Monkey's Bread cu cașcaval și usturoi

Monkey's Bread cu cașcaval și usturoi

La cât de mult m-a încântat rețeta de Monkey's Bread dulce, și mai mult ne-a plăcut varianta ei sărată. Aromată, pufoasă și frumoasă - încă un pericol să mănânci și să nu te poți opri.

Totul este aici la locul lui, usturoiul, untul, chiar și mărarul care ar fi opțional, recomand să-l puneți - este foarte bun. Pe lângă o ciorbă de pui a fost o adevărată delectare.

Ingrediente

Apă caldă
250 ml
   
Zahăr
1 lingura
   
Drojdie uscată
2 lingurite
sau 25g drojdie proaspătă
Sare
1 lingurita
+0.5 linguriță în unt
Făină albă
350 g
   
Unt
100 g
   
Usturoi granulat(praf)
1 lingurita
sau 2 căței de usturoi proaspăt pisat
Cașcaval
100 g
   
Mărar verde
2 linguri
adică mărar tocat - este opțional

Pași de urmat

Pas 1

Într-un bol se amestecă apă caldă cu zahărul și drojdia, lăsați 5-10 minute să facă spumă.

Monkey's Bread cu cașcaval și usturoi - Pas 1
Pas 2

Adăugați sarea, amestecați să se dizolve.

Monkey's Bread cu cașcaval și usturoi - Pas 2
Pas 3

Puneți făina, amestecați cu o lingură sau spatulă.

Monkey's Bread cu cașcaval și usturoi - Pas 3
Pas 4

Treceți aluatul pe masă presărată cu făină, frământați un pic.

Monkey's Bread cu cașcaval și usturoi - Pas 4
Pas 5

Lăsați să se odihnească 5-10 minute.

Monkey's Bread cu cașcaval și usturoi - Pas 5
Pas 6

Îl tăiați în bucățele mici cât o nucă.

Monkey's Bread cu cașcaval și usturoi - Pas 6
Pas 7

Untul topit se amestecă cu 0.5 linguriță de sare și usturoi.

Monkey's Bread cu cașcaval și usturoi - Pas 7
Pas 8

Fiecare bucățică de aluat se trece prin unt și se aranjează în tavă.

Exemplar ar fi o tavă din aia tip inel, dar merge și într-o formă de chec dreptunghiulară.

Monkey's Bread cu cașcaval și usturoi - Pas 8
Pas 9

După ce ați aranjat primul strat de aluat, presărați cu cașcaval și mărar tocat.

Monkey's Bread cu cașcaval și usturoi - Pas 9
Pas 10

Puneți al 2-lea strat de biluțe de aluat, iarăși presărați deasupra cu cașcaval și mărar.

Monkey's Bread cu cașcaval și usturoi - Pas 10
Pas 11

Lăsați o jumate de oră să crească.

Monkey's Bread cu cașcaval și usturoi - Pas 11
Pas 12

Se coace la cuptor preîncălzit la 180 grade timp de 30-35 de minute, până se rumenește frumos.

Monkey's Bread cu cașcaval și usturoi - Pas 12
Pas 13

Cât este caldă o răsturnați pe farfurie.

Monkey's Bread cu cașcaval și usturoi - Pas 13
Pas 14

Lăsați să se răcorească un pic, apoi serviți ca orice pîinică, bineînțeles farmecul ei este să se rupă câte o bucățică.

Poftă Bună!

Monkey's Bread cu cașcaval și usturoi - Pas 14

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg
Timp de preparare: 40 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 40 min
Data publicării:
Notă: 5 (6 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 16

RuxandraVasilescu756
Ruxandra Vasilescu (RuxandraVasilescu756) 02 Jan 2023, 23:50

Excelentă, surpinzător de uşor şi de repede de făcut şi foaaarte bună!!!

Nota mea pentru rețetă:
GabrielaLazăr637
Gabriela Lazăr (GabrielaLazăr637) 16 Feb 2017, 16:27

Multumim pentru reteta, a fost cea mai buna paine mancata in viata mea 😍😍

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
irachka
irachka 19 Feb 2015, 12:36

Foarte puhava si aromata, daca gusti din aceasta piinica nu te mai poti opri :)

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
florica silaghi
florica silaghi 18 Nov 2014, 12:07

wowwwwwwwwwwww !!!!! nu pot sa cred..

Nota mea pentru rețetă:
olga-dragancea
Olga (olga-dragancea) 13 Nov 2014, 10:35

Buna de tot painica asta, multumim de reteta! 

Poza mea pentru rețetă:
Sorin06
Sorin06 08 Nov 2014, 15:46

Eu adaug 5 stele. Nu sunt bucătar dar am o problemă, nevasta nu mai vrea să găteasvă!

Nota mea pentru rețetă:
Lorena Alina
Lorena Alina (Lorena Alina) 07 Nov 2014, 14:11

Si fața crocanta....Lena multumesc!!!

Poza mea pentru rețetă:
Lorena Alina
Lorena Alina (Lorena Alina) 07 Nov 2014, 13:41

Aaa,nota 10!!!

Poza mea pentru rețetă:
Lorena Alina
Lorena Alina (Lorena Alina) 06 Nov 2014, 16:18

Super idee,super reteta!Pentru week-end e bifata!Revin cu poze si pareri!

sarian
sarian 06 Nov 2014, 14:35

GENIALĂ, LENA! MULȚUMIRI!  Cu dulcele nu mă omor dar cu cașcavalul , usturoiul și mărarul  e fantastică. de forma de prezentare e inutil să spun ceva în plus, imaginea spune totul.

Nota mea pentru rețetă:
Arată toate comentariile