Plăcintă rapidă cu ceapă verde și ton
Această plăcintă se poate prepara cu diverse umpluturi, în varianta originală este cu ceapă verde și ouă fierte, dar puteți pune carne, brânză, spanac, varză, etc.
Cel mai mult îmi place aluatul, se face repede, nu trebuie întins cu făcălețul, doar îl turnați în tavă și plăcinta iese fragedă, moale și foarte gustoasă. Chiar vă recomand să-l încercați și notați, o să vă placă din prima și pentru totdeauna :)
Ingrediente
●
Lapte bătut/iaurt/chefir
400 g
sau smântână
●
Praf de copt
2 lingurite
●
Ceapă verde
3 buc
adică 3 legături - cam 12-15 fire, să fie cât mai multă
●
Ton bucăți la conservă
150 g
sau 3 ouă fierte, sau alte umpluturi care vă plac
●
Ulei de floarea-soarelui
2 linguri
●
Sare, piper
1 lingurita
după gust
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Mai întâi preparăm umplutura - în varianta mea ceapă verde cu ton:
- ceapa se taie mărunt și se călește 3-4 minute într-o tigaie cu puțin ulei;
Pas 2
- adăugați tonul scurs de apă/ulei și potriviți de sare și piper.
Pas 3
Apoi se face aluatul:
- topiți untul, îl turnați într-un bol mai adânc, tot acolo puneți sarea și zahărul;
Pas 5
-ouăle - amestecați bine cu un tel sau mixer;
Pas 6
- și ultima se adaugă făina și praful de copt - amestecați bine;
Pas 7
Iese un aluat ca smântâna mai densă.
Pas 8
Așterneți cu hârtie de copt o tavă de cuptor - a mea are 28 cm diametru, fiindcă este de silicon nu am pus hârtie de copt.
Turnați jumătate din aluat în tavă și îl nivelați cu o lingură.
Pas 9
Puneți umplutura, o distribuiți uniform peste aluat.
Pas 10
Turnați restul de aluat peste umplutură, nivelați atent și uniform.
Puneți tava la cuptor preîncălzit la 180 grade pentru 35-40 minute.
Pas 11
Un pic m-am speriat aici, a crăpat cam mult aluatul, în plus și aparatul foto nu-mi dădea poza reală - doar ce vedeți aici.
Dar după ce s-a răcit bine plăcinta, crăpăturile nu mai erau relevante, se ține bine și se taie perfect.
Pas 12
Deci, după ce se răcorește bine o tăiați/porționați și savurați.
Poftă Bună!
Cantitate:
1 kg
Timp de preparare:
40 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
20 min
Data publicării:
Notă:
5 (7 voturi)