Mâncare de spanac cu ouă

Mâncare de spanac cu ouă

Am găsit săptămânile trecute spanac proaspăt în piață, deși este de seră totuși îl prefer mai mult decât pe cel congelat. Îl folosesc mai mult proaspăt în salate, dar mi-a venit să fac o mâncărică cu ouă și mi-a plăcut așa de mult că a devenit una din preferatele noastre. Cred că puteți să-l folosiți și pe cel congelat dacă nu găsiți proaspăt.

O foarte bună variantă de mic dejun, cină sau prânz - este gustos, sățios și spanacul parcă capătă altă consistență și gust cu ouăle, și cum fără brânză deasupra... Nu sunt mare amatoare de mâncăruri cu spanac dar asta a devenit preferata mea, în plus are multe vitamine și este sățioasă - mâncare perfectă pentru cei care țin la siluetă și sănătate.

Apropo, a mâncat f. bine și Sofia spanacul în așa formă - cu siguranță poate fi introdus în meniul copiilor.

Ingrediente

Spanac
200 g
proaspăt sau congelat
Ouă
2 buc
   
Ceapă albă
0.5 buc
   
Ulei de măsline
1 lingura
   
Sare
0.5 lingurite
   
Brânză telemea
50 g
eu am folosit telemea de oaie

Pași de urmat

Pas 1

Dacă aveți spanac proaspăt îl spălați și pregătiți conform pașilor 1-7 din Rețetă de Spanac cu usturoi. Apoi îl tocați, nu foarte mărunt.

Dacă folosiți spanac congelat, mai bine alegeți spanac frunze nu tocat - și îl folosiți direct din pungă.

Mâncare de spanac cu ouă - Pas 1
Pas 2

Tăiați ceapa mărunt și o căliți în puțin ulei.

Mâncare de spanac cu ouă - Pas 2
Pas 3

Adăugați spanacul, amestecați bine și lăsați 5 minute să se pătrundă.

Mâncare de spanac cu ouă - Pas 3
Pas 4

Ouăle se bat bine cu o furculiță.

Mâncare de spanac cu ouă - Pas 4
Pas 5

Și le adăugați în tigaie.

Mâncare de spanac cu ouă - Pas 5
Pas 6

Amestecați periodic până ouăle se gătesc complet - cam 5 minute.

Potriviți de sare.

Mâncare de spanac cu ouă - Pas 6
Pas 7

Serviți mâncarea caldă, cu puțină brânză rasă presărată deasupra.

Merge foarte bine și cu o lingură de iaurt pe lângă, ca un fel de sos.

Poftă Bună!

Mâncare de spanac cu ouă - Pas 7

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 400 g (1 porție)
Timp de preparare: 10 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 30 min
Data publicării:
Notă: 5 (1 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

tiki
tiki 05 Feb 2014, 11:56

Buna. Am avut o punga de spanac in congelator si erau desenate frunze,dar scria -taiat si portionat-si am fost cam tocate, dar f.f.f ok. Am facut toata punga si am pus numai 3 oua,ca mi se parea cam mult gandindu-ma ca la 1 kg.de spanac trebuie 10 oua....wow. Am zdrobit si 1 catel de usturoi. Eu de obicei il faceam cu 1 ochi langa si fara ceapa,dar asa a fost mai gustos si mai simplu. Ce vedeti in poza pe farfurie nu mai este ca imediat am halit-o.Ieseau si aburi si ma gandeam ca imi abureste obiectivul....dar nu. hahaha.

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
tiki
tiki 05 Feb 2014, 11:57

Am uitat sa specific ca punga continea 400 gr.de spanac.

Anutii Lacramioara
Anutii Lacramioara 05 Feb 2014, 22:35

Vreau sa-i multumesc dnei Lena ,pentru reteta zilei,mi se pare delicioasa,mai ales pentru faptul ca sunt mai mult vegetariana,insa o sa-mi permit sa va transmit reteta mea cu spanac. De obicei le fac fara la'ochi' ,necantarite produsele. Depinde de numarul de persoane,si fiecare cat consuma. De obicei  primavara pun spanac la congelator pentru iarna. Nu imi place congelat din magazin. Spal frunze de spanac,le oparesc cel mult un minut,cat sa scada ,le scot cu o paleta intr-un castron cu apa rece unde am pus cuburi de gheata. Strecor bine,pun in pungi de plastic apoi la congelator.

SPANAC CU CASCAVAL

-doua legaturi de spanac,curat de codite,spal bine,topesc o lingurita unt,pun spanacul,si calesc bine . Pun 50g cascaval ras,las sa se topeasca bine,servesc simplu,cu paine prajita,sau cu ochiuri alaturi,sau la un gratar de vita sau piept de pasare.

POFTA BUNA!

Ancuta Rogac92
Anisoara Badila(Rogac) (Ancuta Rogac92) 06 Feb 2014, 20:57

Am facut si eu in seara asta doar pentru mine caci sotu a dorit o farfurie de pasta carbonara, dar mi a mancat mai mult de jumatate din portia mea caci ia placut mult,ut , eu am facut fara sa masor si am calit si 3 ciupercute sampinion proaspete caci eu as manca ori ce cu ciuperci, mi a plact mult cum a iesit, am sa mai fac caci am si comanda de la sot , sa fac si pentru el, nu am facut poza nu am reusit caci sa mancat repede