Ingrediente
●
Sare, piper
1 lingurita
după gust puteți adăuga și puțin mărar tocat
●
Ulei de floarea-soarelui
50 ml
●
Smântână
400 g
sau lapte bătut/iaurt/kefir
●
Sare
1.5 lingurite
în aluat
●
Bicarbonat de sodiu
2 lingurite
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Ceapa se taie cubulețe mici și se rumenește puțin în ulei.
Pas 2
Într-un bol puneți pieptul de pui tăiat cubulețe, cașcavalul dat prin răzătoare, ceapa călită și opțional mărarul tocat.
Pas 3
Adăugați sare, piper și amestecați bine cu o lingură - aceasta va fi umplutura plăcintei.
Pas 4
Într-un alt bol amestecați smântâna cu untul topit.
Pas 5
Adăugați bicarbonatul, sarea și zahărul, amestecați bine cu un tel.
Pas 6
Apoi adăugați ouăle și laptele, amestecați.
Pas 7
La urmă vine făina, amestecați să nu fie cocoloașe.
Pas 8
Trebuie să vă iasă un aluat ca smântâna groasă.
Pas 9
Așterneți cu hârtie de copt o tavă mare de aragaz, turnați în ea aluatul și îl distribuiți uniform cu o lingură.
Pas 10
Peste aluat distribuiți uniform umplutura de carne.
Pas 11
Plăcinta se coace la cuptor preîncălzit la 180 grade timp de 40-45 de minute, până se rumenește frumos.
Lăsați să se răcorească bine înainte de servire.
Pas 12
Porționați după preferințe și savurați.
Poftă Bună!
Cantitate:
1 kg
(o tavă mare de cuptor)
Timp de preparare:
40 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
30 min
Data publicării:
Notă:
5 (2 voturi)