Ingrediente
●
Pâine (baghetă)
1 buc
puteți lua integrală, albă sau de secară, oricare vă place
●
Busuioc
3 buc
3 fire - pt asezonat și eventual încă unul pt ornat
●
Ulei de măsline extravirgin
40 ml
●
Sare
0.5 lingurite
după gust puneți
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Principalul ingredient fiind roșiile, alegeți roșii de sezon, foarte bine coapte și aromate.
Iarna cred că s-ar potrivit mai bine roșiile cherry, că sunt mai dulci.
Pas 2
Roșiile se taie felii - în 4 de obicei - și se curăță bine de semințe, miezul moale și prea zemos. Trebuie să rămână pulpa mai fermă și mai tare.
Presărați puțină sare pe fiecare felie.
Pas 3
Așterneți cu un prosop de hârtie sau șervețele o farfurie și puneți feliile de roșii cu tăietura în jos, să se scurgă bine de zeamă timp de 20-30 de minute.
Pas 4
În acest timp pregătim pâinea - se taie felii subțiri și se pune într-o tavă de cuptor așternută cu hârtie de copt. Stropiți cu puțin ulei de măsline și dați la cuptor pentru 5-7 minute, până încep să se rumenească marginile.
Când e gata, o scoateți din cuptor și lăsați puțin să se răcorească.
Pas 5
După ce s-au scurs bine de zeamă, tăiați cubulețe mici feliile de roșii.
Peste roșii adăugați 4 căței de usturoi tăiați mărunt (1 cățel de usturoi păstrați pentru a unge pâinea, vedeți mai jos).
Pas 6
Busuiocul se toacă mărunt - jumătate din cantitate adăugați în roșii, restul păstrați pentru ornat.
În amestecul de roșii turnați 2-3 linguri ulei de măsline, amestecați și potriviți de sare după gust.
Pas 7
Fiecare felie de pâine se freacă bine cu usturoi.
Pas 8
Foarte important! - Amestecul de roșii se pune pe feliile de pâine chiar înainte de servire, dacă o faceți din timp și le lăsați - pâinea se înmoaie prea tare și nu mai au nici un farmec. Păstrați separat amestecul de roșii, separat feliile de pâine prăjită și chiar înainte de servire le montați.
Poftă Bună!
Cantitate:
300 g
(8-10 felii)
Timp de preparare:
5 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
30 min
Data publicării:
Notă:
5 (3 voturi)