Pește cu legume, în stil marocan

Pește cu legume, în stil marocan

O rețetă foarte bună, simplă, rapidă, sănătoasă, dietetică și bineînțeles gustoasă. Mirodeniile îi dau o aromă și gust foarte bun, chiar și pentru cei care nu sunt obișnuiți cu mirodenii mai deosebite în mâncare. Sofia a mâncat foarte bine, și de obicei este cea mai sensibilă la gusturile noi, ca și toți copiii.

Bineînțeles, puteți să le omiteți pe unele care nu le aveți, dar păcat, pentru că anume ele fac deosebirea între o mâncare de pește simplă și una de pește în stil marocan. Peștele alegeți după cum vă place, eu am folosit acum bucăți de crap - ar merge bine cu orice fel.

Mi-a plăcut mult și metoda de preparare, se pun toate ingredientele o dată și pe urmă doar aveți grijă să reglați flacăra aragazului.

Ingrediente

Pește
1 kg
   
Morcovi
3 buc
   
Ardei gras
3 buc
puteți adăuga aici și puțin ardei iute, dacă vă place
Usturoi (cățeii)
5 buc
   
Roșii
3 buc
sau o conservă de roșii cubulete, de 300g
Zeamă de lămâie
3 linguri
de la o jumătate de lămâie
Sare
1 lingurita
   
Zahăr
1 lingurita
   
Ulei de măsline
50 ml
sau de floarea soarelui
Ghimbir
0.5 lingurite
pudră sau proaspăt ras
Boia ardei dulce
1 lingurita
   
Curcuma/turmeric
0.5 lingurite
   
Coriandru măcinat
0.5 lingurite
eu am cumpărat boabe de coriandru, și le-am măcinat în râșnița de cafea
Pătrunjel verde
3 linguri
   

Pași de urmat

Pas 1

Curățați, spălați și tăiați bucăți peștele.

Îl stropiți cu zeamă de lămâie și lăsați la o parte până pregătim legumele.

Pește cu legume, în stil marocan - Pas 1
Pas 2

Morcovii și ardeiul se tăie bucățele - respectiv rondele și julienne.

Pește cu legume, în stil marocan - Pas 2
Pas 3

Usturoiul se toacă mărunt, roșiile le tăiați cubulețe sau treceți prin robot/blender (dacă folosiți proaspete).

Pește cu legume, în stil marocan - Pas 3
Pas 4

Luați o tigaie adâncă, sau o cratiță/tuci și începem să aranjăm legumele și peștele în straturi.

La fund puneți primul strat din jumătate din cantitatea de ardei, morcovi și usturoi.

Pește cu legume, în stil marocan - Pas 4
Pas 5

Pe legume aranjați bucățile de pește, le presărați cu zahăr și sare și turnați roșiile pasate.

Pește cu legume, în stil marocan - Pas 5
Pas 6

Și ultimul strat este restul de morcovi, ardei și usturoi.

Pește cu legume, în stil marocan - Pas 6
Pas 7

Acum pregătim mirodeniile - boia, curcuma, coriandru și ghimbir (aici pudră).

Pește cu legume, în stil marocan - Pas 7
Pas 8

Într-o cratiță sau tigaie mică încingeți bine uleiul.

Pește cu legume, în stil marocan - Pas 8
Pas 9

Adăugați mirodeniile pregătite la pasul 7, amestecați și lăsați 3-4 secunde pe foc.

Pește cu legume, în stil marocan - Pas 9
Pas 10

Turnați acest ulei aromat peste legume și pește.

Pește cu legume, în stil marocan - Pas 10
Pas 11

Adăugați 1 pahar de apă tot acolo și puneți pe foc oala.

Când începe să fiarbă, faceți focul mic și lăsați 20-30 de minute.

Pește cu legume, în stil marocan - Pas 11
Pas 12

După acest timp gustați sosul format, potriviți de sare dacă mai este nevoie și mai lăsați să fiarbă încet încă 20 de minute.

