Pâine aromată cu cașcaval

Pâine aromată cu cașcaval

Nici nu știam cum să-i spun corect, de fapt este ceva mediu între pâine și plăcintă pufoasă cu miros de ierburi. Modul de asamblare și servire este foarte comod și interesant, bineînțeles că se poate și tăia felii, noi am preferat să rupem fiecare rulou separat.

Merge perfect pe lângă o ciorbă, dar și ca atare, eventual cu o salată pe lângă - este pufoasă, fragedă, aromată cu găuri de la cașcavalul topit.

Ingrediente

Apă caldă
250 ml
   
Drojdie uscată
10 g
sau 25 g proaspătă
Zahăr
1 lingura
   
Sare
1 lingurita
   
Ulei de măsline
30 ml
sau ulei simplu
Făină albă calitate superioară
350 g
   
Cașcaval
200 g
alegeți un cașcaval mai tare
Ierburi de provence
2 lingurite
puteți înlocui cu orice verdețuri vă plac - oregano, pătrunjel, maghiran, busuioc, etc.
Ouă
1 buc
   
Susan
1 lingura
este opțional, puteți să-l omiteți sau înlocui cu mac

Pași de urmat

Pas 1

Într-un bol adânc dizolvați drojdia cu zahărul și apa caldă (aveți grijă să nu fie fierbinte), lăsați 10-15 minute până începe să facă spumă.

Pâine aromată cu cașcaval - Pas 1
Pas 2

După acest timp adăugați uleiul și sarea, amestecați.

Pâine aromată cu cașcaval - Pas 2
Pas 3

Adăugați făina și frământați aluatul.

Pâine aromată cu cașcaval - Pas 3
Pas 4

Îl lăsați în bol pentru aproximativ 1 oră să crească - își va mări cam dublu volumul.

Pâine aromată cu cașcaval - Pas 4
Pas 5

După 1 oră îl mai frământați puțin pe masa presărată cu făină, să fie neted și frumos.

Lăsați-l 10 minute la odihnit.

Pâine aromată cu cașcaval - Pas 5
Pas 6

Întindeți din aluatul de mai sus o foaie mare, cam de 3mm grosime.

Presărați deasupra ierburile uscate.

Pâine aromată cu cașcaval - Pas 6
Pas 7

Apoi tăiați foaia de aluat în pătrate medii, în mijloc puneți câte puțin cașcaval dat prin răzătoare.

Pâine aromată cu cașcaval - Pas 7
Pas 8

Și rulați fiecare pătrat, cât mai strâns posibil.

Pâine aromată cu cașcaval - Pas 8
Pas 9

Aranjați rulourile într-o tavă unsă cu puțin ulei.

Ale mele au încăput perfect într-o tavă de 28cm diametru.

Pâine aromată cu cașcaval - Pas 9
Pas 10

Ungeți cu ou bătut și presărați deasupra susan, lăsați 30 minute să crească la temperatura camerei.

Pâine aromată cu cașcaval - Pas 10
Pas 11

Observați că după ce crește se vor închide chiar și eventualele goluri între rulouri.

Pâine aromată cu cașcaval - Pas 11
Pas 12

Coaceți 35-40 de minute la cuptor preîncălzit la 150-180 grade.

Dacă se rumenește prea repede puneți o folie de aluminiu deasupra, dar lăsați tot timpul la cuptor.

După ce este gata, acoperiți tava cu un prosop de bucătărie și lăsați 10 minute.

Pâine aromată cu cașcaval - Pas 12
Pas 13

Aveți grijă să nu lăsați pâinea mai mult de 10 minute în tavă, se va aburi prea tare și să nu fie umedă.

O scoateți din tavă pe un platou și lăsați să se mai răcorească - este delicioasă și caldă și rece, noi am rupt bucățele de rulouri din ea.

Poftă Bună!

Pâine aromată cu cașcaval - Pas 13

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg
Timp de preparare: 35 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 60 min
Data publicării:
Notă: 5 (7 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 19

corina cafy
Corina Ok (corina cafy) 29 Jun 2017, 01:21

Pur si simplu delicios...am facut-o in tava dretunghiulara...dar la fel de buna...multumim pt retetele oferite ...toate cate le-am facut au iesit senzationale

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
AnaVitalieLapicus613
Ana Lapicus (AnaVitalieLapicus613) 26 Oct 2016, 17:11

Pur si simplu delicios!!!

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
MariaSiGabrielMegelea189
Maria Si Gabriel Megelea (MariaSiGabrielMegelea189) 26 Oct 2016, 13:47

Pufoasa si gistoasa

Poza mea pentru rețetă:
Melanie
Melanie 01 Feb 2015, 14:40

F gustoasa aceasta pâine! Mi-a ieșit 👏 ! Lena, bine ai facut ca ai menționat sa fie mai uscat cașcavalul pentru ca intr-adevăr nu s-a scurs din rulouri si gustul e mai intens. Ieri am facut pâinea sarbeasca si am primit critici iar azi m-am revanșat! Mi-a ieșit si cea de ieri bine, dar i-a deranjat pe ai mei gustul de unt. De fapt cred ca am ffolosit un unt de calitate mai slaba si asta a fost problema!

Poza mea pentru rețetă:
In-na
In-na 04 Jul 2014, 18:42

mmm.... o gustosenie...
sunt super de gustoase!!! merciiiiiii
 

Poza mea pentru rețetă:
Nataly N
Nataly N 14 Nov 2013, 19:23

s-a primit si la minefoarte gustos a fost..

Poza mea pentru rețetă:
elizagabriela
elizagabriela 02 Nov 2013, 15:14

Am facut si eu painica si e super...doar k am scapat km multe ierburi dar gustoasa intr-adevar....Multumiri pt reteta:)

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
tiki
tiki 20 Oct 2013, 21:53

Suparata foc. Le-am facut si eu,dar nu le vedeti. Fiindca nu mi s-au desprins una de alta. Frumoase, gustoase, dar nu stiu ce s-a intamplat si nu am vrut sa le tai asa ca le-am rupt... Cred ca le-am facut prea subtiri ? O sa le mai fac pana imi iese. Pa.

Nota mea pentru rețetă:
lena
Elena (lena) tiki 21 Oct 2013, 11:19

Iaka na, lasa supararea si cauta greseala, stii regula

Cred ca a fost aluatul mai moale si de asta s-au prins intre ele mai tare, sa le faci putin mai groase si aluatul mai dens.

claela
claela 20 Oct 2013, 14:51

Cam asa mi-au iesit mie...sunt minunate.

Poza mea pentru rețetă:
sarian
sarian 18 Oct 2013, 13:22

Minunată reţeta.şi ideea cum sunt puse rulourile la copt   Bulgarii au ceva asemănător, doar că fiindcă este ceva tradiţional se făcea cu brânză. Şi la ei şi la armeni  - geaş, îi spun armenii - Se face un rulou imens  şi forma un melc imens într-o tavă circulară.  Mult mai comod  de realizat cu rulourile astea din reţetă şi aspectu, deosebit  de atrăgător şi frumos cum arată de obicei toate bunătăţile pe care le găteşti.

mulţumiri.

   

Nota mea pentru rețetă:
Arată toate comentariile