Budincă rapidă de brânză (din 3 ingrediente!)

Budincă rapidă de brânză (din 3 ingrediente!)

Eu i-aș spune cea mai fină prăjitură cu brânză, dar totuși este budincă după compoziție... O rețetă extraordinară, foarte rapidă, simplă, chiar banală dar un rezultat spectaculos - toată lumea o admiră și dispare în 2 secunde din farfurie.

Lapte condensat (cel foarte dulce și gros) din compoziție îl puteți cumpăra sau găti acasă, rețete sunt multe pe net, doar dați o căutare pe google.

Amidonul este opțional, în varianta fără amidon parcă nu se ține budinca foarte ferm, dar la gust nu este nici o diferență.

Și o ultimă precizare, ingredientele sunt pentru o tavă de 20-22 cm diametru, dacă aveți tavă clasică de pandișpan de 26-28 cm dublați cantitățile.

Ingrediente

Ouă
3 buc
   
Lapte condensat
380 g
1 cutie (din aceea metalică)
Brânză de vaci
500 g
pentru budinca mai fină recomand să alegeți brânzica mai moale
Amidon alimentar
2 linguri
opțional

Pași de urmat

Pas 1

Bateți bine ouăle cu un tel sau mixer.

Budincă rapidă de brânză (din 3 ingrediente!) - Pas 1
Pas 2

Adăugați laptele condensat, amestecați bine.

Budincă rapidă de brânză (din 3 ingrediente!) - Pas 2
Pas 3

Puneți brânza, amestecați bine cu mixerul/robotul.

Budincă rapidă de brânză (din 3 ingrediente!) - Pas 3
Pas 4

Adăugați și amidonul dacă îl aveți, amestecați bine să nu fie cocoloașe.

În varianta super-rapidă toate ingredientele se pun o dată în robot și se mixează bine până devine o compoziție cremoasă și fină.

Budincă rapidă de brânză (din 3 ingrediente!) - Pas 4
Pas 5

Turnați budinca într-o tavă de 20 cm diametru (puteți folosi și o tavă de chec), așternută cu hârtie de copt.

Puneți la cuptor preîncălzit la 200 grade, pentru 30-40 minute.

Budincă rapidă de brânză (din 3 ingrediente!) - Pas 5
Pas 6

O lăsați până începe să se rumenească frumos deasupra.

Budinca va crește la coacere dar după ce se răcește se va lăsa - este normal așa să fie.

Budincă rapidă de brânză (din 3 ingrediente!) - Pas 6
Pas 7

Se servește complet rece, fierbinte sau caldă s-ar putea desface - dar o puteți mânca cu lingura :)

Poftă Bună!

Budincă rapidă de brânză (din 3 ingrediente!) - Pas 7

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (5-6 porții)
Timp de preparare: 30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 10 min
Data publicării:
Notă: 5 (2 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 28

OleaUsurelu225
Olea Usurelu (OleaUsurelu225) 19 Aug 2019, 16:05

Buna! Se poate folosi lapte condensat fiert in loc de lapte condensat simplu?

lena
Elena (lena) Olea Usurelu (OleaUsurelu225) 19 Aug 2019, 16:16

Cred ca ar fi interesant cu siguranta!

Jana
Jana 22 Oct 2018, 13:04

Foarte rapidă și delicioasă această budincă. Mulțumesc, Lena.

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
Ekaterinka
Ekaterinka 17 Mar 2015, 20:45

am dublat cantitatile..a iesit mult mai subtire decat in poza,dar absolut delicioasa!

Tanyta
Tanyta 04 Aug 2014, 18:09


Salutari din Chisinau, Lena!

Am gatit si eu astazi budinca, e super delicioasa! Multumim pentru sfaturi!

 
 

Tatiana Flo
Tatiana Flo 26 Apr 2014, 15:19

Lena, salut! am o intrebare - cu ce as putea inlocui amidonul, ca nu-l am si nu am timp sa caut acum? vreau sa incerc si eu diseara receta. merci anticipat.

lena
Elena (lena) Tatiana Flo 26 Apr 2014, 18:24

Incearca cu faina, s-ar putea sa nu iasa chiar la fel, dar merge.

victoria caraus
Victoria Caraus (victoria caraus) 15 Aug 2013, 15:24

Amidon de cartofi e bine daca pun in reteta asata??

lena
Elena (lena) Victoria Caraus (victoria caraus) 15 Aug 2013, 16:36

Da, merge si de porumb si de cartofi.

ianadeea
Andreea (ianadeea) 12 Jul 2013, 10:51

Si eu sunt de acord cu Lena. Poti incerca ambele variante si sa compari, nu ia mult timp, ca e o reteta f. simpla. Si eu am mai incercat-o o data intre timp, tot mai dietetic, adica: 500g branza de vaci fina si moale(si asta conteaza, ca daca-i mai crupoasa devine innecatioasa), 3 oua, 1 plic zahar vanilat, cateva picaturi esenta stevie si 1 lingura amidon. Deci, fara iaurt sau lapte condensat. A fost chiar mai buna decat prima editie. Poti incerca.. Despre branza de vaci nu stiu ce sa va spun, eu iau de la un magazin producator local: "Mandra" ca sunt din Sibiu (se vinde varsata, si ii spune: Branza de vaci Diet fina), dar comparativ cu ea am gasit branza de vaci de la Lidl -> Pilos, la galetusa, e f. fina si buna (nu stiu de cat de dietetica e, dar e geniala in retete cu branza de vaci). Sper ca am fost de ajutor. Pupici.

Draculina969
Draculina969 06 Jul 2013, 10:31

ai putea, te rog, sa imi spui exact ce branza ai folosit?

merci:*

lena
Elena (lena) Draculina969 06 Jul 2013, 14:03

Eu am luat Lacteea de 0.2% acum, iti spun maine-poimaine cum o fost.

Nataly
Nataly 03 Jul 2013, 13:39

Buna ziua. Am si eu o intrebare, ce marca de lapte condesat din cele ce se gasesc pe piata din Romania s-a folosit in aceasta reteta? Eu am incercat cateva dar nu am ramas prea multumita de ele, raman fidela la clasica "sgushcionka" de peste Prut care e super.

Nota mea pentru rețetă:
lena
Elena (lena) Nataly 03 Jul 2013, 14:25

Anume la aceasta reteta am folosit din aceea de peste Prut, dar aici in Romania folosesc cu succes marcile DeLatte si Nestle.

dianka
Diana Ranga (dianka) 02 Jul 2013, 09:53

Lena, se poate de pus smintina dulce in locul laptelui condensat care nu-mi place. Merci

Arată toate comentariile