Ingrediente
●
Carne tocată de pui
300 g
puteți adăuga în ea 1 ou și mirodenii după plac - carnea poate fi nu neapărat de pui
●
Praf de copt
1 lingurita
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Carnea se amestecă cu sare, opțional 1 ou și mirodenii după plac.
Formați chifteluțe, le puneți pe o farfurie și le dați la congelator pentru 15 minute (puteți și să omiteți acest pas).
Pas 2
În acest timp facem aluatul plăcintei:
- într-un bol bateți ouăle, amestecați puțin cu un tel;
Pas 3
- adăugați smântâna, amestecați;
Pas 4
- și ultima puneți făina, praful de copt și sarea - amestecați bine să nu fie cocoloașe.
Pas 5
Într-o tavă așternută cu hârtie de copt turnați aluatul.
Deasupra puneți chiftelele, le apăsați foarte ușor să intre puțin în aluat - dar nu exagerați.
Pas 6
Presărați deasupra cașcavalul dat prin răzătoare și puneți tava la cuptor preîncălzit la 200 de grade, pentru 35-40 de minute.
Pas 7
Este gata când se rumenește frumos. O scoateți și lăsați să se răcorească bine.
Pas 8
Scoateți bordurile tăvii și porționați plăcinta.
O serviți cu o salată sau ca atare, foarte bună și fragedă - mi-a plăcut mult aluatul aici, cred că îl voi aplica și la alte plăcinte.
Pas 9
Și o felie pentru voi :)
Poftă Bună!
Cantitate:
500 g
(8-10 porții)
Timp de preparare:
40 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
30 min
Data publicării: