Ingrediente
●
Carne tocată amestec (vită/porc)
600 g
●
Usturoi
2 buc
adică 2 căței
●
Amestec verdeață(ceapă, mărar, pătrunjel)
1 buc
1 legătură
●
Piper negru
0.25 buc
un vârf de linguriță
●
Pesmet alb/galben
200 g
●
Ulei de floarea-soarelui
50 ml
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Pregătiți amestecul de carne tocată, dacă nu ați cumpărat-o deja tocată.
Pas 2
Ceapa se curăță, se taie mărunt și se călește 1 min în ulei
Pas 3
Adăugați usturoiul pisat și jumătate din cantitatea de verdeață tocată și mai căliți 4-5 min.
Pas 4
Scurgeți uleiul din legumele călite, apoi le adăugați în carnea tocată - mai adăugați restul de verdeață, sarea și piperul.
Pas 5
Amestecați și bateți bine carnea ca să se uniformizeze.
Pas 6
Împărțiți carnea în 6 părți.
Pas 7
Fiecare parte de carne se turtește bine cu palmele și în mijloc se pune oul fiert.
Pas 8
Atenți formați o bilă cu oul în mijloc. În așa fel le faceți pe toate 6.
Pas 9
Bateți cele 2 ouă cu muștar.
Pas 10
Fiecare bilă o treceți prin pesmet.
Pas 11
Apoi prin amestecul de ouă cu muștar.
Pas 12
Apoi iar le treceți prin pesmet și le prăjiți în ulei pe toate părțile până se rumenesc bine.
Pas 13
După asta le mai puneți 15 min la cuptor preîncălzit.
Pas 14
Le lăsați să se răcească bine la frigider, apoi le serviți la orice garnitură de legume sau ca aperitiv la o masă festivă. Eu le tai felii de 1 cm și arată ca niște rulade cu ou.
Poftă Bună!
Cantitate:
2 kg
(6 bucăți)
Timp de preparare:
50 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregătire:
30 min
Data publicării:
Notă:
5 (6 voturi)