Rețeta este încă o improvizație de cum puteți utiliza produse sănătoase, dietetice pentru a face o mâncare delicioasă și completă. Este una din ciorbele noastre preferate (dacă nu-i pun borș acru iese supă, la fel de delicioasă), o recomand și pentru prânz dar mai ales pentru cină.
Dovlecelul este una din legumele preferate ale mamei mele, ea îl rade mărunt și pune în orice ciorbă, ca un fel de vegeta - dă un plus de gust foarte bun, chestie pe care eu n-o știam până n-am încercat. Pe lângă faptul că este foarte bun, mai este și sănătos, să încercați neapărat.
La fel puteți improviza o ciorbă-supă de pui în care să puneți doar dovlecel, fără perișoare - cu ele mi s-o părut parcă mai interesant.
Prima chestie pe care v-o recomand este să faceți baza de supă - ciorba iese mult mai gustoasă și completă.
Deci într-o cratiță puneți tăcâmurile de pui (ceva mai cu os - labe, aripi, spate - ale mele erau de la țară) - adăugați aproximativ 2-3 litri de apă, ca să le acopere bine. Puneți pe foc, când dă în clocot luați spuma și adăugați legumele - aici am pus 1 ceapă întreagă și o roșie tăiată mărunt (dacă aveți puteți pune și 1 ardei, morcov, rădăcină de pătrunjel - toate întregi).
Mai adăugați frunza de dafin, uleiul și faceți focul mic, să fiarbă la foc încet aproximativ 1 oră.
Cât timp fierbe ciorba, pregătim perișoarele.
Carnea de curcan am tocat-o împreună cu o jumătate de ceapă - am adăugat în ea 1 ou, sare, piper și puțin pătrunjel tocat. Se amestecă bine cu mâinile.
Modelați biluțe cu mâinile și le aranjați pe o farfurie sau fund - să le aveți gata până fierb tăcâmurile de pui.
După ce au fiert oasele și legumele, le scoateți din supă - pe toate, asta va fi baza de supă, aromată și gustoasă.
Adăugați dovleceii tăiați cubulețe și perișoarele, când începe să fiarbă faceți focul mic și lăsați 30 minute să fiarbă încet.
Turnați borșul, adăugați sarea după gust - lăsați să fiarbă 2 minute.
Dacă nu puneți borș, va fi o supă, la fel de delicioasă.
Și la urmă adăugați o jumătate de ceapă crudă tăiată mărunt și pătrunjel tocat.
Opriți focul imediat după ce a dat într-un clocot, nu lăsați să fiarbă.
Acoperiți și lăsați 15 minute să se pătrundă ciorba.
Noi am servit-o cu iaurt, puteți pune smântână - dar și fără ele este foarte gustoasă.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.