Focaccia cu cașcaval și ceapă
Asta a fost prima mea focaccia și sigur nu ultima - pufoasă, moale, fragedă, un fel de combinație de pâine cu aromă de cașcaval mi-a ieșit, dispăruse în câteva minute de pe masă (aveam musafiri) și a fost mult lăudată.
Bucățile de cașcaval se potrivesc tare bine aici, se topesc și fac găurele aromate în aluat - ceapa puteți să puneți simplă sau verde, în cazul celor mai mofturoși cred că puteți s-o omiteți.
Chiar vă recomand cu mare încredere rețeta, una din cele mai reușite și sigur de folosit la cât mai des.
Ingrediente
●
Drojdie uscată
7 g
sau 15g proaspătă
●
Miere
2 lingurite
sau zahăr
●
Făină albă calitate superioară
400 g
●
Ulei de măsline
3 linguri
●
Ceapă albă
1 buc
sau 3-4 fire ceapă verde + puțin ulei pentru călit ceapa
●
Ierburi de provence
1 lingurita
+ mai puteți adăuga roșii uscate, măsline
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Într-un bol amestecați apa caldă, mierea, drojdia.
Lăsați cam 10 minute până începe să facă spumă.
Pas 2
Adăugați sarea, făina și amestecați aluatul cu o lingură sau spatula.
Pas 3
Și începem să frământăm aluatul cu mâinile, cu cât mai mult cu atât mai bine.
Pe parcurs mai adăugați câte puțin 2 linguri de ulei de măsline în aluat - trebuie să vă iasă un aluat uniform și moale.
Eu îl frământ puțin, las vreo 10 minute la odihnit și după asta îl mai frământ cu ulei.
Pas 4
După ce ați frământat aluatul bine, îl acoperiți cu prosop și lăsați la crescut 30 minute.
Pas 5
În acest timp căliți ceapa în puțin ulei...
Pas 6
...și tăiați cubulețe cașcavalul.
Pas 7
După ce a crescut aluatul, adăugați peste el ceapa călită și 80g de cașcaval (20g lăsăm pentru a pune deasupra pe focaccia).
Pas 8
Frământați bine aluatul ca să încorporeze tot cașcavalul și ceapa, la început va fi mai greu dar sigur reușiți.
Lăsați-l 10 minute să se odihnească, ca să-l puteți lucra mai ușor când îl puneți în tavă.
Pas 9
Întindeți aluatul cu mâinile într-o tavă - a mea este rotundă de 32 cm. Sigur merge și într-o tavă de cuptor simplă, de la aragaz.
Pas 10
Cu degetele apăsați și faceți adâncituri în aluat, ungeți cu puțin ulei de măsline și presărați ierburile de Provence (verdeturi italiene - conțin oregano, maghiran, etc).
Presărați și cele 20g de cașcaval lăsate la o parte mai sus.
Și opțional puteți să mai puneți niște măsline tăiate deasupra sau roșii uscate în ulei de măsline.
Lăsați în tavă 20 minute să crească puțin.
Pas 11
Puneți la cuptorul preîncălzit la 180-200 grade pentru aproximativ 20-25 minute, până se rumenește frumos.
Lăsați un pic să se răcorească.
Pas 12
O serviți caldă (rece este la fel de bună) cu orice vă place - supă, salată, pate, etc. - sau simplă ca o pizza mai pufoasă.
Poftă Bună!
Cantitate:
1 kg
(10-12 porții)
Timp de preparare:
40 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
60 min
Data publicării:
Notă:
5 (5 voturi)