Ingrediente
●
Ardei gras
2 kg
puteți umple și dovlecei, vinete, roșii, varză
●
Carne tocată de pui
1 kg
sau curcan
●
Pastă de tomate
2 linguri
●
Suc de roșii
500 ml
adică bulion din ăla mai lichid de roșii, de casă sau din comerț
●
Conopidă
1 buc
una de mărime medie
●
Sare, piper
1 lingurita
și alte mirodenii preferate - eu am mai pus pătrunjel uscat și boia dulce
●
Pătrunjel verde
3 linguri
●
Ulei de floarea-soarelui
50 ml
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Ceapa se taie cubulețe mărunte, morcovul se dă prin răzătoare.
Se călesc puțin în ulei - nu mai mult de 5 minute - se adaugă pastă de roșii și se lasă la o parte.
Pas 2
Conopida se mărunțește puțin în robot sau cu cuțitul - eu am făcut-o cam de mărimea orezului.
Se adaugă la legumele din tigaie, tot acolo puneți și carnea tocată.
Pas 3
Potriviți de sare, piper și alte mirodenii.
Pas 4
Amestecați bine și avem umplutura gata.
Pas 5
Ardeii curățați de cotor (puteți opțional și să-i opăriți un pic în apă), se umplu cu amestecul pregătit.
Se aranjează într-o tavă de cuptor adâncă și se toarnă peste ei bulionul de roșii.
Pas 6
Presărați totul cu pătrunjel tocat și puțină sare.
Pas 7
Acoperiți tava cu folie de aluminiu și o dați la cuptor preîncălzit la 180 grade pentru o oră și jumate.
Pas 8
Ultimele 15 minute puteți scoate folia de deasupra.
Pas 9
Serviți ardeii cu iaurt sau smântână și sosul de roșii din tavă.
Ca idee - în rețetă am încercat să înlocuiesc conopida cu dovlecei și alte legume, dar n-a fost la fel de gustos.
Poftă Bună!
Cantitate:
2 kg
(7-8 porții)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
60 min
Data publicării:
Notă:
5 (3 voturi)