Ingrediente
●
Apă clocotită
0.5 pahare
●
Ulei de floarea-soarelui
0.5 pahare
●
Sare
0.5 lingurite
plus 1 linguriță pentru umplutură
●
Piept de pui
1 buc
sau altă carne care vă place
●
Piper negru măcinat
0.25 lingurite
●
Ouă
1 buc
pt uns deasupra, este opțional
●
Praf de copt
1 lingurita
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Preparați aluatul conform pașilor 1-5 din rețeta de Galetă cu mere.
Lăsați-l 30 minute la odihnit, și apropo să nu vă alarmați dacă aluatul e uleios - este normal doar conține ulei.
Pas 2
Cartofii cruzi și ceapa se taie cubulețe mărunte.
Pas 3
La fel și carnea, o tăiați cubulețe mici (dacă aveți carne de vită mai bine s-o dați prin mașina de tocat carne).
Adăugați carnea la cartofi și ceapă, puneți 1 linguriță de sare, 1 de ulei și puțin piper negru măcinat - amestecați bine.
Pas 4
Aluatul se întinde într-o foaie mai mare, mai groasă pe mijloc și subțire pe margini.
Presărați puțin griș în mijloc.
Pas 5
Puneți umplutura, așa ca să rămână cam 5-7 cm de margini libere din foaia de aluat.
Pas 6
Adunați spre mijloc aceste margini lăsând centrul plăcintei deschis.
Opțional puteți s-o ungeți deasupra cu ou, să fie mai lucioasă când se coace.
Pas 7
Mijlocul lăsat deschis îl acoperiți cu o bucată de folie, să se coacă bine cartofii și carnea în aburi.
Puneți plăcinta la cuptor pentru 45-50 de minute, la 200 grade.
Cam după 40 minute luați folia și verificați dacă s-au făcut cartofii, dacă sunt moi, lăsați-o încă 10 minute în cuptor fără folie.
Pas 8
Dacă se rumenește prea tare deasupra dar cartofii încă nu sunt gata, puneți o bucată de folie mai mare peste plăcinta din cuptor, să nu o ardeți, dar o țineți până legumele sunt gata.
O scoateți, lăsați să se răcorească puțin și serviți, este delicioasă și caldă și rece.
Poftă Bună!
Cantitate:
500 g
(6-7 porții)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
45 min
Data publicării:
Notă:
5 (3 voturi)