Pui la cuptor cu iaurt și lămâie

Pui la cuptor cu iaurt și lămâie

O mâncare foarte bună, simplă și rapidă, în același timp ceva mai deosebită de puiul clasic la cuptor. Carnea este moale și fragedă cu crustă gustoasă și aromată, chiar și Sofia a remarcat că miroase bine, este delicioasă și să-i mai fac.

Aveți grijă să nu puneți așa multe felii de lămâie în carne ca mine, au dat o notă puțin amăruie - a fost ok de mâncat dar se putea și mai bine.

Ingrediente

Carne de pui
1 kg
eu am folosit pulpe de pui dezosate și fără piele
Lapte bătut/iaurt/chefir
1 pahar
pahar de 250-300ml
Lămâie
1 buc
   
Usturoi (cățeii)
3 buc
   
Boia ardei dulce sau iute
0.5 lingurite
   
Sare
1 lingurita
   
Piper negru măcinat
0.25 lingurite
   

Pași de urmat

Pas 1

Carnea de pui se spală și se pune într-o tavă de cuptor - tava nu trebuie unsă cu ulei.

Pui la cuptor cu iaurt și lămâie - Pas 1
Pas 2

Peste carne puneți sarea, piperul, boiaua de ardei și usturoiul pisat - amestecați bine cu mâinile, să fie toate bucățile acoperite cu mirodenii.

Pui la cuptor cu iaurt și lămâie - Pas 2
Pas 3

Stoarceți sucul de la 1 lămâie peste carne.

Pui la cuptor cu iaurt și lămâie - Pas 3
Pas 4

Și turnați iaurtul/chefîrul, amestecați bine.

Pui la cuptor cu iaurt și lămâie - Pas 4
Pas 5

Atenție la pasul acesta:

- puteți să nu puneți deloc felii de la lămâia pe care ați scurs-o mai sus

- dacă totuși ați vrea pt o ușoară aromă, puneți nu mai mult de 2 felii.

Eu am pus-o pe toată și a fost carnea puțin amară.

Pui la cuptor cu iaurt și lămâie - Pas 5
Pas 6

Coaceți la cuptor preîncălzit la 180-200 grade pentru 40 minute.

Ar fi bine să lăsați până se face așa o crustă frumoasă deasupra.

Pui la cuptor cu iaurt și lămâie - Pas 6
Pas 7

Serviți cu orice garnitură preferată - legume, orez, cartofi, etc.

Poftă Bună!

Pui la cuptor cu iaurt și lămâie - Pas 7

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (5-6 porții)
Timp de preparare: 40 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 15 min
Data publicării:
Notă: 5 (3 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 15

ChiriacSimona750
Chiriac Simona (ChiriacSimona750) 13 Apr 2025, 12:30

Ar merge și piept de pui dezosat fara piele?

lena
Elena (lena) Chiriac Simona (ChiriacSimona750) 14 Apr 2025, 07:32

Se poate, dar oricum va fi ceva mai uscat la textura.😉

ChiriacSimona750
Chiriac Simona (ChiriacSimona750) Elena (lena) 16 Apr 2025, 19:17

Mulțumesc! Dar copanele de pui, însă cu os, nu dezosate?

JamieWannabe
JamieWannabe 23 Mar 2016, 14:07

Buna Lena. Sunt un mare fan al tau, si de curand am inceput sa incerc din retetele propuse de tine. In general imi ies relativ decente, dar de data asta puiul a lasat extrem de multa apa, prea multa chiar si pentru o tocana, iar iaurtul s-a separat de zer si s-a coagulat pe carne. Carnea in sine e foarte buna, curatata cu grija de zeama si iaurt coagulat. Tu ce marci de pui si iaurt folosesti la gatit? Iaurtul meu era Olympus 10%.

lena
Elena (lena) JamieWannabe 23 Mar 2016, 20:59

Iaurtul aici este pentru fragezire, nu pentru sos :) Orice iaurt, cat de bun nu ar fi se va branzi la fierbere/coacere.

Solutia sa nu mai vezi zerul si chestiile coagulate este sa le tii ceva mai mult la cuptor, sa se rumeneasca bine.

Multumesc mult de apreciere si spor la treaba!

tiki
tiki 22 Jan 2015, 09:50

Buna. Mai bine mai tarziu decat niciodata. Numai acuma am reusit sa fac aceasta reteta. F. f. buna, si simplu de facut. Eu nu am pus nici o felie de lamaie de frica sa nu fie amara.  Se topea in gura puiul -de la lamaie-asa fraged era. Multumesc. Pupici.

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
AMV
Adriana (AMV) 21 Oct 2013, 17:36

Azi fac si eu reteta asta. Din "bogata"  mea experineta lamaia s-ar pune fara coaja. Am facut de curand o mancare de praz cu masline si acolo asa era.

O sa pun si niste seminte de fenicul, tocmai incerc sa ma imprietenesc cu el.

lena
Elena (lena) 16 Oct 2013, 21:52

Da, ai dreptate - eu zeama am scurs-o si am pus peste carne, trebuia sa pun mai putina coaja, sau cumva s-o curat cum zici tu.

rinser
Sergiu (rinser) 16 Oct 2013, 21:50

Lena, cred ca a fost amaruie din cauza cojii de la lamaie. Coaja de lamaie sub stratul galben de deasupra are acel strat alb, acela este amar. Banuiesc ca se poate pune mai multa lamaie dar fara coaja (si seminte evident, alea fiind si ele amare).

La mirodenii se poate adauga si putin fenicul macinat, un varf de cimbru. Se poate incerca si varianta cu curry, devine foarte aromat.

Katrin
Katrin 16 Oct 2013, 06:26

Am facut aseara, a fost delicios, i-a placut mult si fetitei si sotului si mie desigur:) Am servit alaturi de hrisca. Grand merci pentru reteta!

Poza mea pentru rețetă:
tiki
tiki 14 Oct 2013, 12:17

Buna. Uitandu-ma vad ca am chiar toate ingredientele, dar nu sunt chiar asa "rasfatata" sa fac numai pentru mine. Asa ca daca in week-end imi sosesc "ajutoare" din capitala, voi face si precis veti si vedea daca m-am tinut de cuvant .Multumesc mult.

mariam
mariam 14 Oct 2013, 11:57

ADUCE CU CHIKEN TANDOORI CARE E O MINUNATIE!

Nota mea pentru rețetă:
Draculina969
Draculina969 14 Oct 2013, 11:33

Mamaaaa.....gata,mi-ai dat tema pentru acasa!:)

Imi ploua in gura....si daca iaurtul este degresat reteta o poti incadra cu brio la retele dietetice:D

multumim!:*

Nota mea pentru rețetă:
Arată toate comentariile