Pâine Sârbească, sau Pogace Rețetă VIDEO
Vă prezint mai jos o pâinică sârbească - genială, simplă, frumoasă, cu miros și gust intens de unt, interesant de mâncat și servit. Cu siguranță va fi vedeta oricărei mese, și datorită faptului cum arată, dar și modului de servire. Fetele mele au fost încântate de această pâine, nu se mai puteau opri din mâncat și lăudat. În ultimul timp nu prea am timp să fac mereu pâine de casă, dar îmi place să-i alint pe ai mei cu o pâine mai interesantă la vreo ciorbă sau mâncare cu sos.
Pâinea se face simplu și repede, nu vă trebuie ingrediente minune, în 2-3 ore aveți o pâinică proaspătă și deosebită.
Deoarece folosim Youtube (oferit de Google) pentru reteta video, avem nevoie de consimtamantul tau in categoriile
- Stocarea și/sau accesarea informațiilor de pe un dispozitiv
- Selectarea reclamelor de bază
- Crearea unui profil de reclame personalizate
- Selectarea reclamelor personalizate
- Măsurarea performanței reclamelor
- Aplicarea cercetărilor de piață pentru a genera informații despre audiență
- Dezvoltarea și îmbunătățirea produselor
in
Centrul de preferinte pentru confidentialitate
Ingrediente
●
Drojdie uscată
10 g
sau umedă - 20g
●
Făină albă calitate superioară
350 g
●
Gălbenuș de ou
1 buc
pt uns deasupra
●
Susan
2 linguri
pt ornat
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Amestecați laptele cald cu drojdia și zahărul, lăsați 15 minute la o parte - până drojdia începe să facă spumă și se activează.
Pas 2
După acest timp adăugați sarea și făina, frământați aluatul.
Pas 3
Trebuie să vă iasă un aluat mai moale, nu foarte lipicios.
Lăsați-l acoperit 30-60 de minute, până își dublează volumul.
Pas 4
Apoi împărțiți bucata de aluat în 12 bucățele mai mici, cam de aceeași dimensiune.
Pas 5
Formați biluțe, lăsați să se odihnească câteva minute.
Apoi începeți să le întindeți cu făcălețul în cercuri cam de aceeași dimensiune - aproximativ 10cm diametru și 5-7mm grosime.
Pas 6
Aici vedeți lipiile mele, nu sunt chiar perfect de aceeași mărime, dar nici nu trebuie.
Pas 7
Topiți untul și lăsați-l puțin să se răcorească. Apoi înmuiați fiecare lipie în farfuria cu unt.
Pas 8
Și le aranjați într-o tavă de cuptor rotundă (a mea a avut 28cm diametru) - fiecare lipie o suprapuneți peste anterioara, așa că în final se formează parcă o floare, vedeți poza.
Recomand să nu folosiți forma cu borduri detașabile pentru că se va scurge untul în cuptor și face fum în bucătărie. Dar dacă nu aveți alta, puneți încă o tavă mai mare dedesubtul tăvii cu pâine.
Pas 9
Lăsați la crescut 20 minute, apoi ungeți deasupra cu gălbenuș.
Pas 11
O coaceți timp de 25-30 minute, până se rumenește frumos, în cuptorul preîncălzit la 180 grade.
Pas 12
Lăsați să se răcorească apoi treceți pe un platou.
Pas 13
Se rupe felie cu felie, proces foarte plăcut și interesant :)
Poftă Bună!
Cantitate:
750 g
(12 felii)
Timp de preparare:
35 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
90 min
Data publicării:
Notă:
5 (15 voturi)