Ingrediente
●
Broccoli
350 g
merge și broccoli congelat dacă nu aveți proaspăt
●
Iaurt cremos
100 g
alegeți iaurt între 2-4% grăsime, să fie cremos și mai gros - eu cumpăr Oly 2%
●
Ceapă roșie
0.25 buc
un sfert de ceapă sau 2 fire de ceapă verde
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Preparăm sosul primul:
- amestecați iaurtul cu usturoiul pisat, potriviți de sare și lăsați la o parte până sunt gata legumele.
Pas 2
Roșiile le tăiați bucățele mici sau cubulețe, puneți în farfuria în care veți servi salata.
Pas 3
Foarte important să fierbeți corect broccoli, să nu-l faceți terci pentru că nu va mai avea nici un farmec în salată:
- puneți la fiert o oala cu apă
- când începe să fiarbă, adăugați sarea și broccoli desfăcut buchețele
- lăsați 3-4 minute să fiarbă
- apoi obligatoriu după acest timp le scoateți într-un bol cu apă rece și mai schimbați de 2-3 ori apa până se răcește complet broccoli
Așa veți avea niște broccoli crocant, frumos și gustos, nu un terci moale și scârbos. Legumele au proprietatea să se mai gătească în continuare chiar dacă le scoateți din apă în care au fiert, deci trebuie obligatoriu răcite repede să fie al dente.
Pas 4
Puneți broccoli-ul peste roșii.
Pas 5
Distribuiți sosul de iaurt peste legume.
Pas 6
Puneți și ceapa tăiată mărunt sau solzișori.
Salata este gata de servit, ar fi bine s-o amestecați chiar atunci când vă apucați s-o mâncați.
Poftă Bună!
Cantitate:
600 g
(2 porții)
Timp de preparare:
10 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
20 min
Data publicării:
Notă:
5 (1 voturi)