Pește la cuptor cu smântână

Pește la cuptor cu smântână

O mâncare delicioasă de pește, știam de combinația respectivă din copilărie - făcea o rudă de-a noastră cu caras/crap proaspăt prins din râu. Nu am încercat-o până acum și îmi pare rău, chiar este gustos și deosebit. Peștele cred că puteți să folosiți care-l preferați - eu am făcut cu crap, aș recomanda șalăul, păstrăvul, dorada, etc.

Smântâna am luat-o din comerț și s-a brânzit - nu a încurcat gustul dar data viitoare aș face cu smântână dulce (sau smântână de țară), ca să fie sosul mai omogen.

Ingrediente

Pește crap
1 kg
am în vedere bucăți de pește gata curățate
Smântână 20% grăsime
400 g
sau smântână dulce de 32%
Ceapă verde
4 legaturi
   
Pătrunjel verde
1 legatura
   
Ceapă albă
4 buc
   
Ulei de floarea-soarelui
3 linguri
   
Sare, piper
1 lingurita
după gust

Pași de urmat

Pas 1

Peștele se curăță bine, se taie bucăți.

Pește la cuptor cu smântână - Pas 1
Pas 2

Amestecați smântâna cu ceapa verde și pătrunjelul tocat, potriviți de sare și piper.

Pește la cuptor cu smântână - Pas 2
Pas 3

Adăugați acest amestec la pește, amestecați bine cu mâinile.

Pește la cuptor cu smântână - Pas 3
Pas 4

Stropiți cu puțin ulei o tavă adâncă de cuptor.

Ceapa albă se taie rondele și se aranjează un strat pe fundul tăvii.

Pește la cuptor cu smântână - Pas 4
Pas 5

Pe ceapă puneți bucățile de pește, turnați sosul deasupra cu tot cu verdeață.

Pește la cuptor cu smântână - Pas 5
Pas 6

Puneți la cuptor pentru 1 oră la 180-200 grade, observați că va face crustă frumoasă deasupra.

Pește la cuptor cu smântână - Pas 6
Pas 7

Se servește cald cu orice garnitură de legume sau mămăligă.

Poftă Bună!

Pește la cuptor cu smântână - Pas 7

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (6-7 porții)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 60 min
Data publicării:

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

camynechita
camynechita 04 Jun 2014, 16:21

Suna tare bine....doar ca numai cand ma gandesc cate oase are, imi trece pofta. :)))

Virgil Mazalu
Virgil Mazalu 05 Jun 2014, 13:14

La punctul 5 ,ati facut o referire la sos.Despre ce sos este vorba?

lena
Elena (lena) Virgil Mazalu 05 Jun 2014, 16:35

Smantana vedeata= sosul la care am facut referire.

diana-madalina
aurelia sarbu (diana-madalina) 06 Jun 2014, 23:00

Felicitari o adevarata ispita  pestele ista .....merci pt toate recetele in fiecare zi experimentam ceva nou pe placul  tuturor ......pestele a fost un succes ...mai facusem la el si un pireu din cartofi pt ca  aveam dubii dar... pireul practic  a ramas neatins .....pupici 

Dany92
Dany92 10 Jul 2014, 12:09

da cu peste inghetat merge/.??

lena
Elena (lena) Dany92 10 Jul 2014, 21:48

Daca va place, da - doar sa-l decongelati inainte.