Ingrediente
●
Lapte bătut/iaurt/chefir
250 ml
●
Bicarbonat de sodiu
1 lingurita
●
Ulei de floarea-soarelui
2 linguri
+ 100ml ulei pt prăjit gogoșile
●
Esență de vanilie
1 buc
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Într-un bol mic turnați laptele bătut și adăugați bicarbonatul de sodiu, amestecați și lăsați 10 minute.
Pas 2
Oul se amestecă bine cu sarea, zahărul și uleiul.
Pas 3
Adăugați amestecul de ouă la cel de lapte bătut - tot aici adăugați și vanilia, mixați.
Pas 4
La urmă puneți făina și amestecați cu o lingură.
Pas 5
Observați că aluatul este destul de moale și lipicios - dar nici într-un caz nu mai adăugați făină.
Pas 6
Sunt 2 opțiuni aici - lucrați pe masa unsă cu ulei, bineînțeles vă ungeți și mâinile.
Sau presărați făină pe masă și îl lucrați în făină, eu am făcut așa - am presărat masa cu făină mai multă, ajutându-mă cu lingura am scos aluatul pe masă și ușor l-am frământat.
Pas 7
La frământat am avut ajutor :)
Important aici să înțelegeți că trebuie adunat aluatul cu puțină făină, nu frământat până devine nelipicios și tare - deci îl lucrați cu mâinile efectiv jumate de minut, atât cât să faceți o bilă de aluat. Lăsați să se odihnească 5-10 minute.
Pas 8
Îl întindeți într-o foaie de aproximativ 6-7 mm grosime și tăiați cu paharul forme rotunde.
Pas 9
Fiecare cerc îl tăiați cu cuțitul de 4 ori pe lateral, așa ca să lăsați mijlocul netăiat.
Pas 10
Încindeți bine uleiul într-o tigaie.
Atenție! - Ulei trebuie să fie ca pt prăjit - nu baie de ulei ca la gogoșile clasice.
Puneți gogoșile în tigaie și le prăjiți la foc mic, cu condiția să fie uleiul foarte bine încins când le adăugați în tigaie.
Pas 11
Aveți grijă că se fac foarte repede, stați pe lângă ele și le întoarceți când observați că s-au rumenit pe o parte.
Pas 12
Le scoateți pe o farfurie așternută cu șervețele de hârtie, să absoarbă excesul de ulei.
La fel faceți încă 1-2 ture de gogoși, depinde cât de mare aveți tigaia. Mare atenție să nu le prăjiți la foc prea mare, să reușească să se coacă și înăuntru.
Pas 13
Opțional, la servire, le puteți presăra cu zahăr pudră.
Pas 14
Mi-a plăcut mult faptul că se pot rupe "petale" din fiecare gogoașă și bineînțeles le serviți cu gemul preferat.
Poftă Bună!
Cantitate:
1000 g
Timp de preparare:
15 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
20 min
Data publicării:
Notă:
5 (2 voturi)