Pește cu legume, în stil marocan
O rețetă foarte bună, simplă, rapidă, sănătoasă, dietetică și bineînțeles gustoasă. Mirodeniile îi dau o aromă și gust foarte bun, chiar și pentru cei care nu sunt obișnuiți cu mirodenii mai deosebite în mâncare. Sofia a mâncat foarte bine, și de obicei este cea mai sensibilă la gusturile noi, ca și toți copiii.
Bineînțeles, puteți să le omiteți pe unele care nu le aveți, dar păcat, pentru că anume ele fac deosebirea între o mâncare de pește simplă și una de pește în stil marocan. Peștele alegeți după cum vă place, eu am folosit acum bucăți de crap - ar merge bine cu orice fel.
Mi-a plăcut mult și metoda de preparare, se pun toate ingredientele o dată și pe urmă doar aveți grijă să reglați flacăra aragazului.
Ingrediente
●
Ardei gras
3 buc
puteți adăuga aici și puțin ardei iute, dacă vă place
●
Roșii
3 buc
sau o conservă de roșii cubulete, de 300g
●
Zeamă de lămâie
3 linguri
de la o jumătate de lămâie
●
Ulei de măsline
50 ml
sau de floarea soarelui
●
Ghimbir
0.5 lingurite
pudră sau proaspăt ras
●
Boia ardei dulce
1 lingurita
●
Curcuma/turmeric
0.5 lingurite
●
Coriandru măcinat
0.5 lingurite
eu am cumpărat boabe de coriandru, și le-am măcinat în râșnița de cafea
●
Pătrunjel verde
3 linguri
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Curățați, spălați și tăiați bucăți peștele.
Îl stropiți cu zeamă de lămâie și lăsați la o parte până pregătim legumele.
Pas 2
Morcovii și ardeiul se tăie bucățele - respectiv rondele și julienne.
Pas 3
Usturoiul se toacă mărunt, roșiile le tăiați cubulețe sau treceți prin robot/blender (dacă folosiți proaspete).
Pas 4
Luați o tigaie adâncă, sau o cratiță/tuci și începem să aranjăm legumele și peștele în straturi.
La fund puneți primul strat din jumătate din cantitatea de ardei, morcovi și usturoi.
Pas 5
Pe legume aranjați bucățile de pește, le presărați cu zahăr și sare și turnați roșiile pasate.
Pas 6
Și ultimul strat este restul de morcovi, ardei și usturoi.
Pas 7
Acum pregătim mirodeniile - boia, curcuma, coriandru și ghimbir (aici pudră).
Pas 8
Într-o cratiță sau tigaie mică încingeți bine uleiul.
Pas 9
Adăugați mirodeniile pregătite la pasul 7, amestecați și lăsați 3-4 secunde pe foc.
Pas 10
Turnați acest ulei aromat peste legume și pește.
Pas 11
Adăugați 1 pahar de apă tot acolo și puneți pe foc oala.
Când începe să fiarbă, faceți focul mic și lăsați 20-30 de minute.
Pas 12
După acest timp gustați sosul format, potriviți de sare dacă mai este nevoie și mai lăsați să fiarbă încet încă 20 de minute.
Pas 13
La sfârșit adăugați pătrunjelul tocat și opriți focul, mai lăsați 10-15 minute să se pătrundă mâncarea.
Pas 14
Serviți cu orice garnitură vă place, dar bineînțeles cel mai potrivit ar fi orezul - aveți pe site câteva rețete de garnitură de orez.
Poftă Bună!
Cantitate:
1 kg
(4-5 porții)
Timp de preparare:
45 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
30 min
Data publicării:
Notă:
5 (3 voturi)