Baba Neagră (varianta 2)
Atunci când am postat prima rețetă de Baba Neagră vă spuneam că am găsit cu greu rețeta și am lucrat mult ca să adaptez condițiile cuptorului clasic la cel cu lemne.
Ei, de fapt mai aveam o variantă de rețetă, chiar de la mătușa mea, dar o făcusem de câteva ori și de fiecare dată era un eșec(o țineam la cuptor doar 1 oră și nu izolat tava). Acum am zis s-o încerc cu noile condiții - adică învelită tava în folie de aluminiu și ținută la cuptor suficient. În plus am mai adăugat vanilie și scorțișoară în aluat, idee absolut perfectă - s-au combinat genial aromele cu textura prăjiturii - așa babă bună nu am mâncat și eu până acum. Încă o variantă demnă de încercat, uite așa - până nu demult nu aveam nici o rețetă de babă neagră, acum am 2 și amândouă geniale.
Apropo, o nouă descoperire - Baba Neagră se congelează/decongelează perfect - își păstrează textura, aroma și gustul - atunci când faceți o babă mai mare puneți o bucată la congelator pe altădată, de o poftă.
Cantitatea de aluat este pentru o tavă de 35x25cm, sau o tavă rotundă de 28-30cm diametru(va fi puțin mai înaltă decât în poza de prezentare).
Ingrediente
●
Ulei de floarea-soarelui
250 ml
●
Esență de vanilie
1 buc
●
Scorțișoară
1 lingurita
●
Bicarbonat de sodiu
35 g
aproximativ 2 linguri
●
Lapte bătut/iaurt/chefir
500 ml
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Tava de cuptor(aici 25x35cm) se așterne cu hârtie de copt, eu am uns-o cu puțin ulei să adere mai bine la tavă.
Pe exterior se învelește în 2-3 straturi folie de aluminiu, fundul și pereții tăvii.
Pas 2
Făina se amestecă cu bicarbonatul, sarea, vanilia și scorțișoara.
Pas 4
Apoi zahărul, kefirul, laptele și ouăle - amestecați bine cu un tel să nu fie cocoloașe.
Pas 5
Iese un aluat mai lichid ca cel de clătite, îl turnați în tava pregătită anterior.
Pas 6
Acoperiți deasupra tava cu folie de aluminiu, și o puneți la cuptor preîncălzit la 200 grade pentru 2 ore.
După 2 ore scoateți folia de deasupra și mai lăsați 2 ore la 100 grade, temperatura cuptorului.
Pas 7
Eu de obicei o fac seara, o las în cuptor să se răcească până dimineața.
Pas 8
Apoi porționați și serviți - nu uitați să mai congelați o bucată și pentru altădată, de poftă.
Poftă Bună!
Cantitate:
2 kg
(10)
Timp de preparare:
240 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregătire:
20 min
Data publicării:
Notă:
5 (3 voturi)