Ingrediente
●
Făină albă calitate superioară
400 g
●
Ulei de floarea-soarelui
100 ml
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Într-un bol cântăriți făina, adaugați apa clocotită fierbinte.
Pas 2
Amestecați aluatul pentru început cu o lingură sau spatulă - că este foarte fierbinte.
Pas 3
Apoi îl scoateți pe masă și frământați o bilă de aluat.
O lăsați 10 minute la odihnit.
Pas 4
Mai frământați-o puțin și lăsați să se odihnească încă 45 de minute, să se înmoaie bine.
Pas 5
După acest timp tăiați bila în 8 bucăți egale.
Pas 6
Luați câte o bucată de aluat, o aplatizați puțin prin făină.
Pas 7
Și întindeți o foaie cât se poate de subțire.
Pas 8
Așa întindeți toate foile, le ungeți cu ulei, presărați cu sare și ceapă verde tăiată mărunt.
Pas 10
Și le formați așa ca în poză, ca un fel de melcișori.
Pas 11
Eu le-am lăsat 15 minute să se odihnească.
Pas 12
Și apoi am întins fiecare "melc" într-o foaie cam de 5mm grosime.
Le puteți întinde și fără să se odihnească aluatul, dar s-ar putea să fie mai elastice și se întind mai greu.
Pas 13
Încindeți puțin ulei în tigaie și puneți pe rând turtele la prăjit.
Pas 14
Le frigeți cam 3-4 minute pe fiecare parte, până se rumenesc frumos.
Pas 15
Așa le coaceți pe toate și le puneți una peste alta pe parcurs.
Pas 16
Nouă ne-au plăcut mai mult calde, dar și reci sunt bune.
Poftă Bună!
Cantitate:
8 buc
(8 turte)
Timp de preparare:
30 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
60 min
Data publicării:
Notă:
5 (5 voturi)