Turte cu ceapă verde (Scallion Pancakes)

Turte cu ceapă verde (Scallion Pancakes)

Chinezești sunt originare din China, dar pe mine m-au atras pentru că se fac din ingrediente banale, de post, apropo - și ceapă verde, vedeta sezonului de primăvară neapărat trebuia cumva utilizată mai interesant.

Deși li se mai spun clătite, mai repede au textura de turte, cu aromă foarte fină de ceapă și delicioase tare. Recomand și ca înlocuitor de pâine la o masă, sau ca un aperitiv interesant.

Ingrediente

Făină albă calitate superioară
400 g
   
Apă clocotită
250 ml
   
Ceapă verde
2 legaturi
   
Ulei de floarea-soarelui
100 ml
   
Sare
1 lingura
   

Pași de urmat

Pas 1

Într-un bol cântăriți făina, adaugați apa clocotită fierbinte.

Turte cu ceapă verde (Scallion Pancakes) - Pas 1
Pas 2

Amestecați aluatul pentru început cu o lingură sau spatulă - că este foarte fierbinte.

Turte cu ceapă verde (Scallion Pancakes) - Pas 2
Pas 3

Apoi îl scoateți pe masă și frământați o bilă de aluat.

O lăsați 10 minute la odihnit.

Turte cu ceapă verde (Scallion Pancakes) - Pas 3
Pas 4

Mai frământați-o  puțin și lăsați să se odihnească încă 45 de minute, să se înmoaie bine.

Turte cu ceapă verde (Scallion Pancakes) - Pas 4
Pas 5

După acest timp tăiați bila în 8 bucăți egale.

Turte cu ceapă verde (Scallion Pancakes) - Pas 5
Pas 6

Luați câte o bucată de aluat, o aplatizați puțin prin făină.

Turte cu ceapă verde (Scallion Pancakes) - Pas 6
Pas 7

Și întindeți o foaie cât se poate de subțire.

Turte cu ceapă verde (Scallion Pancakes) - Pas 7
Pas 8

Așa întindeți toate foile, le ungeți cu ulei, presărați cu sare și ceapă verde tăiată mărunt.

Turte cu ceapă verde (Scallion Pancakes) - Pas 8
Pas 9

Rulați fiecare foaie.

Turte cu ceapă verde (Scallion Pancakes) - Pas 9
Pas 10

Și le formați așa ca în poză, ca un fel de melcișori.

Turte cu ceapă verde (Scallion Pancakes) - Pas 10
Pas 11

Eu le-am lăsat 15 minute să se odihnească.

Turte cu ceapă verde (Scallion Pancakes) - Pas 11
Pas 12

Și apoi am întins fiecare "melc" într-o foaie cam de 5mm grosime.

Le puteți întinde și fără să se odihnească aluatul, dar s-ar putea să fie mai elastice și se întind mai greu.

Turte cu ceapă verde (Scallion Pancakes) - Pas 12
Pas 13

Încindeți puțin ulei în tigaie și puneți pe rând turtele la prăjit.

Turte cu ceapă verde (Scallion Pancakes) - Pas 13
Pas 14

Le frigeți cam 3-4 minute pe fiecare parte, până se rumenesc frumos.

Turte cu ceapă verde (Scallion Pancakes) - Pas 14
Pas 15

Așa le coaceți pe toate și le puneți una peste alta pe parcurs.

Turte cu ceapă verde (Scallion Pancakes) - Pas 15
Pas 16

Nouă ne-au plăcut mai mult calde, dar și reci sunt bune.

Poftă Bună!

Turte cu ceapă verde (Scallion Pancakes) - Pas 16

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 8 buc (8 turte)
Timp de preparare: 30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 60 min
Data publicării:
Notă: 5 (5 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 25

Lumini?a Mache
Luminita Mihaela Mache (Lumini?a Mache) 13 Apr 2019, 14:35

Uleiul este pentru prăjit sau pentru compoziție?

Am făcut aluatul fără ulei și este tare lipicios...

lena
Elena (lena) Luminita Mihaela Mache (Lumini?a Mache) 13 Apr 2019, 14:38

Este pentru ambele.

12345
12345 04 Feb 2019, 19:00

Se pot face cu putina ceapa calita sau simple? Nu am ceapa verde..

Nota mea pentru rețetă:
lena
Elena (lena) 12345 04 Feb 2019, 19:09

Cu ceapa alba mai bine.

Mony
Mony 30 Jan 2018, 18:40

Am facut, sunt prea pline de ulei desi am pus intre fiecare servetel.Se pot face si la cuptor? Sunt mai sanatoase decit prajite.

Nota mea pentru rețetă:
lena
Elena (lena) Mony 30 Jan 2018, 18:44

Se vor usca mult la cuptor, puneti mai putin ulei la prajire.

Mony
Mony Elena (lena) 30 Jan 2018, 18:51

Ok. Multumesc!

Carmen Mistreanu
Carmen Mistreanu 24 Mar 2015, 14:28

Foarte bune! Le-au devorat fetita si sotul! Multumim de reteta!

Carmen Silvia
Carmen Silvia 11 Apr 2014, 14:22

au iesit super! am folosit branza de oaie cam sarata si uscata, am sfaramat-o bine ... tot a iesit pe afara dar nu s-a ars, s-a topit fenerand un gust de senzatie! 

Poza mea pentru rețetă:
Carmen Silvia
Carmen Silvia 11 Apr 2014, 10:39

foarte bune! astazi mai vreau sa fac dar as incerca si cu branza, dar cateva sau nu imi curga in tigaie cum zicea si Tiki.  Si au o singura mare problema...cu greu te poti oprii din mancat...!

Nota mea pentru rețetă:
tuli
alexandru (tuli) 09 Apr 2014, 22:57

ideile  pentru preparate de sezon sint f. bune ,  retetele la fel ,  iar rezultatul  final e perfect

Nota mea pentru rețetă:
tiki
tiki 09 Apr 2014, 22:25

Of,iarasi poza.

Poza mea pentru rețetă:
tiki
tiki 09 Apr 2014, 22:24

Buna seara. Desi seara nu prea fac poze la fel ca si la alte reteta mi-e frica ca pana dimineata nu mai am la ce face. Parca ar fi aluat foietaj. F.bune asa calde. O sa vad maine cum sunt reci daca mai am ce gusta. Se fac destul de repede si usor,daca nu ar trebui sa lasi la "odihna",de atatea ori aluatul. Dar merita Poate ar merge si cu branza,dar cred ca s-ar topi si ar curge in tigaie. ....Mai vedem. Multumesc.Pupici.

Nota mea pentru rețetă:
bursucu4me
bursucu4me 09 Apr 2014, 19:15

Ingenioase!

Poza mea pentru rețetă:
Arată toate comentariile