Mâncărică de urzici cu usturoi, de post

Mâncărică de urzici cu usturoi, de post

Încă o rețetă cu urzici care a trecut testul în familia noastră. Nu pot să spun că este extraordinară și sunt gata s-o mâncăm în fiecare săptămână, dar în sezonul potrivit totuși are un gust foarte decent, consistența mult mai bună față de alte rețete încercate până acum.

Servită anume cu mămăligă parcă are alt farmec, așa vă recomand și vouă să faceți. Dacă nu țineți post puteți presăra și puțină telemea sărată, va fi și mai gustos.

Ingrediente

Urzici
300 g
alese, spălate și opărite
Ceapă albă
1 buc
   
Făină albă
2 linguri
   
Usturoi (cățeii)
2 buc
   
Ulei de floarea-soarelui
30 ml
   
Sare
1 lingurita
după gust

Pași de urmat

Pas 1

Pregătiți urzicile, aveți mai multe detalii la rețeta de ciorbă cu urzici, pașii 2-5.

Le tocați mărunt.

Mâncărică de urzici cu usturoi, de post - Pas 1
Pas 2

Într-o tigaie căliți ceapa în ulei, când se rumenește adăugați cele 2 linguri de făină.

Amestecați și lăsați făina să se călească 1 minut.

Mâncărică de urzici cu usturoi, de post - Pas 2
Pas 3

Adăugați câte puțin 1 pahar de apă, amestecând continuu.

Mâncărică de urzici cu usturoi, de post - Pas 3
Pas 4

Trebuie să vă iasă un sos la consistența ca o smântână mai subțire.

Dacă mai este nevoie, adăugați apă până aveți consistența necesară.

Mâncărică de urzici cu usturoi, de post - Pas 4
Pas 5

Adăugați urzicile în acest sos, amestecați.

Mâncărică de urzici cu usturoi, de post - Pas 5
Pas 6

Lăsați să fiarbă la foc mic aproximativ 10 minute.

Mâncărică de urzici cu usturoi, de post - Pas 6
Pas 7

După acest timp potriviți de sare, adăugați usturoiul pisat și mai lăsați să fiarbă 2 minute.

Mâncărică de urzici cu usturoi, de post - Pas 7
Pas 8

Serviți cu mămăligă obligatoriu!

Poftă bună!

Mâncărică de urzici cu usturoi, de post - Pas 8

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 400 g (2-3 porții)
Timp de preparare: 20 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 30 min
Data publicării:
Notă: 5 (3 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Lubita
Lubita Iancu (Lubita) 02 Apr 2014, 17:05

Imi place mult aceasta reteta;la noi se mananca asa cum bine spuneai si tu obligatoriu cu mamaliguta dar si cu hrean ras deasupra;are un gust incredibil!!

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
doima.cioriceanu
Doina Cioriceanu (doima.cioriceanu) 02 Apr 2014, 20:13

eu fac  dar pun si faina si malai si ies delicioase.Daca e de dulce pun o lingura de smantana in ele si fac oua ochiuri

tiki
tiki 03 Apr 2014, 12:31

Buna. Mamaliga si branza,f.bune. Urzicile sanatoase .Am auzit ca in loc de faina se poate pune un cartof fiert ca sa le lege. Eu am pus faina. Multumesc de reteta.

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
Ekaterinka
Ekaterinka 08 Mar 2016, 19:30

uff iar usturoi  Len ar trebui sa pui o rubrica cu retete pentru gravide-fara usturoi  mi-e pofta de urzici si ma gandeam in loc de usturoi ce sa le pun ca sa le dea un gust comestibil :)

lena
Elena (lena) 08 Mar 2016, 20:36

Nu il pui, vor fi oricum bune. Un pic de unt pt aroma :)

Loredana mol
Loredana Moldoveanu (Loredana mol) 30 Mar 2017, 20:31

Foarte bun... Pentru niste urzici. Mulțumesc pentru rețeta!

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă: