Ardei umpluți (varianta dietetică)

Ardei umpluți (varianta dietetică)

Această rețetă de ardei am improvizat-o din nevoia de a scoate excesul de carbohidrați și grăsimi din alimentația noastră, în plus să consumăm cumva mai gustos conopida. M-am gândit eu, pornind de la ideea de couscous raw din conopidă, poate să fie bună conopida și în loc de orez, pentru sarmale și ardei.

Așa am descoperit că este nu doar bun, dar foarte gustos și sănătos - ardeii sunt parcă și mai delicioși, nu se simte deloc că lipsește orezul acolo, conopida face umplutura mai gustoasă și fragedă. Carnea am folosit anume la această rețetă, de curcan, dar merge foarte bine și pui sau orice altă vă place - bineînțeles să nu fie grasă.

Ingrediente

Ardei gras
2 kg
puteți umple și dovlecei, vinete, roșii, varză
Carne tocată de pui
1 kg
sau curcan
Morcovi
2 buc
   
Ceapă albă
2 buc
   
Pastă de tomate
2 linguri
   
Suc de roșii
500 ml
adică bulion din ăla mai lichid de roșii, de casă sau din comerț
Conopidă
1 buc
una de mărime medie
Sare, piper
1 lingurita
și alte mirodenii preferate - eu am mai pus pătrunjel uscat și boia dulce
Pătrunjel verde
3 linguri
   
Ulei de floarea-soarelui
50 ml
   

Pași de urmat

Pas 1

Ceapa se taie cubulețe mărunte, morcovul se dă prin răzătoare.

Se călesc puțin în ulei - nu mai mult de 5 minute - se adaugă pastă de roșii și se lasă la o parte.

Ardei umpluți (varianta dietetică) - Pas 1
Pas 2

Conopida se mărunțește puțin în robot sau cu cuțitul - eu am făcut-o cam de mărimea orezului.

Se adaugă la legumele din tigaie, tot acolo puneți și carnea tocată.

Ardei umpluți (varianta dietetică) - Pas 2
Pas 3

Potriviți de sare, piper și alte mirodenii.

Ardei umpluți (varianta dietetică) - Pas 3
Pas 4

Amestecați bine și avem umplutura gata.

Ardei umpluți (varianta dietetică) - Pas 4
Pas 5

Ardeii curățați de cotor (puteți opțional și să-i opăriți un pic în apă), se umplu cu amestecul pregătit.

Se aranjează într-o tavă de cuptor adâncă și se toarnă peste ei bulionul de roșii.

Ardei umpluți (varianta dietetică) - Pas 5
Pas 6

Presărați totul cu pătrunjel tocat și puțină sare.

Ardei umpluți (varianta dietetică) - Pas 6
Pas 7

Acoperiți tava cu folie de aluminiu și o dați la cuptor preîncălzit la 180 grade pentru o oră și jumate.

Ardei umpluți (varianta dietetică) - Pas 7
Pas 8

Ultimele 15 minute puteți scoate folia de deasupra.

Ardei umpluți (varianta dietetică) - Pas 8
Pas 9

Serviți ardeii cu iaurt sau smântână și sosul de roșii din tavă.

Ca idee - în rețetă am încercat să înlocuiesc conopida cu dovlecei și alte legume, dar n-a fost la fel de gustos.

Poftă Bună!

Ardei umpluți (varianta dietetică) - Pas 9

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 2 kg (7-8 porții)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 60 min
Data publicării:
Notă: 5 (3 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Ela - Mia
Dana (Ela - Mia) 24 Jun 2014, 21:24

Gustos si sanatos ! Merita preparat !

Nota mea pentru rețetă:
madalina21
madalina21 30 Jun 2014, 10:44

Facut si mancat. Singurul lucru pe care l.am adaugat a fost orezul .

Nota mea pentru rețetă:
tiki
tiki 06 Jul 2014, 14:51

Da, da, da. Foarte buni acesti ardei. Sa tot mananci. Am postat si conopida ca sa fiu credibila,ca numai dupa ardeii gata, nu-ti dadeai seama ce contin. Ceeace mi s-a parut a fost ca nu sunt asa "legati",adica taind, compozitia se imprastia, intelegeti ce vreau sa zic. Ma gandesc ca orezul umflandu-se si continand acel amidon e mai lipicios. Dar nimic deranjant. Am umplut si cativa dovlecei (cel din mijloc) si fiind si la cuptor (eu am facut in cratita cu capac) au fost nemaipomenita. Multumesc din nou. Pupici.

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
Daniela B.
Daniela B. 19 Jul 2014, 16:26

la fiert pot sa-i pun oare, sau e mai gustos la cuptor? multumesc

lena
Elena (lena) Daniela B. 20 Jul 2014, 07:55

Este mult mai gustos la cuptor, bineinteles - nu sunt asa aposi si au gust de copt nu de fiert.

Daniela B.
Daniela B. 22 Jul 2014, 10:46

multumesc pentru receta, i-am pus la cuptor pina la urma, am citi comentul lui Tiki si a metionat ca nu sunt legati, asa ca am pus si ou ca sa se lege,au fost tare gustosi si si sigur ca o sa mai fac, va multumesc mult!