Budincă rapidă de brânză (din 3 ingrediente!)
Eu i-aș spune cea mai fină prăjitură cu brânză, dar totuși este budincă după compoziție... O rețetă extraordinară, foarte rapidă, simplă, chiar banală dar un rezultat spectaculos - toată lumea o admiră și dispare în 2 secunde din farfurie.
Lapte condensat (cel foarte dulce și gros) din compoziție îl puteți cumpăra sau găti acasă, rețete sunt multe pe net, doar dați o căutare pe google.
Amidonul este opțional, în varianta fără amidon parcă nu se ține budinca foarte ferm, dar la gust nu este nici o diferență.
Și o ultimă precizare, ingredientele sunt pentru o tavă de 20-22 cm diametru, dacă aveți tavă clasică de pandișpan de 26-28 cm dublați cantitățile.
Ingrediente
●
Lapte condensat
380 g
1 cutie (din aceea metalică)
●
Brânză de vaci
500 g
pentru budinca mai fină recomand să alegeți brânzica mai moale
●
Amidon alimentar
2 linguri
opțional
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Bateți bine ouăle cu un tel sau mixer.
Pas 2
Adăugați laptele condensat, amestecați bine.
Pas 3
Puneți brânza, amestecați bine cu mixerul/robotul.
Pas 4
Adăugați și amidonul dacă îl aveți, amestecați bine să nu fie cocoloașe.
În varianta super-rapidă toate ingredientele se pun o dată în robot și se mixează bine până devine o compoziție cremoasă și fină.
Pas 5
Turnați budinca într-o tavă de 20 cm diametru (puteți folosi și o tavă de chec), așternută cu hârtie de copt.
Puneți la cuptor preîncălzit la 200 grade, pentru 30-40 minute.
Pas 6
O lăsați până începe să se rumenească frumos deasupra.
Budinca va crește la coacere dar după ce se răcește se va lăsa - este normal așa să fie.
Pas 7
Se servește complet rece, fierbinte sau caldă s-ar putea desface - dar o puteți mânca cu lingura :)
Poftă Bună!
Cantitate:
1 kg
(5-6 porții)
Timp de preparare:
30 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
10 min
Data publicării:
Notă:
5 (2 voturi)