Mâncare de spanac cu ouă
Am găsit săptămânile trecute spanac proaspăt în piață, deși este de seră totuși îl prefer mai mult decât pe cel congelat. Îl folosesc mai mult proaspăt în salate, dar mi-a venit să fac o mâncărică cu ouă și mi-a plăcut așa de mult că a devenit una din preferatele noastre. Cred că puteți să-l folosiți și pe cel congelat dacă nu găsiți proaspăt.
O foarte bună variantă de mic dejun, cină sau prânz - este gustos, sățios și spanacul parcă capătă altă consistență și gust cu ouăle, și cum fără brânză deasupra... Nu sunt mare amatoare de mâncăruri cu spanac dar asta a devenit preferata mea, în plus are multe vitamine și este sățioasă - mâncare perfectă pentru cei care țin la siluetă și sănătate.
Apropo, a mâncat f. bine și Sofia spanacul în așa formă - cu siguranță poate fi introdus în meniul copiilor.
Ingrediente
●
Spanac
200 g
proaspăt sau congelat
●
Ulei de măsline
1 lingura
●
Brânză telemea
50 g
eu am folosit telemea de oaie
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Dacă aveți spanac proaspăt îl spălați și pregătiți conform pașilor 1-7 din Rețetă de Spanac cu usturoi. Apoi îl tocați, nu foarte mărunt.
Dacă folosiți spanac congelat, mai bine alegeți spanac frunze nu tocat - și îl folosiți direct din pungă.
Pas 2
Tăiați ceapa mărunt și o căliți în puțin ulei.
Pas 3
Adăugați spanacul, amestecați bine și lăsați 5 minute să se pătrundă.
Pas 4
Ouăle se bat bine cu o furculiță.
Pas 5
Și le adăugați în tigaie.
Pas 6
Amestecați periodic până ouăle se gătesc complet - cam 5 minute.
Potriviți de sare.
Pas 7
Serviți mâncarea caldă, cu puțină brânză rasă presărată deasupra.
Merge foarte bine și cu o lingură de iaurt pe lângă, ca un fel de sos.
Poftă Bună!
Cantitate:
400 g
(1 porție)
Timp de preparare:
10 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
30 min
Data publicării:
Notă:
5 (1 voturi)