Rulouri de vinete cu nuci și usturoi

Rulouri de vinete cu nuci și usturoi

Încă o rețetă cu vinete și unul din aperitivele mele preferate, aceste rulouri le-am făcut de nenumărate ori și de fiecare dată mă gândesc că este o combinație mai ciudată dar foarte reușită.

Dacă sunteți mai sceptici ref. la gustul de nuci, puteți inițial să puneți și ceva cașcaval ras în umplutură, va mai lua din gustul specific nucilor.

În varianta mai light înlocuiți maioneza cu iaurt sau faceți o combinație mai potrivită.

Ingrediente

Vinete
500 g
alegeți vinete înguste și lungi
Nuci măcinate
200 g
   
Cașcaval
100 g
   
Maioneză
100 g
poate și combinată cu iaurt
Usturoi (cățeii)
3 buc
   
Sare
0.5 lingurite
după gust

Pași de urmat

Pas 1

Vinetele se taie felii lungi și se fac pe grătar sau le puteți prăji în ulei, sau le stropiți cu puțin ulei și coaceți la cuptor pe hârtie de copt sau tavă teflonată.

Rulouri de vinete cu nuci și usturoi - Pas 1
Pas 2

Nucile le măcinați bine într-un robot.

Rulouri de vinete cu nuci și usturoi - Pas 2
Pas 3

Într-un bol amestecați nucile cu maioneză, usturoiul pisat și cașcavalul ras mărunt.

Potriviți de sare dacă mai este nevoie.

Rulouri de vinete cu nuci și usturoi - Pas 3
Pas 4

Puneți câte o lingură de umplutură pe fiecare felie de vinete.

Rulouri de vinete cu nuci și usturoi - Pas 4
Pas 5

Și rulați bine.

Rulouri de vinete cu nuci și usturoi - Pas 5
Pas 6

Le aranjați frumos pe farfurie și ornați cu ceva verdeață.

Poftă Bună!

Rulouri de vinete cu nuci și usturoi - Pas 6

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg
Timp de preparare: 20 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 30 min
Data publicării:
Notă: 5 (2 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 18

DanaPaducel126
Dana Paducel (DanaPaducel126) 29 Oct 2019, 19:58

Eu am folosit smantana in loc de maioneza. Mi-a placut foarte mult umplutura, dar as vrea sa o mananc si cu altceva decat vinetele. Am mancat o pasta de nuci facuta de sarbi la un festival gastronomic si a fost foarte gustoasa, desi nu avea usturoi si se servea cu paine.

Nota mea pentru rețetă:
laurash49
laurash49 11 Jan 2017, 23:16

Salutare, vreau sa fac aceasta reteta la o zi de nastere, daca voi pune adaugator la compozitie si o feliuta de rosie ,va fi gustos? Din experientele dv. ce parere aveti. Stiu ca cu brinza proaspata de oi ies bune..dar nu am :)

lena
Elena (lena) laurash49 12 Jan 2017, 09:24

Merge si cu rosie, nu strica sigur, dar cu nuci pot fi preparate din timp, si rezista mult la frigider. Cu rosie vor sta nu mai mult de 1-2 zile.

tiki
tiki 04 Sep 2015, 12:49

Buna. Am mai repetat reteta ca tare mi-a placut, dar am mai  adaugat dovlecel pe gratar si o felie de sunca. Deci dovlecel, vanata, sunca si umplutura de mai sus. Toate-s bune. Pupici.

Poza mea pentru rețetă:
Maggy
Maggy 25 Jun 2014, 09:04

Tiki, unde-i pusa umplutura cu rosii?! nu am vazut :(

Nina.M
Nina.M 20 Jan 2014, 21:00

La noi in familie umplutura se face din brinza de oi si o felie de rosii proaspete, iar vinata se unge cu maioneza si usturoi, nu lipseste nici la o sarbatoare.

tiki
tiki 16 Sep 2013, 13:14

Buna. Ce va spune faptul ca am facut a doua oara? De data asta am urmat si sfatul Lenutsei cu rosii.Deci am facut de 2 feluiri. Da, bune. Daca stiam numai asa reteta nu aveam nimic de comentat ,dar pentru mine nucile le taie. Adevarat ca mie si prajiturile cu nuci imi plac cel mai mult. Deci sa nu fiu inteleasa gresit. Sunt bune, dar faptul ca nucile raman in gura mai mult timp.....imi mai place. Gusturi si gusturi. Mamei mele mai in varsta,i-au placut mai mult cu rosii. Intelegeti de ce. Pupici.

Poza mea pentru rețetă:
Lenutsa
Lenutsa 07 Sep 2013, 15:38

Incercati ca in loc de nuci sa puneti rosie (feliata) e delicios.

tiki
tiki 05 Sep 2013, 17:02

Woooowww. Ce bunatate. Mi-am intrerupt zacusca,numai sa le fac. Totul la superlativ. Doamne cat iti multumesc de n-ai idee.Vanata a avut intreaga,necuratata,  0,650 gr. Mi-au iesit 9 rulouri (una am papat-o urgent). Si mi-a mai ramas putina compozitie,ca nu am calculat bine si nu m-am mai intors sa le desfac pe primele sa adaug,dar am prajit si cateva felii de dovlecel si am mancat cu restul compozitiei.Dupa mine nuca, face tot. Mii de multumiri si pupicuri. Si nu am pus cascaval-desi aveam-,ca m-am gandit cu telemea va fi mai picanta si bine am facut..  

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
tiki
tiki 05 Sep 2013, 12:47

Asa de mult astept o reteta noua de la tine, si cand vine sunt suparata ca nu pot sa o fac imediat. Azi sunt ocupata cu zacusca, reteta pe care am scris-o si pe forum,dar printre picaturi cred ca tot o fac, deoarece am de toate si sper sa-mi reuseasca mai bine ca cealalta.:)). Pupici.

tatinela
tatinela 05 Sep 2013, 12:45

le fac neaparat la ziua fetitei mele,peste o luna..sunt sigura ca sunt un deliciu,eu puneam miez de nuci in salata de vinete cu maioneza!

Arată toate comentariile