Tochitură

Tochitură

Nu știam să fac rețeta de tochitură, dar fiindcă este foarte bine expusă pe multe site-uri am reușit s-o realizez, dar totuși puțin adaptată după gusturile noastre. Este o mâncărică delicioasă, felurile de carne le puteți adapta după preferințe, totuși aș zice să nu scoateți cârnații afumați. Puteți să puneți niște cârnați de curcan mai bio dacă nu sunteți consumatori de mezeluri, măcar pentru mirosul de afumătură pe care îl dau mâncării.

O mâncărică perfectă pe timpul ăsta, combinată cu mămăligă și brânză este perfectă și tare delicioasă.

Ingrediente

Carne de porc
500 g
alegeți carne mai fragedă - mușchiuleț, ceafă sau file
Piept de pui
500 g
   
Ficăței de pui
300 g
   
Cârnați afumați
500 g
   
Ceapă albă
2 buc
   
Bulion de roșii
200 ml
sau o conservă de roșii cubulețe la conservă
Usturoi (cățeii)
6 buc
   
Sare, piper
1 lingurita
după gust
Frunză de dafin
2 buc
   
Ulei de floarea-soarelui
50 ml
   

Pași de urmat

Pas 1

Pregătiți și spălați carnea.

Se taie toate în cubulețe de mărime medie - dar aveți grijă să nu le amestecați tipurile de carne între ele.

Tochitură - Pas 1
Pas 2

Încindem într-o tigaie mai adâncă puțin ulei. Mai departe vom adăuga carnea pe rând și începeți întotdeauna cu felul de carne care se gătește mai greu.

Aici am început cu carnea de porc, am pus-o în tigaie și am călit-o până a început să se rumenească.

Tochitură - Pas 2
Pas 3

Apoi am adăugat pieptul de pui în tigaie, direct peste carnea de porc.

Am lăsat să se călească împreună până a început să se rumenească și carnea de pui.

Tochitură - Pas 3
Pas 4

Acum puneți și ficățeii, aceștia îi lăsați puțin (cam 5 minute), doar cât se întăresc ușor - nu trebuie rumeniți.

Tochitură - Pas 4
Pas 5

Puneți și cârnații, amestecați și mai căliți 5-10 minute la foc mediu.

Tochitură - Pas 5
Pas 6

Apoi adăugați ceapa tăiată nu foarte mărunt - căliți încă 5 minute.

Tochitură - Pas 6
Pas 7

Turnați bulionul sau roșiile cubulețe, faceți focul mare până începe să fiarbă.

Apoi adăugați frunza de dafin, faceți focul mic și lăsați să fiarbă încet aproximativ 30 minute.

Tochitură - Pas 7
Pas 8

După acest timp potriviți de sare și piper, după gust.

Puneți usturoiul pisat, amestecați bine și opriți focul.

Tochitură - Pas 8
Pas 9

Serviți cu mămăligă și savurați :)

Poftă Bună!

Tochitură - Pas 9

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 2 kg (5-6 porții)
Timp de preparare: 20 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 60 min
Data publicării:
Notă: 5 (2 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Lubita
Lubita Iancu (Lubita) 01 Feb 2014, 12:21

Tot respectul pentru cine gateste dar nu am inteles si nu voi intelege niciodata,de ce aceasta mancare(la modul general vorbesc) se numeste tochitura,din moment ce are drept ingrediente,ceapa,bulion,rosii e.t.c.??eu o numesc tocanita!! Stiu ca aceste tochituri nu se pregatesc la fel in toate regiunile tarii,dar cea mai apropiata tochitura de reteta adevarata,este tochitura moldoveneasca de aceea este bine ca cine face asemenea tochituri sa specifice din ce zona este facuta;iertati-mi comentariul dar asta este parerea mea despre tochitura,in schimb aceasta mancarica este buna buna de tot!!

lena
Elena (lena) Lubita Iancu (Lubita) 01 Feb 2014, 12:28

Lubita, nici o problema, am incercat si m-am gandit s-o numesc cumva mai specific, dar pe net nu m-am lamurit, asa ca ramane la aprecierea fiecaruia. Cand voi gasi o alta varianta de reteta de tochitura o voi numi cum trebuie.

Katrin
Katrin 03 Feb 2014, 12:04

Uffff ce de-a carne...si porc si carnati si ficat...nu e cam grea mancarica asta? Probabil bulionul de rosii ii mai da ceva "usurinta"...cred ca e o mancare tare indragita de cei care iubesc grasimile...Eu nu m-as baga, mai bine niste peste la cuptor :)) 

Maggy
Maggy 11 Feb 2014, 17:41

Lena, tzucuti inima ta...saru-mana! ptr. tot ce faci pe siteul asta.  Mai, oameni buni , Lena ne descrie reteta ei, ramane la alegerea noastra so modificam ( cu mai multa sau putina carne,...ori sa-i  dam o alta denumire, serios acu...atata bai sa fie) Sa fiti iubiti! 

anamarculescu
anamarculescu 09 Mar 2016, 23:36

A fost foarte buna mancarea! Multumesc, Lena! Zilnic intru pe site-ul tau! 😊

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
CristinaBajenaru257
Cristina Bajenaru (CristinaBajenaru257) 26 Oct 2016, 16:34

Pt ca m.a scoateti din impas de 6ani de cand m.am casatorit si pt ca iubesc atat de mult bucataria din vina dvs dna Lena, nu pot decat sa va multumesc. Multa sanatate :*