Meatballs cu ouă

Meatballs cu ouă

Sunt o alternativă perfectă la clasicele pârjoale, se prepară mai repede, mai ușor și arată mult mai bine pe un platou cu aperitive.

Ingrediente

Carne tocată amestec (vită/porc)
600 g
   
Ceapă albă
2 buc
   
Usturoi
2 buc
adică 2 căței
Amestec verdeață(ceapă, mărar, pătrunjel)
1 buc
1 legătură
Ouă fierte
6 buc
   
Sare
1 lingurita
   
Piper negru
0.25 buc
un vârf de linguriță
Ouă
2 buc
   
Muștar
1 lingura
   
Pesmet alb/galben
200 g
   
Ulei de floarea-soarelui
50 ml
   

Pași de urmat

Pas 1

Pregătiți amestecul de carne tocată, dacă nu ați cumpărat-o deja tocată.

Meatballs cu ouă - Pas 1
Pas 2

Ceapa se curăță, se taie mărunt și se călește 1 min în ulei

Meatballs cu ouă - Pas 2
Pas 3

Adăugați usturoiul pisat și jumătate din cantitatea de verdeață tocată și mai căliți 4-5 min.

Meatballs cu ouă - Pas 3
Pas 4

Scurgeți uleiul din legumele călite, apoi le adăugați în carnea tocată - mai adăugați restul de verdeață, sarea și piperul.

Meatballs cu ouă - Pas 4
Pas 5

Amestecați și bateți bine carnea ca să se uniformizeze.

Meatballs cu ouă - Pas 5
Pas 6

Împărțiți carnea în 6 părți.

Meatballs cu ouă - Pas 6
Pas 7

Fiecare parte de carne se turtește bine cu palmele și în mijloc se pune oul fiert.

Meatballs cu ouă - Pas 7
Pas 8

Atenți formați o bilă cu oul în mijloc. În așa fel le faceți pe toate 6.

Meatballs cu ouă - Pas 8
Pas 9

Bateți cele 2 ouă cu muștar.

Meatballs cu ouă - Pas 9
Pas 10

Fiecare bilă o treceți prin pesmet.

Meatballs cu ouă - Pas 10
Pas 11

Apoi prin amestecul de ouă cu muștar.

Meatballs cu ouă - Pas 11
Pas 12

Apoi iar le treceți prin pesmet și le prăjiți în ulei pe toate părțile până se rumenesc bine.

Meatballs cu ouă - Pas 12
Pas 13

După asta le mai puneți 15 min la cuptor preîncălzit.

Meatballs cu ouă - Pas 13
Pas 14

Le lăsați să se răcească bine la frigider, apoi le serviți la orice garnitură de legume sau ca aperitiv la o masă festivă. Eu le tai felii de 1 cm și arată ca niște rulade cu ou.

Poftă Bună!

Meatballs cu ouă - Pas 14

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 2 kg (6 bucăți)
Timp de preparare: 50 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregătire: 30 min
Data publicării:
Notă: 5 (6 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 18

lena
Elena (lena) 13 Jan 2013, 22:55

Oau, ce tare! Esti f. bravo si platoul impresionant!

Multumesc de comentariu si apreciere

Guera
Guera 13 Jan 2013, 22:24

Acest imens platou de aperitive l-am pregatit pt sotul meu caci trebuia sa ia anumit fel de mincare la servici. Si trebuie sa-ti mentionez Lena ca am reusit sa-i impresionez pe americani cu ajutorul tau !;) jeje. Contine mini tarte umplute cu salata, rulada de pui si ciuperci invelita in cascaval , meatball cu oua - inspiratii de pe site-ul tau:) Au facut prapad ;)

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
smih
smih 24 Feb 2011, 15:58

ms pt raspuns si scuze ca am mai scris odata

mioara
mioara 14 Nov 2010, 21:01

e o reteta interesanta am so prepar si eu dar in varianta rulada

Nota mea pentru rețetă:
amalia80
amalia80 02 Sep 2010, 10:35

O reteta deosebit de interesanta pe care o voi pregati cu siguranta curand. Insa eu nu voi cali deloc verdeata, tocata marunt este mai gustoasa proaspata. Fiind cu oua fierte trebuie consumate repede, asa ca trebuie sa chemam oaspeti la masa.

Nota mea pentru rețetă:
vero79
veronica (vero79) 04 Jan 2010, 22:49

wow ce bine arata

felicitari si multumim pentru reteta

Nota mea pentru rețetă:
lena
Elena (lena) 14 Dec 2009, 09:28

Mda, imi pare rau! Eu le-am facut de vreo 3 ori, deci stiu sigur ca reteta este in regula. Cred ca a fost carnea cam grasa, eu am facut doar din carne, fara slanina.

zooni
zooni 14 Dec 2009, 03:59

Buna Lena! Am 'incercat" si eu sa fac reteta,dar a fost un dezastru total

Cred ca ceva mi-a scapat, carnea tocata era un pic cu grasimi si nu am preparat carnea tocata ca de piftele.Asta e.Mi se descafaceau bilutele in tigaie,asa ca am luat bilutele le-am sfarmat cu tot cu ou si le-am facut piftele normale.In tigaia mea cu piftele a fost mai ceva ca la revelion cu petarde,pocnea in ultimul hal de la oul sfarmitat...si intr-un final mi-a sarit la un moment dat pe mana stropii mari de ulei.Cam asta e amintirea de la Meatballs!

nina
nina 09 Dec 2009, 09:18

am sa pregatesc si eu de sarbatori aceasta reteta!!!!!!

Nota mea pentru rețetă:
etinc3lle
luminita (etinc3lle) 13 Oct 2009, 20:48

arata tare bine, lena!! eu sunt moarta dupa chiftelute, si sunt spectaculoase

Nota mea pentru rețetă:
Arată toate comentariile