Ingrediente
●
Drojdie uscată
2 lingurite
sau 25g drojdie proaspătă
●
Sare
1 lingurita
+0.5 linguriță în unt
●
Usturoi granulat(praf)
1 lingurita
sau 2 căței de usturoi proaspăt pisat
●
Mărar verde
2 linguri
adică mărar tocat - este opțional
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Într-un bol se amestecă apă caldă cu zahărul și drojdia, lăsați 5-10 minute să facă spumă.
Pas 2
Adăugați sarea, amestecați să se dizolve.
Pas 3
Puneți făina, amestecați cu o lingură sau spatulă.
Pas 4
Treceți aluatul pe masă presărată cu făină, frământați un pic.
Pas 5
Lăsați să se odihnească 5-10 minute.
Pas 6
Îl tăiați în bucățele mici cât o nucă.
Pas 7
Untul topit se amestecă cu 0.5 linguriță de sare și usturoi.
Pas 8
Fiecare bucățică de aluat se trece prin unt și se aranjează în tavă.
Exemplar ar fi o tavă din aia tip inel, dar merge și într-o formă de chec dreptunghiulară.
Pas 9
După ce ați aranjat primul strat de aluat, presărați cu cașcaval și mărar tocat.
Pas 10
Puneți al 2-lea strat de biluțe de aluat, iarăși presărați deasupra cu cașcaval și mărar.
Pas 11
Lăsați o jumate de oră să crească.
Pas 12
Se coace la cuptor preîncălzit la 180 grade timp de 30-35 de minute, până se rumenește frumos.
Pas 13
Cât este caldă o răsturnați pe farfurie.
Pas 14
Lăsați să se răcorească un pic, apoi serviți ca orice pîinică, bineînțeles farmecul ei este să se rupă câte o bucățică.
Poftă Bună!
Cantitate:
1 kg
Timp de preparare:
40 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
40 min
Data publicării:
Notă:
5 (6 voturi)