Ingrediente
●
Drojdie uscată
10 g
sau 25 g proaspătă
●
Ulei de măsline
30 ml
sau ulei simplu
●
Făină albă calitate superioară
350 g
●
Cașcaval
200 g
alegeți un cașcaval mai tare
●
Ierburi de provence
2 lingurite
puteți înlocui cu orice verdețuri vă plac - oregano, pătrunjel, maghiran, busuioc, etc.
●
Susan
1 lingura
este opțional, puteți să-l omiteți sau înlocui cu mac
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Într-un bol adânc dizolvați drojdia cu zahărul și apa caldă (aveți grijă să nu fie fierbinte), lăsați 10-15 minute până începe să facă spumă.
Pas 2
După acest timp adăugați uleiul și sarea, amestecați.
Pas 3
Adăugați făina și frământați aluatul.
Pas 4
Îl lăsați în bol pentru aproximativ 1 oră să crească - își va mări cam dublu volumul.
Pas 5
După 1 oră îl mai frământați puțin pe masa presărată cu făină, să fie neted și frumos.
Lăsați-l 10 minute la odihnit.
Pas 6
Întindeți din aluatul de mai sus o foaie mare, cam de 3mm grosime.
Presărați deasupra ierburile uscate.
Pas 7
Apoi tăiați foaia de aluat în pătrate medii, în mijloc puneți câte puțin cașcaval dat prin răzătoare.
Pas 8
Și rulați fiecare pătrat, cât mai strâns posibil.
Pas 9
Aranjați rulourile într-o tavă unsă cu puțin ulei.
Ale mele au încăput perfect într-o tavă de 28cm diametru.
Pas 10
Ungeți cu ou bătut și presărați deasupra susan, lăsați 30 minute să crească la temperatura camerei.
Pas 11
Observați că după ce crește se vor închide chiar și eventualele goluri între rulouri.
Pas 12
Coaceți 35-40 de minute la cuptor preîncălzit la 150-180 grade.
Dacă se rumenește prea repede puneți o folie de aluminiu deasupra, dar lăsați tot timpul la cuptor.
După ce este gata, acoperiți tava cu un prosop de bucătărie și lăsați 10 minute.
Pas 13
Aveți grijă să nu lăsați pâinea mai mult de 10 minute în tavă, se va aburi prea tare și să nu fie umedă.
O scoateți din tavă pe un platou și lăsați să se mai răcorească - este delicioasă și caldă și rece, noi am rupt bucățele de rulouri din ea.
Poftă Bună!
Cantitate:
1 kg
Timp de preparare:
35 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
60 min
Data publicării:
Notă:
5 (7 voturi)