Salată de roșii cu broccoli

Salată de roșii cu broccoli

Dacă aveți ceva gânduri că mâncați prea multă salată de roșii și mai puțin din alte legume în acest sezon, vă recomand să adăugați în salata de roșii niște buchețele de broccoli fiert corect. Nouă ne place mult această variantă, mai ales că este sănătoasă și dietetică.

Sosul de iaurt cu usturoi este exact ce trebuie, se potrivește perfect cu legumele și vă face s-o savurați cu cea mai mare plăcere. Recomand și la prânz și la cină cu un pește sau carne, delicios și fără probleme cu silueta și sănătatea.

Ingrediente

Broccoli
350 g
merge și broccoli congelat dacă nu aveți proaspăt
Roșii
300 g
   
Iaurt cremos
100 g
alegeți iaurt între 2-4% grăsime, să fie cremos și mai gros - eu cumpăr Oly 2%
Usturoi (cățeii)
2 buc
   
Sare
0.5 lingurite
   
Ceapă roșie
0.25 buc
un sfert de ceapă sau 2 fire de ceapă verde

Pași de urmat

Pas 1

Preparăm sosul primul:

- amestecați iaurtul cu usturoiul pisat, potriviți de sare și lăsați la o parte până sunt gata legumele.

Salată de roșii cu broccoli - Pas 1
Pas 2

Roșiile le tăiați bucățele mici sau cubulețe, puneți în farfuria în care veți servi salata.

Salată de roșii cu broccoli - Pas 2
Pas 3

Foarte important să fierbeți corect broccoli, să nu-l faceți terci pentru că nu va mai avea nici un farmec în salată:

- puneți la fiert o oala cu apă

- când începe să fiarbă, adăugați sarea și broccoli desfăcut buchețele

- lăsați 3-4 minute să fiarbă

- apoi obligatoriu după acest timp le scoateți într-un bol cu apă rece și mai schimbați de 2-3 ori apa până se răcește complet broccoli

Așa veți avea niște broccoli crocant, frumos și gustos, nu un terci moale și scârbos. Legumele au proprietatea să se mai gătească în continuare chiar dacă le scoateți din apă în care au fiert, deci trebuie obligatoriu răcite repede să fie al dente.

Salată de roșii cu broccoli - Pas 3
Pas 4

Puneți broccoli-ul peste roșii.

Salată de roșii cu broccoli - Pas 4
Pas 5

Distribuiți sosul de iaurt peste legume.

Salată de roșii cu broccoli - Pas 5
Pas 6

Puneți și ceapa tăiată mărunt sau solzișori.

Salata este gata de servit, ar fi bine s-o amestecați chiar atunci când vă apucați s-o mâncați.

Poftă Bună!

Salată de roșii cu broccoli - Pas 6

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 600 g (2 porții)
Timp de preparare: 10 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 20 min
Data publicării:
Notă: 5 (1 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

HDorina
HDorina 26 Jul 2013, 13:41

Draga mea Lena o reteta de Linzer postezi? Eu fac Linzer dar as vrea sa vad si de la tine o reteta cu imagini. Tu oricum esti foarte buna in tot ce faci si ma inspiri foarte mult. Multumesc anticipat.

Nataly
Nataly 27 Jul 2013, 15:05

O salata foarte usoara, gustoasa, as spune chiar satioasa dupa parerea mea si repede de facut . A mers de minune la cina cu un gratar de peste. Eu la sosul de iaurt cu usturoi am pus si un praf de curry pentru o aroma mai orientala

.

tiki
tiki 01 Apr 2014, 22:14

Buna. Sa nu credeti ca e facuta acuma cu rosiile acestea fara nici un gust. Nu,.... e facuta vara trecuta,dar tot constat ca nu le-am postat. Ce as mai manca acuma o portie, dar nu mai este mult.

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă: