Ingrediente
●
Carne de pui
1 kg
eu am folosit pulpe de pui dezosate și fără piele
●
Lapte bătut/iaurt/chefir
1 pahar
pahar de 250-300ml
●
Boia ardei dulce sau iute
0.5 lingurite
●
Piper negru măcinat
0.25 lingurite
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Carnea de pui se spală și se pune într-o tavă de cuptor - tava nu trebuie unsă cu ulei.
Pas 2
Peste carne puneți sarea, piperul, boiaua de ardei și usturoiul pisat - amestecați bine cu mâinile, să fie toate bucățile acoperite cu mirodenii.
Pas 3
Stoarceți sucul de la 1 lămâie peste carne.
Pas 4
Și turnați iaurtul/chefîrul, amestecați bine.
Pas 5
Atenție la pasul acesta:
- puteți să nu puneți deloc felii de la lămâia pe care ați scurs-o mai sus
- dacă totuși ați vrea pt o ușoară aromă, puneți nu mai mult de 2 felii.
Eu am pus-o pe toată și a fost carnea puțin amară.
Pas 6
Coaceți la cuptor preîncălzit la 180-200 grade pentru 40 minute.
Ar fi bine să lăsați până se face așa o crustă frumoasă deasupra.
Pas 7
Serviți cu orice garnitură preferată - legume, orez, cartofi, etc.
Poftă Bună!
Cantitate:
1 kg
(5-6 porții)
Timp de preparare:
40 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
15 min
Data publicării:
Notă:
5 (3 voturi)