Ingrediente
●
Unt
100 g
untul să fie topit
●
Zahăr
150 g
+zahăr pudră pt ornat
●
Mere
1 kg
să mai aveți în rezervă câteva mere
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Într-un bol amestecați oul, smântâna și 1 lingură de unt topit.
Pas 2
Adăugați făina și frământați aluatul.
Pas 3
Aluatul trebuie să fie moale dar nelipicios. Îl înveliți într-o folie de plastic și lăsați 30 de minute să se odihnească.
Pas 4
În acest timp spălați merele și curățați de cotor.
Se taie felii foarte subțiri și le puneți într-un bol, eventual/opțional stropite cu puțină zeamă de lămâie să nu se oxideze.
Pas 5
Aluatul se împarte în 6 bucăți.
Pas 6
Fiecare bucată se întinde într-un cerc cam de 28cm diametru, exact cât este dimensiunea tăvii de cuptor rotunde.
Pas 7
Așterneți o tavă rotundă de 28cm cu hârtie de copt, a mea este de silicon, nu am așternut-o cu nimic.
Și începem să montăm plăcinta - se pune o foaie de aluat în tavă, se unge cu puțin unt, se presară cu puțin zahăr și se aranjează un strat de mere. La fel faceți cu următoarele 4 foi - deci veți avea 5 rânduri de foi cu mere.
Pas 8
Ultima foaie se unge doar cu puțin unt, nu puneți mere și zahăr peste ea.
Pas 9
Coaceți plăcinta la cuptor preîncălzit la 200 grade timp de 35-40 de minute.
Lăsați să se răcească acoperită cu un prosop, apoi scoateți din tavă pe un platou.
Pas 10
Ornați cu zahăr pudră deasupra.
Pas 11
Este bună și caldă și rece, o puteți servi ca atare sau cu puțină înghețată/cremă de vanilie pe lângă.
Poftă Bună!
Cantitate:
1 kg
(6-8 porții)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregătire:
60 min
Data publicării:
Notă:
5 (3 voturi)