Am primit un mail zilele trecute să mai pun ceva rețete de post, mă tot frământam ce să fac interesant și când m-am uitat în farfuria mea cu mic dejun, am zis "de ce nu?". De multe ori chestiile simple și banale, care par să fie de la sine înțelese, nu le facem dacă nu avem niște cantități exacte și combinații corecte.
Această salată de fructe o fac la recomandarea nutriționistului pentru micul dejun și de câteva luni este preferata mea, o consider ca alintare - desert și mic dejun sățios combinate foarte reușit și bine.
Regula principală este să fie 400g fructe (diverse combinații), doar să aveți grijă dacă puneți boabe de struguri sau prune folosiți doar 50g din fiecare. Combinația de mai jos este cea mai reușită, dar fiecare fruct îl mai înlocuiesc periodic după chef și poftă, voi da variante la ingrediente.
Pentru micul dejun este varianta perfectă, această porție din rețetă conține 400ckal, nu vă gândiți deloc la mâncare până la prânz, ține foarte bine de foame.
Deci, un desert de post, sănătos și foarte gustos! Și nu avem treabă la cuptor sau aragaz deloc :)