Plăcintă cu mere 2

Plăcintă cu mere 2

Încă o variantă de plăcintă cu mere, este foarte aromată, moale, se topește în gură - se face cu aluat de unt, un pic mai multă treabă la ea, dar merită făcută.

Ingrediente

Unt
200 g
   
Făină albă calitate superioară
450 g
   
Zahăr
150 g
pentru aluat
Gălbenuș de ou
2 buc
   
Smântână 20% grăsime
200 g
   
Praf de copt
1 buc
1 plic
Coajă de la o portocală
1 buc
   
Sucul de la o portocală
1 buc
   
Mere
1 kg
   
Zahăr
100 g
pentru umplutura de mere
Scorțișoară
1 lingurita
   

Pași de urmat

Pas 1

Zdrobiți untul în făină, cu ajutorul unei linguri de lemn - îl mărunțiți puțin.

Plăcintă cu mere 2 - Pas 1
Pas 2

Apoi adăugăm restul ingredientelor - zahărul, gălbenușurile, smântâna, praful de copt și coaja și sucul de portocală.

Plăcintă cu mere 2 - Pas 2
Pas 3

Frământați un aluat moale, omogen pe care îl împărțiți în 2 bile. Le lăsați la frigider aproximativ 1 oră, timp în care preparați umplutura.

Plăcintă cu mere 2 - Pas 3
Pas 4

Merele se dau prin răzătoare, se amestecă cu zahărul și scorțișoara și se lasă pe foc 10-15 min până se înmoaie merele. Lăsați să se răcească bine.

Plăcintă cu mere 2 - Pas 4
Pas 5

Ungeți o tavă mare de cuptor cu unt, o tapetați cu făină sau pesmet.

Plăcintă cu mere 2 - Pas 5
Pas 6

Întindeți prima biluță de aluat, presărați bine făina ca să o puteți lucra mai ușor. Apoi o puneți în tavă și întindeți ușor cu mâinile, să acopere toată suprafața. Cu o furculiță faceți mici găurele în ea.

Plăcintă cu mere 2 - Pas 6
Pas 7

Peste ea întindeți umplutura de mere răcită bine.

Plăcintă cu mere 2 - Pas 7
Pas 8

Întindeți încă o foaie de aluat din a 2-a biluță, cu ea acoperiți uniform toată suprafața plăcintei. Faceți găuri cu o furculiță în ea.

Plăcintă cu mere 2 - Pas 8
Pas 9

Lăsați prăjitura la cuptor la temperatură medie până are o culoare ușor arămie. Când este gata o presărați cu zahăr pudră și lăsați să se răcorească. Este foarte bună și caldă și rece, superbă!

Poftă Bună!

Plăcintă cu mere 2 - Pas 9

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 2 kg (10-15 porții)
Timp de preparare: 90 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregătire: 90 min
Data publicării:
Notă: 5 (10 voturi)
Colecții: Plăcinte, Dulciuri

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 44

RamonaAnanie437
Ramona Ananie (RamonaAnanie437) 29 Apr 2023, 21:32

Divina!!!

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
EmeraAlix347
Emera Alix (EmeraAlix347) 07 Mar 2019, 04:57

Foarte buna si foarte usor de facut!

Nota mea pentru rețetă:
Anita M
Anita M 20 Jan 2019, 23:37

Daca imi poti spune umplutura cu branza dulce. Acelasi aluat. Multumesc

eduardu
Eduardu (eduardu) 08 Aug 2018, 17:41

Foarte buna placinta. Sigur voi incerca si cu alta umplutura,dovleac poate,ca-l ador.

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
Sin Elena
Sin Elena 13 Oct 2017, 22:03

Pentru concurs

Poza mea pentru rețetă:
MihaelaBadea338
Mihaela Badea (MihaelaBadea338) 24 Jun 2017, 23:08

Multumesc!! Intr-adevar, foarte lipicioasa compozitia si am mai adaugat ceva faina, putin mai multa :))) dar eram convinsa ca va iesi excelenta exact cum s a si intamlplat!! Voi face-o cat de curand din nou, iubesc orice contine mere!! 😊

Nota mea pentru rețetă:
IDanutzza
IDanutzza 24 Jan 2014, 17:14

sunt o neîndemânatică în a manevra aluatul, asta a ieșit super ușor de modelat, și nu m.am enervat deloc când l-am întins 

Aromată și gustoasă!!!!! Am uitat să fac poză și în farfurie (fac cu siguranță data viitoare)

Poza mea pentru rețetă:
Nina-Andreea
Nina-Andreea 02 Mar 2012, 19:21

Foarte bună! Am cam bronzat-o la fund, ce-i drept, data viitoare am să fiu mai atentă cu nivelul focului. Se întâmplă și la case mai mari. Am ras bronzul și tot am savurat-o!

Poza mea pentru rețetă:
TatianaD
Tatiana (TatianaD) 04 Feb 2011, 20:13

Foarte buna reteta si placinta!!! Am avut un pic de bataie de cap cu aluatul (mie mi-a iesit cam moale/lipicios), dar rezultatul final a fost excelent!!! Pur si simplu MULTUMESC!!! Aluatul a iesit moale si pufos, numai bun !!!

Nota mea pentru rețetă:
MariaP
MariaP 27 Sep 2010, 18:06

Amalia, am incercat si eu s-o stropesc cu sirop, dar nu mi-a placut, e chestiune de gusturi. Mie imi place mai mult asa, simpla, e super! Ca tot vorbim de prajitura cu mere, am mai incercat de pe blogul Laurei Adamache o reteta, tot cu mere, si mi-a placut mult. E simpla, ceva mai rustica, dar foarte gustoasa si rapida, e vorba de Tarta alpina cu mere.  O recomand tututror iubitorilor de prajituri cu mere.

Nota mea pentru rețetă:
Arată toate comentariile