Biscuiți "Ciuperci"
Ce ziceți de așa o formă interesantă la biscuiți? Se fac foarte repede, simplu și arată deosebit - Sofiei i-a plăcut mult și procesul de preparare și rezultatul :)
Sunt crocanți, fragezi, aromați, frumoși și deosebiți, chiar merită să-i încercați.
Rețeta originală cere 4 pahare de amidon, eu nu am avut și am pus doar 4 linguri și restul făină, au ieșit foarte buni. Oricum dacă aveți amidon încercați să-l puneți pe tot conform rețetei să fie cât mai fragezi biscuiții.
Ingrediente
●
Unt
250 g
moale la temperatura camerei
●
Zahăr pudră
150 g
sau 1 pahar mediu
●
Amidon alimentar
4 pahare
eu am pus 4 linguri
●
Făină albă
0.5 pahare
am pus 400g
●
Praf de copt
1 lingura
adică 1 plic de 10g
●
Esență de vanilie
1 buc
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Într-un bol puneți untul moale, zahărul pudră, ouăle și vanilia.
Amestecați bine cu mixerul.
Pas 2
Adăugați amidonul, făina și praful de copt, frământați aluatul - la început cu o spatulă/lingură până încorporați făina.
Pas 3
Apoi îl scoateți din bol pe masa presărată cu făină și îl uniformizați - va ieși un aluat de consistența plastilinei, moale și plăcut.
Pas 4
Taiați-l bucățele mici, cât o nucă și le faceți biluțe.
Mie mi-au plăcut biscuiții finali cei care au fost din biluțe mai mici, așa că vedeți să nu le faceți prea mari.
Pas 5
Luați o sticlă de la apă și o folosim să dăm forma de ciuperci biscuiților.
Gura sticlei o băgați în cacao - eu am pus mai mult de 2 linguri să-mi fie mai ușor și repede de lucrat.
Pas 6
Așezați bilele de aluat pe tava de copt și apăsați cu gura sticlei pe mijloc, aveți grijă nu chiar tare.
Repetați procesul de fiecare dată - cacao - presat biscuiții și iar cacao, până terminați cu toți.
Pas 7
Se coc aproximativ 10-15 minute la cuptor preîncălzit la 200 grade. Aveți grijă să nu-i rumeniți prea tare, trebuie să fie mai albi deasupra și la fund roz.
Pas 8
Lăsați să se răcorească și serviți.
Poftă Bună!
Cantitate:
1 kg
(2 tăvi de biscuiți)
Timp de preparare:
20 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
30 min
Data publicării:
Notă:
5 (5 voturi)