Rulouri de vinete cu nuci și usturoi
Încă o rețetă cu vinete și unul din aperitivele mele preferate, aceste rulouri le-am făcut de nenumărate ori și de fiecare dată mă gândesc că este o combinație mai ciudată dar foarte reușită.
Dacă sunteți mai sceptici ref. la gustul de nuci, puteți inițial să puneți și ceva cașcaval ras în umplutură, va mai lua din gustul specific nucilor.
În varianta mai light înlocuiți maioneza cu iaurt sau faceți o combinație mai potrivită.
Ingrediente
●
Vinete
500 g
alegeți vinete înguste și lungi
●
Maioneză
100 g
poate și combinată cu iaurt
●
Sare
0.5 lingurite
după gust
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Vinetele se taie felii lungi și se fac pe grătar sau le puteți prăji în ulei, sau le stropiți cu puțin ulei și coaceți la cuptor pe hârtie de copt sau tavă teflonată.
Pas 2
Nucile le măcinați bine într-un robot.
Pas 3
Într-un bol amestecați nucile cu maioneză, usturoiul pisat și cașcavalul ras mărunt.
Potriviți de sare dacă mai este nevoie.
Pas 4
Puneți câte o lingură de umplutură pe fiecare felie de vinete.
Pas 6
Le aranjați frumos pe farfurie și ornați cu ceva verdeață.
Poftă Bună!
Cantitate:
1 kg
Timp de preparare:
20 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
30 min
Data publicării:
Notă:
5 (2 voturi)