Pate de ciuperci cu sos de soia

Pate de ciuperci cu sos de soia

Îmi place foarte mult să găsesc combinații sănătoase pentru micul dejun ca alternativă la nesănătoasele mezeluri pentru sandwich-urile clasice. Pate-urile de legume, vegetariene sunt o excelentă sursă de proteine și vitamine, și la sigur sănătoase.

Am mai făcut o variantă de pate de ciuperci mai înainte, dar la sugestia Nataliei am încercat și această variantă, cu sos de soia. Este foarte bun pate-ul, îl fac acum foarte des și tocmai am prins ocazia să fac poze să vă arăt și vouă rețeta. Cu pâinica integrală merge excelent la micul dejun - gustos, sănătos, sățios și dietetic.

Ingrediente

Ciuperci albe proaspete
500 g
   
Ceapă albă
1 buc
   
Sos de soia
3 linguri
   
Ulei
1 lingura
   
Sare, piper
0.5 lingurite
după gust

Pași de urmat

Pas 1

Tăiați ceapa julienne și o puneți la călit într-o tigaie cu 1 lingură de ulei și jumătate de pahar de apă.

Pate de ciuperci cu sos de soia - Pas 1
Pas 2

Este gata când se evaporă apa și ceapa se călește ușor.

Pate de ciuperci cu sos de soia - Pas 2
Pas 3

O scoateți într-o farfurie și lăsați la o parte.

Pate de ciuperci cu sos de soia - Pas 3
Pas 4

În tigaie puneți ciupercile spălate bine și tăiate bucăți, adăugați jumătate de pahar de apă și lăsați la călit/fiert.

Pate de ciuperci cu sos de soia - Pas 4
Pas 5

Cam după 10 minute apa din ciuperci se va evapora și vor începe să se rumenească (chiar și fără ulei).

Când s-au rumenit puțin, adăugați sosul de soia, mai amestecați și opriți focul.

Pate de ciuperci cu sos de soia - Pas 5
Pas 6

Puneți într-un blender ciupercile și ceapa, le pasați bine până la consistența care vă place.

Pate de ciuperci cu sos de soia - Pas 6
Pas 7

Potriviți de sare și piper, aveți grijă cu sarea, pentru că sosul de soia este sărat.

Pate de ciuperci cu sos de soia - Pas 7
Pas 8

Și gata, bun de servit și cald și rece.

Poftă bună!

Pate de ciuperci cu sos de soia - Pas 8

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 500 g
Timp de preparare: 15 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 15 min
Data publicării:
Notă: 5 (2 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

tabita17
Tabita Iordache (tabita17) 12 Dec 2013, 19:41

de ceva timp si eu caut sa mananc mai mult pateu si cel din comert nu imi place, chiar daca am gasit si unul bio, dar tot cred ca ce faci tu in casa e mai bun..multumesc de aceasta sugestie, cu siguranta familia mea il va indragii..:)

Nota mea pentru rețetă:
mary h
mary h 25 Mar 2014, 20:06

cu asa multe rete bune si sanatoase parca nu e greu deloc postul .A iesit foarte bun pateul.

tiki
tiki 11 Jun 2014, 09:05

Dupa cum am promis aseara am facut si aceasta varianta de pateu. Nu stiu pe care sa o aleg. Acesta mi-a placut mai mult ca era mai sarat-de la soia- si am simtit si gustul de ciuperci mai bine ca la celalalt adaugand eu prea multa frunza. F.bun, o sa fac si o portie intreaga cand suntem mai multi. Eu am mancat acuma cu o feliuta de paine integrala prajita si as mai fi mancat,dar......poate mai tarziu. Vreau sa fac si cu pleurotus sa vad cum iese. Pupici.

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă: