Ingrediente
●
Vișine fără sâmburi
1 kg
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Vișinele se curăță de sâmburi - aveți grijă să nu rămână vreunul pe acolo.
Pas 2
Și le treceți prin robot - eu nu le fac chiar pastă, îmi place să se simtă bucățele.
Foarte important să nu ajungă vreun sâmbure pe acolo pentru că se mărunțește în robot și va fi gem cu scârț :)
Pas 3
Adăugați zahărul la vișinele mărunțite și amestecați bine - lăsați vreo oră să-și mai lase zeama.
Pas 4
Turnați într-o tigaie/cratiță (de 28 cm diametru a fost a mea) aproximativ 4 polonice din amestecul de vișine și puneți la fiert.
Pas 5
Când începe să fiarbă micșorați puțin focul.
Pas 6
Reglați flacăra sub cratiță să fiarbă intens, cu spumă, dar să nu vă iasă pe afară.
Amestecați periodic și lăsați așa la fiert cam 10-12 minute.
Pas 7
Am observat că gemul de vișine trebuie să fiarbă cu câteva minute mai mult decât cel de căpșuni.
După ce a fiert intens vreo 10-12 minute, faceți focul mai mic și testați picătura pe farfurie - dacă mai trebuie mai lăsați 3-4 minute la fiert.
Oricum deși pare lichid când este fierbinte, după răcire se îngroașă bine.
Pas 8
Îl turnați fierbinte în borcane uscate și curate, închideți ermetic capacul.
Asta-i tot, nu punem conservant și nici nu le sterilizăm, stau foarte bine peste iarnă, chiar și în cămara de la bloc.
Pas 9
Ies aproximativ 3 borcane dintr-un kg de vișine - dacă faceți cantitate mai mare trebuie doar să fierbeți dulceata în câteva ture - și nu mai mult de 4 polonice de amestec crud de vișine cu zahăr la o cratiță/tigaie de 28 cm.
Pas 10
Aici după răcire, vedeți cât de gros este.
Foarte bun și chiar vă recomand - eu am planuri mărețe cu acest gem, trebuie să mai fac încă măcar 10 borcane.
Poftă Bună!
Cantitate:
1200 g
(3 borcane de 300g)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregătire:
60 min
Data publicării:
Notă:
5 (2 voturi)