Imi place mult dupa o zi sau doua cum are gustul , se mai usuca si nu are gust a putin omleta. Am sa mai fac cu siguranta.

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
irachka
irachka 19 Feb 2015, 12:27

foarte buna, cind voi avea timp la sigur o mai fac)))

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
Lena-David
Lena Tofan (Lena-David) 20 Nov 2014, 18:24

le-am facut si eu, au iesit ft bune!

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
Natalii
Nata F (Natalii) 20 Nov 2014, 15:19

Aici si o poza... 

laudata de toti, nota 10 !!! 

cu siguranta, o sa mai repet...

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
Roberto
Roberto 19 Nov 2014, 21:04

Recomand sa faceți două portioare imediat ! Foarte bună. 

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
veronique
veronique 18 Nov 2014, 19:43

cum am scos-o din cuptor in 5 minute nu mai era nimic .Super gust si se face rapid

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
Arată toate comentariile