Deoarece folosim Youtube (oferit de Google) pentru reteta video, avem nevoie de consimtamantul tau in categoriile
- Stocarea și/sau accesarea informațiilor de pe un dispozitiv
- Selectarea reclamelor de bază
- Crearea unui profil de reclame personalizate
- Selectarea reclamelor personalizate
- Măsurarea performanței reclamelor
- Aplicarea cercetărilor de piață pentru a genera informații despre audiență
- Dezvoltarea și îmbunătățirea produselor
in
Centrul de preferinte pentru confidentialitate
Ingrediente
●
Mere
8 buc
cam 1 kg de mere
●
Zahăr
100 g
+ 3 linguri pentru umplutura cu mere (30g)
●
Smântână
3 linguri
smântână simplă, fermentată
●
Unt
250 g
moale la temperatura camerei
●
Praf de copt
2 lingurite
1 plic de 10g
●
Esență de vanilie
1 buc
●
Nucă tăiată mărunt
100 g
pentru umplutură și este opțional
●
Scorțișoară
1 lingurita
pentru umplutură și este opțională
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Merele se curăță de cotor (eu coaja o las) și se pun în robotul de bucătărie, se mărunțesc bine.
Altfel le puteți da prin răzătoarea mare.
Pas 2
Treceți merele mărunțite într-o tigaie/cratiță, adăugați 3 linguri de zahăr și le sotați la foc mediu timp de 10-15 minute.
Pas 3
Merele trebuie să se înmoaie și să nu mai aibă zeamă, dar nu le prăjiți prea tare.
Lăsați la o parte 10-15 minute să răcorească.
Pas 4
În acest timp facem aluatul, cu mâinile (vedeți în rețeta Ninei) sau în robot:
- în robot puneți untul moale, smântâna, ouăle, sarea, zahărul, esența de vanilie, făina și praful de copt.
Pas 5
- mixați până se prind toate ingredientele și au consistența de aluat.
Pas 6
Treceți aluatul pe masă, îl uniformizați puțin și împărțiți în 2 bucăți.
Pas 7
Prima bucată de aluat se întinde bine pe masa presărată cu făină și se trece în tava de cuptor, cea clasică de aragaz. Eu nu ung tava cu unt, și nici nu presar nimic pe ea - aluatul conține mult unt și nu se lipește de tavă.
Dacă nu reușiți să-l întindeți bine cu sucitorul, o mai reglați în tavă cu degetele. Presărați 2 linguri de griș peste foaie.
Pas 8
Puneți umplutura de mere peste foaie, nivelați bine, presărați peste ea încă 2 linguri de griș.
În Rețeta Video am uitat să pun deasupra grișul, nu am observat mare diferență, deci vedeți și voi.
Pas 9
Se întinde și a 2-a foaie, se pune peste mere. Aici s-ar putea să vă mai enervați, aluatul este moale și are tendința să se mai rupă.
Eu de obicei îl trec cu sucitorul în tavă, unde mai trebuie carpesc găurile, mai ales marginile. Înțepați foaia din loc în loc cu o furculiță.
Pas 10
Se coace timp de 30-35 de minute, la cuptor preîncălzit la 160 grade.
Nu trebuie să se rumenească prea tare, aveți grijă să n-o bronzați.
Lăsați să se răcească complet în tavă.
Pas 11
Apoi se portionază și eventual se presară cu puțin zahăr pudră deasupra.
Poftă Bună!
Cantitate:
1 kg
(o tavă mare de cuptor)
Timp de preparare:
35 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregătire:
30 min
Data publicării:
Notă:
5 (5 voturi)