Pește cu legume, în stil marocan - Pas 12
Pas 13

La sfârșit adăugați pătrunjelul tocat și opriți focul, mai lăsați 10-15 minute să se pătrundă mâncarea.

Pește cu legume, în stil marocan - Pas 13
Pas 14

Serviți cu orice garnitură vă place, dar bineînțeles cel mai potrivit ar fi orezul - aveți pe site câteva rețete de garnitură de orez.

Poftă Bună!

Pește cu legume, în stil marocan - Pas 14

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (4-5 porții)
Timp de preparare: 45 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 30 min
Data publicării:
Notă: 5 (3 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

tiki
tiki 01 Aug 2014, 11:59

Wow.. Venind acuma din piata,pe drum ma gandeam sa-mi fac niste peste la tigaie (vinerea pot manca peste), si culmea aceasta reteta minunata. Nu ma mai minunez de nimic Lena. Asa ca renunt sa-l mai fac acuma cum am intentionat si nici aceasta superba reteta numai ptr.mine. Mai aman pana sosesc mai multe guri. Cititd ingred. am constatat ca am absolut tot. Si ghimbir radacina si coriandru numai sa-l macin, ardei adevarat ca nunai verde,dar de toate. Abia astept sa o fac. Multumesc. Pupici.

tiki
tiki 14 Aug 2014, 20:16

Lena te rog spune-mi daca pot sa fac aceasta reteta si cu file? Am şi şi, dar vine baiatu si lui nu-i place sa vada nici un os, indiferent de marime. (cred ca bag in tigaie de ambele ca mie  mi se pare mai gustos cel cu oase). Pupici si la mai racoare.

lena
Elena (lena) tiki 14 Aug 2014, 20:24

Chiar mai bine cu file, fara grija! Oh, si tie !

tiki
tiki 15 Aug 2014, 21:01

Buna. Niciodata nu am crezut ca o mancare nu o sa-mi ajunga !!!!. Daca ar mai fi fost inca pe atata cred ca si aceea s-ar fi mancat. Totul la superlativ. Am facut-o cu file de cod si am "copt-o" in cuptor. NEMAIPOMENITA. Turmenicul si ghimbirul cred ca fac totul. Multumesc. Pupici.

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
tiki
tiki 31 Aug 2014, 16:00

Mi-e si jena sa mai postez, vazand ca sunt cea mai gurmanda. Acuma am facut -ptr.mine- cu peste cu...oase. F. f. bun.

Poza mea pentru rețetă:
tiki
tiki 16 Mar 2015, 12:33

Buna. Vad ca aceasta pagina imi apartine. Hahaha. De data aceasta am facut din file de crap cu piele si garnitura de Pilaf cu spanac. Tare bun. A placut tuturor. Pupici.

Poza mea pentru rețetă:
mia barboiu
mia barboiu 25 Apr 2015, 21:42

Impresionant, niciodata nu mi-a placut mancarea din peste dar aceasta nu mi-a ajuns.Nu am pus coriandru ca pe aici nu gasesc dar a iesit grozava, multumesc din suflet Lena, acum e pusa la dospit painea ta integrala

Nota mea pentru rețetă:
Anisoara89
Ana Cozonac (Anisoara89) 08 Nov 2015, 13:47

Am pus-o la cuptor numaice, astept cu nerabdare. Orezul fierbe deja. Am pus cu somon si in legume am mai adaugat conopida si praz, cred ca nu va strica 😊

Anisoara89
Ana Cozonac (Anisoara89) 08 Nov 2015, 14:51

Iata si rezultatul meu. E o nebunie de gust.

Merci Lena!!!

Poza mea pentru rețetă:
adriana adriana
adriana adriana 03 Jan 2017, 15:14

Am pregati ieri minunatia asta. A avut un succes nebun. Multumesc Lena. Esti o minune pentru noi .

Nota mea pentru rețetă: