Legume aromate la cuptor

Legume aromate la cuptor

Rețeta am zărit-o pe un forum și imediat am și încercat pentru că vroiam o garnitură de legume la cina de seară, dar nu prea aveam chef să mă complic cu statul mult în bucătărie.

A început să-mi placă mirosul încă din faza de preparare, au aromat toată casa legumele astea - zici că făcusem cine știe ce mâncare sofisticată :)

Vi le recomand, sunt foarte gustoase, aromate și frumoase - le puteți combina cu orice mâncare vă place, sau servite simple calde/reci cu pâinică proaspătă.

Ingrediente

Vinete
1 buc
   
Ardei gras
1 buc
   
Dovlecel
1 buc
   
Ceapă albă
1 buc
   
Usturoi (cățeii)
3 buc
   
Oțet
1 lingura
eu am pus oțet balsamic
Sos de soia
2 linguri
   
Ulei de măsline
2 linguri
   

Pași de urmat

Pas 1

Spălați și pregătiți legumele.

Legume aromate la cuptor - Pas 1
Pas 2

Le tăiați cubulețe de mărime medie și le puneți într-un bol adânc.

Legume aromate la cuptor - Pas 2
Pas 3

Amestecați sosul de soia cu oțetul și uleiul, tot acolo adăugați usturoiul pisat.

Legume aromate la cuptor - Pas 3
Pas 4

Turnați acest sos peste legume și amestecați bine.

Lăsați o oră să se marineze.

Legume aromate la cuptor - Pas 4
Pas 5

Așterneți cu hârtie de copt o tavă, puneți legumele în ea și dați la cuptor pentru aproximativ 40 minute la 200 grade.

Legume aromate la cuptor - Pas 5
Pas 6

Ar fi bine ca după 20 minute de stat în cuptor să amestecați legumele cu o spatulă sau lingură.

Când sunt gata, le scoateți și potriviți de sare dacă este nevoie(în caz că sosul de soia nu este foarte sărat).

Legume aromate la cuptor - Pas 6
Pas 7

Sunt bune și calde și reci cu orice preferați - carne, orez, cartofi, etc.

Poftă Bună!

Legume aromate la cuptor - Pas 7

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 500 g (3 porții)
Timp de preparare: 45 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 70 min
Data publicării:
Notă: 5 (4 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 18

OleseaDeli-Gandraman249
Olesea Deli-Gandraman (OleseaDeli-Gandraman249) 12 Feb 2017, 01:01

Scuze Lena, daca vreau sa adaug la aceste legume costita de porc le pun impreuna la cuptor sau de dorit costita mai intii? Mersi.

lena
Elena (lena) Olesea Deli-Gandraman (OleseaDeli-Gandraman249) 12 Feb 2017, 09:47

Mai bine costita prima, ca legumele intr-o ora se cam usuca.

NaTa07
NaTa07 26 Apr 2016, 13:02

Am pregatit si eu reteta numai ca am adaugat ciupercisi broccoli sa primit super delicioasa si am dato la masa cu fasole negre .. foarte gustos Multumesc !

Poza mea pentru rețetă:
MashaL
MashaL 05 Oct 2015, 16:01

nota 10 la reteta  am facut-o fara sos de soie ca nu aveam si tot gustoasa si aromata este 

Nota mea pentru rețetă:
Daniela B.
Daniela B. 24 Jul 2014, 12:37

iata si legumele in tava, am adaugat morcov si conopida putina - gustos si sanatos!

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
Daniela B.
Daniela B. 24 Jul 2014, 12:33

mersi mult si pt aceasta receta, mi-a placut, pina acum mi-am facut legume la cuptor tot bune dar imi place si astfel cu otetul balsamic e ceva gust diferit, nu am avut sos de soia, dar a fost bun si fara. Am servit cu carne de iepure, multumesc de altfel pentru toate retele dietice deoarece acum incerc sa maninc doar legume, fructe si carne slaba sa slabesc si multumesc pentru toate recetele dietice imi sunt de mare folos! si poza:

Poza mea pentru rețetă:
tiki
tiki 09 Oct 2013, 13:53

La reteta asta se intampla ceva.Nu a aparut poza. Culmea.

Poza mea pentru rețetă:
tiki
tiki 09 Oct 2013, 13:51

Cred ca nu am reusit atunci si o postez ca am facut-o imediat si numai acuma vad ca nu este aici-poza-care e cam neclara,dar foarte buna,aromate si gustoase legumele. Ma intreb mai tarziu cand vom gasi numai legume straine ce ne facem? Cred ca nu vor mai fi asa gustoase,dar incercam. Pupici.

Nota mea pentru rețetă:
tiki
tiki 14 Aug 2013, 16:24

Din nou nu s-a imprimat.  E ceva la aceasta reteta :).Si am renuntat,dar m-am razgandit. Imi ceream scuze ca scrii asa detailat si totusi eu intreb. Numai legumele, fara sos se pun in tava?Ca nu se vede sosul si scrii clar ca legumele...deci sosul se arunca sau nu mai exista ca se absoarbe tot? Daca nu imi raspunzi ,inteleg ca numai legumele. Scuze inca o data. Pup.

lena
Elena (lena) tiki 14 Aug 2013, 16:34

Sos nu prea ramane, ce a ramas am stropit legumele deasupra.

Vali-Mihaela
Vali-Mihaela 13 Aug 2013, 00:03

Delicioasă pentru acest post în care suntem răsfățați cu o varietate de legume existente pe piață și combinate perfect în rețetele tale!

Nota mea pentru rețetă:
tiki
tiki 12 Aug 2013, 16:07

Fantastic,am scris si nu s-a imprimat !!!!!!. Nu, nu am nici un comentariu despre aceasta reteta,deoarece nu am facut-o inca. Urmeaza cred ca maine,ca acuma ma ocup de rosiile uscate. Dar am zambit cand am citit : hartie de copt si nu aluminiu. Te pup..

Arată toate comentariile