Ingrediente
●
Zahăr
21 linguri
12 linguri pentru caramel, +3 linguri de zahăr pentru lapte, și +6 lg zahăr pentru unt = total 21 linguri
●
Făină albă calitate superioară
350 g
●
Esență de vanilie
1 buc
plus alte arome care vă plac
●
Drojdie proaspătă
25 g
sau aproximativ 15g uscată
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Într-o cratiță de aproximativ 26-28cm diametru topiți la foc mic cele 12 linguri de zahăr.
Când s-a făcut caramelul îl ungeti atent cu o lingură pe pereții oalei și lăsați la o parte să se răcească.
Pas 2
Într-un bol măsurați făina, adăugați ouăle, sarea, vanilia și aromele care vă plac.
Pas 3
Laptele cald se amestecă cu 3 linguri de zahăr și drojdia, se adaugă imediat peste făină, nu-l lăsați să facă spumă.
Pas 4
Începem să frământăm aluatul, pentru început cu o lingură.
Pas 5
Apoi cu mâinile - îl scoateți pe masa de lucru și dacă mai trebuie presărați puțină făină ca să-l frământați timp de aproximativ 5 minute.
Lăsați să se odihnească 10 minute.
Pas 6
Untul moale îl amestecați cu 6 linguri de zahăr.
Pas 7
Întindeți o foaie din aluat, să fie cam de 3mm grosime.
O ungeți cu untul amestecat cu zahăr.
Pas 8
Presărați nucile tocate mărunt și le presați puțin cu mâinile, să se lipească de unt.
Pas 9
Rulați strâns și tăiați acest rulou în aproximativ 7-8 bucăți.
Pas 10
Aranjați uniform rulourile mici în cratița cu caramelul întărit și lăsați la crescut aproximativ 1 oră.
Pas 11
Trebuie să-și cam dubleze volumul, acum este gata de pus la cuptor.
Pas 12
Se coace la cuptor preîncălzit la 180 de grade timp de 30-40 de minute.
Pas 13
Atenție! Imediat cum îl scoateți din cuptor trebuie răsturnat cu capul în jos pe un platou.
Eu am pus platoul peste cratiță.
Pas 14
Menținând platoul cu o mână am întors cratița cu capul în jos, puțin am scuturat.
Dacă nu faceți chestia asta imediat din cuptor, caramelul se va întări și nu-l mai scoateți de acolo.
Pas 15
L-am lăsat să se răcească bine.
Pas 16
Aici vedeți și secțiunile - felii pline de nuci cu aromă de unt.
Poftă Bună!
Cantitate:
1 kg
(8-9 porții)
Timp de preparare:
45 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregătire:
60 min
Data publicării:
Notă:
5 (9 voturi)