Salată de conopidă cu roșii

Salată de conopidă cu roșii

O salată foarte bună, soțul mi-a zis să mai fac neapărat - i-a plăcut foarte mult. Pe lângă faptul că este simplu de preparat, este și foarte sănătoasă. În varianta mai dietetică puteți înlocui smântâna cu iaurt, deci după preferințe.

Ingrediente

Conopidă
1 buc
alegeți o conopidă mică
Roșii
2 buc
   
Pătrunjel verde
2 lingurite
puteți adăuga și puțină ceapă verde dacă aveți
Usturoi (cățeii)
1 buc
   
Sare, piper
1 lingurita
după gust
Smântână
3 linguri
sau iaurt

Pași de urmat

Pas 1

Conopida se spală bine și se dă prin răzătoarea mare.

Salată de conopidă cu roșii - Pas 1
Pas 2

Roșiile se curăță de semințe și se scurg bine de suc.

Salată de conopidă cu roșii - Pas 2
Pas 3

Tăiați cubulețe roșiile și pătrunjelul mărunt, adăugați în bolul cu conopidă.

Salată de conopidă cu roșii - Pas 3
Pas 4

Adăugați usturoiul pisat - aveți grijă să nu puneți mai mult de 1 cățel de usturoi, va acoperi gustul celorlalte ingrediente.

Dregeți salata cu smântână, potriviți de sare și piper, amestecați.

Salată de conopidă cu roșii - Pas 4
Pas 5

O serviți imediat, ca garnitură, salată sau chiar mâncare.

Poftă Bună!

Salată de conopidă cu roșii - Pas 5

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 500 g (3-4 porții)
Timp de preparare: 5 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 15 min
Data publicării:
Notă: 5 (3 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 18

Cats
Cats 09 Sep 2017, 17:30

oare merge si in varianta de post, fara smantana?

lena
Elena (lena) Cats 09 Sep 2017, 17:38

Sigur, este bine si asa.

Cats
Cats Elena (lena) 09 Sep 2017, 17:39

perfect, multumesc mult! am trecut-o pe lista ”de facut”!

timotei
timotei 14 May 2015, 01:41

RuxandraIrina da Lena nu a zis ca trebuie smintina pt frisca. Lena scrie smintina dulce la cea pt frisca, sa inteleg ca ai lasat comentariul sa o contrazici pe Lena. 

RuxandraIrina
RuxandraIrina 20 Oct 2014, 12:51

Si eu am factu-o ieri ca fel principal pentru ca nu am avut timp sa gatesc si-mi trebuia ceva rapid. A iesit foarte buna. Si copiii au mancat tot din farfurie. Am folosit o smantana mai grasa, de tara- care sta in lingura. Ma gandesc ca una lichida ca cea pt.frisca n-ar fi asa de buna. In plus, aceasta mai tare e si putin acrisoara, ceea ce-i bine pentru ca oricum nu se pune nici lamaie, nici otet in salata asta. 

Ana-Nicoleta
Ana-Nicoleta 18 Oct 2014, 07:01

Lena, salata este o minune, eu nu am mai dat conopida prin rozatoare dar am rupto marunt. A iesit un deliciu, cu siguranta o mai fac. Multumesc pentru retetele tale minunate !

Nota mea pentru rețetă:
tiki
tiki 12 Oct 2014, 15:59

Credeam ca pe razatoare se desprind buchetelele, dar nici vorba. Am luat o conopida mai mare si vreau sa fac si cous-cous cu masline. Am mancat aproape jumatate asa goala. F. buna. Multumesc.

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
lena
Elena (lena) 11 Oct 2014, 20:28

Da, cruda.

laura99
laura99 11 Oct 2014, 20:27

conopida se rade cruda pe razatoare nu fiarta in prealabil

elenabordianu
elena bordianu (elenabordianu) 10 Oct 2014, 22:34

dar daca o rupem bucatele???, nu prea imi place cum arata dat prin razatoare?

Anca.C
Anca.C 10 Oct 2014, 19:39

Tocmai ce am savurat aceasta salata la prânz , e delicioasa.

Nota mea pentru rețetă:
tiki
tiki 10 Oct 2014, 12:46

Nu pot sa fac conopida cu mixerul?

lena
Elena (lena) tiki 10 Oct 2014, 18:40

Ba da, cu razatoarea ies bucatile de conopida mai neuniforme, nu un terci ca din robot. In salata e mai interesant sa fie si bucatele mai mari si unele mai mici.

Arată toate comentariile