Ingrediente
●
Făină albă calitate superioară
450 g
●
Zahăr
150 g
pentru aluat
●
Smântână 20% grăsime
200 g
●
Praf de copt
1 buc
1 plic
●
Coajă de la o portocală
1 buc
●
Sucul de la o portocală
1 buc
●
Zahăr
100 g
pentru umplutura de mere
●
Scorțișoară
1 lingurita
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Zdrobiți untul în făină, cu ajutorul unei linguri de lemn - îl mărunțiți puțin.
Pas 2
Apoi adăugăm restul ingredientelor - zahărul, gălbenușurile, smântâna, praful de copt și coaja și sucul de portocală.
Pas 3
Frământați un aluat moale, omogen pe care îl împărțiți în 2 bile. Le lăsați la frigider aproximativ 1 oră, timp în care preparați umplutura.
Pas 4
Merele se dau prin răzătoare, se amestecă cu zahărul și scorțișoara și se lasă pe foc 10-15 min până se înmoaie merele. Lăsați să se răcească bine.
Pas 5
Ungeți o tavă mare de cuptor cu unt, o tapetați cu făină sau pesmet.
Pas 6
Întindeți prima biluță de aluat, presărați bine făina ca să o puteți lucra mai ușor. Apoi o puneți în tavă și întindeți ușor cu mâinile, să acopere toată suprafața. Cu o furculiță faceți mici găurele în ea.
Pas 7
Peste ea întindeți umplutura de mere răcită bine.
Pas 8
Întindeți încă o foaie de aluat din a 2-a biluță, cu ea acoperiți uniform toată suprafața plăcintei. Faceți găuri cu o furculiță în ea.
Pas 9
Lăsați prăjitura la cuptor la temperatură medie până are o culoare ușor arămie. Când este gata o presărați cu zahăr pudră și lăsați să se răcorească. Este foarte bună și caldă și rece, superbă!
Poftă Bună!
Cantitate:
2 kg
(10-15 porții)
Timp de preparare:
90 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregătire:
90 min
Data publicării:
Notă:
5 (10 voturi)