Lasagna

Lasagna

Lasagna este una dintre mâncărurile preferate ale soțului meu, deci a fost obligatoriu să învăț s-o fac foarte bună :) Rețeta aceasta este una clasică, exemplară - am respectat cam toate cerințele unei lasagna italiene (nu am folosit parmezan). Deci vă asigur că va ieși foarte bună, încercați cu încredere.

Semipreparate

1 kg
   
1200 g
   

Ingrediente

Foi de lasagna
1 buc
adică 1 pachet
Cașcaval clasic
500 g
   

Pași de urmat

Pas 1

Se prepară Rețeta de Sos Bolognese, eu am improvizat puțin - înainte să montez lasagna, în sos am pus jumătăți de roșii cherry proaspete.

Lasagna - Pas 1
Pas 2

Se prepară cantitate dublă de Sos Bechamel.

Lasagna - Pas 2
Pas 3

Pentru a pregăti lasagna am folosit o tavă dreptunghiulară adâncă, din sticlă termorezistentă (arată bine și dacă o puneți pe masa festivă).

Pe fundul tăvii se pune un strat cam de 1 cm de sos Bechamel, peste el aranjați un strat din  foile de lasagna (să fiți atenți să respectați instrucțiunile de pe pachet, sunt unele care trebuie fierte înainte de folosire).

Lasagna - Pas 3
Pas 4

Se ung foile de lasagna cu sos alb, peste el se pune un strat de sos bolognese.

Lasagna - Pas 4
Pas 5

Apoi se dă prin răzătoare cașcaval peste acest strat de sos bolognese.

Mai departe se continuă în aceeași ordine - foi lasagna, sos bechamel, sos bolognese, cașcaval - eu am pus 5 rânduri de foi.

Lasagna - Pas 5
Pas 6

Ultimul strat de foi se unge cu sos bechamel.

Lasagna - Pas 6
Pas 7

Și peste acesta se dă prin răzătoare cașcaval, acum se pune lasagna la cuptor până se rumenește și se înmoaie.

Lasagna - Pas 7
Pas 8

După ce o scoateți din cuptor o lăsați 10-15 min să se răcorească apoi o savurați cu toată familia.

Poftă Bună!

Lasagna - Pas 8

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 2 kg (8 porții)
Timp de preparare: 80 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregătire: 120 min
Data publicării:
Notă: 5 (18 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 63

nicma
nicma 04 Nov 2021, 14:10

Prima data cand mi-a iesit Lasagna a fost la un moment dat, in 2012, dupa ce am gasit reteta asta minunata. E o lasagna cremoasa, indragita de copii.

RaphaelCozonac256
Raphael Cozonac (RaphaelCozonac256) 26 Jan 2020, 17:33

Ft buna reteta! O fac pentru a 2 oara,  prima data am facut-o exact după pasi, iar azi am adaugat si ciuperci in sosul bolognese...minunată pentru un w.e. calduros in familie 😊 pe vremea asta rece de afară 😉 

Pupici Lena!

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
lena
Elena (lena) Raphael Cozonac (RaphaelCozonac256) 26 Jan 2020, 17:35

Super, sa aveti pofta buna!👍👍👍

Andr3a
Andr3a 19 Jun 2019, 09:04

Delicioasa,am făcut lasagna după rețeta aceasta foarte des

Poza mea pentru rețetă:
N
Natalia Chiriac (N) 27 Mar 2018, 22:37

Cit sunt de mîndră de mine ,îți mulțumesc pt rețele tale ,îmi place mult cum explici, bravo bravo

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
CristinaSăndiță727
Cristina Săndiță (CristinaSăndiță727) 12 Feb 2018, 18:45

Cea mai buna lasagna!😍😍😍

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
Mikaella
Mikaella 18 Jan 2015, 13:58

DELICIOS, pentru prima data am incercat sa fac si a iesit minunat, doar laude am primit !

Poza mea pentru rețetă:
Lorena Alina
Lorena Alina (Lorena Alina) 20 Nov 2014, 13:57

Am repetat lasagna.Siiiii mai buna!!!Nota 10!

Poza mea pentru rețetă:
tiki
tiki 10 Feb 2014, 20:14

Buna. Ooo,ce bunatate. Parca a doua zi a fost si mai buna. Mi-a placut partea de deasupra ca a fost mai rumena si mai crocanta. Ceva mai mult de lucru,dar a meritat si mi-au mai ramas si foi de lasagne in cutie asa ca voi mai face precis. Asa faceam si eu,dar nu puneam jos sos,ci direct foi si nici nu lasam la preparat atat de mult timp carnea. Cred ca am mancat din carne tot gustand,vreo 50-70 gr. Hahahaha.Si tare buna a fost. Multumesc. Pupici.

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
Guera
Guera 13 Jan 2013, 21:36

Aseara am pregatit pt prima oara aceasta lasagna si sotul meu a ramas foarte satisfacut de rezultat! Si eu am improvizat putin , adaugind 2 feluri de cascaval printre care a fost ricotta !:) Super buna!:) data viitoare adaug si spinach ;) impreuna cu sotu am descoperit ca lasagna noatra de a doua zi a iesit mai buna la gust;) Era mai usor de taiat caci ramisesera toata noaptea la frigider ;) mersi Lena pt inspiratie:)

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
irinutza
irinutza 28 Oct 2012, 18:41

o felie din lasagha mea!!

Poza mea pentru rețetă:
Arată toate comentariile