Plăcintă rapidă cu carne de pui

Plăcintă rapidă cu carne de pui

Mi-a plăcut ideea foarte mult, mai ales că nu implică mult efort din partea mea s-o realizez - totul se face repede și frumos. Rezultatul este foarte bun, chiar neașteptat de bun, încercați neapărat rețeta.

Eu am înlocuit în rețetă smântâna cu lapte bătut și mi-a ieșit blatul puțin mai maroniu, din cauza reacției bicarbonatului. Dacă faceți cu smântână blatul ar trebui să fie alb, deși la gust nu ar fi cred că nici o diferență.

Ingrediente

Piept de pui
700 g
   
Ceapă albă
2 buc
   
Cașcaval
100 g
   
Sare, piper
1 lingurita
după gust puteți adăuga și puțin mărar tocat
Ulei de floarea-soarelui
50 ml
   
Smântână
400 g
sau lapte bătut/iaurt/kefir
Unt
100 g
   
Zahăr
2 linguri
   
Sare
1.5 lingurite
în aluat
Bicarbonat de sodiu
2 lingurite
   
Ouă
2 buc
   
Lapte
200 ml
   
Făină albă
450 g
   

Pași de urmat

Pas 1

Ceapa se taie cubulețe mici și se rumenește puțin în ulei.

Plăcintă rapidă cu carne de pui - Pas 1
Pas 2

Într-un bol puneți pieptul de pui tăiat cubulețe, cașcavalul dat prin răzătoare, ceapa călită și opțional mărarul tocat.

Plăcintă rapidă cu carne de pui - Pas 2
Pas 3

Adăugați sare, piper și amestecați bine cu o lingură - aceasta va fi umplutura plăcintei.

Plăcintă rapidă cu carne de pui - Pas 3
Pas 4

Într-un alt bol amestecați smântâna cu untul topit.

Plăcintă rapidă cu carne de pui - Pas 4
Pas 5

Adăugați bicarbonatul, sarea și zahărul, amestecați bine cu un tel.

Plăcintă rapidă cu carne de pui - Pas 5
Pas 6

Apoi adăugați ouăle și laptele, amestecați.

Plăcintă rapidă cu carne de pui - Pas 6
Pas 7

La urmă vine făina, amestecați să nu fie cocoloașe.

Plăcintă rapidă cu carne de pui - Pas 7
Pas 8

Trebuie să vă iasă un aluat ca smântâna groasă.

Plăcintă rapidă cu carne de pui - Pas 8
Pas 9

Așterneți cu hârtie de copt o tavă mare de aragaz, turnați în ea aluatul și îl distribuiți uniform cu o lingură.

Plăcintă rapidă cu carne de pui - Pas 9
Pas 10

Peste aluat distribuiți uniform umplutura de carne.

Plăcintă rapidă cu carne de pui - Pas 10
Pas 11

Plăcinta se coace la cuptor preîncălzit la 180 grade timp de 40-45 de minute, până se rumenește frumos.

Lăsați să se răcorească bine înainte de servire.

Plăcintă rapidă cu carne de pui - Pas 11
Pas 12

Porționați după preferințe și savurați.

Poftă Bună!

Plăcintă rapidă cu carne de pui - Pas 12

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (o tavă mare de cuptor)
Timp de preparare: 40 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 30 min
Data publicării:
Notă: 5 (2 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 21

DrăgălinaGurduza363
Drăgălina Gurduza (DrăgălinaGurduza363) 31 May 2016, 07:36

Pot sa pun praf de copt in loc de bicarbonat?

lena
Elena (lena) Drăgălina Gurduza (DrăgălinaGurduza363) 31 May 2016, 08:55

Da, sigur.

Corina.Iasi
Corina.Iasi 26 Oct 2015, 20:41

Abia asteptam sa gustam :-)

multumim, Lena!!!

Poza mea pentru rețetă:
Corina.Iasi
Corina.Iasi 26 Oct 2015, 20:39

Acum am scos-o din cuptor :-) Astept sa se raceasca :D

Lianulia
Lianulia 31 Oct 2014, 22:29

Multumesc! Oricum este foarte gustoasa!

Lianulia
Lianulia 31 Oct 2014, 21:18

Lena, aluatul tau arata copt ca cel de chec/prajitura. Asa este? La mine este oarecum umed/cremos. Gustos oricum, dar nu a iesit chiar cum trebuie, nu?

Nota mea pentru rețetă:
lena
Elena (lena) Lianulia 31 Oct 2014, 21:20

A fost putin umed cand era cald, dar nu este foarte pufos, mai mult ca o placinta.

Mery75
Mery75 30 Oct 2014, 07:54

Dar cu carne de curcan?

lena
Elena (lena) Mery75 30 Oct 2014, 08:03

Da, curcan se poate.

renesmee
renesmee 30 Oct 2014, 07:20

Foarte buna...mmmmm

liutza
liutza 29 Oct 2014, 19:28

merge orice fel de carne?

lena
Elena (lena) liutza 29 Oct 2014, 19:46

Nu, as recomanda numai carne de pui, alt fel de carne s-ar usca prea tare.

Diana30
Diana30 29 Oct 2014, 08:07

ptr promptitudine ; am salvat reteta

Diana30
Diana30 28 Oct 2014, 15:36

O intrebare am si eu , pieptul de pui e crud ? ms mult

Nota mea pentru rețetă:
lena
Elena (lena) Diana30 28 Oct 2014, 15:51

Da, e crud

Arată toate comentariile