Plăcintă rapidă cu ceapă verde și ton

Plăcintă rapidă cu ceapă verde și ton

Această plăcintă se poate prepara cu diverse umpluturi, în varianta originală este cu ceapă verde și ouă fierte, dar puteți pune carne, brânză, spanac, varză, etc.

Cel mai mult îmi place aluatul, se face repede, nu trebuie întins cu făcălețul, doar îl turnați în tavă și plăcinta iese fragedă, moale și foarte gustoasă. Chiar vă recomand să-l încercați și notați, o să vă placă din prima și pentru totdeauna :)

Ingrediente

Lapte bătut/iaurt/chefir
400 g
sau smântână
Unt
160 g
   
Ouă
2 buc
   
Zahăr
1 lingura
   
Sare
0.5 lingurite
   
Făină albă
280 g
   
Praf de copt
2 lingurite
   
Ceapă verde
3 buc
adică 3 legături - cam 12-15 fire, să fie cât mai multă
Ton bucăți la conservă
150 g
sau 3 ouă fierte, sau alte umpluturi care vă plac
Ulei de floarea-soarelui
2 linguri
   
Sare, piper
1 lingurita
după gust

Pași de urmat

Pas 1

Mai întâi preparăm umplutura - în varianta mea ceapă verde cu ton:

- ceapa se taie mărunt și se călește 3-4 minute într-o tigaie cu puțin ulei;

Plăcintă rapidă cu ceapă verde și ton - Pas 1
Pas 2

- adăugați tonul scurs de apă/ulei și potriviți de sare și piper.

Plăcintă rapidă cu ceapă verde și ton - Pas 2
Pas 3

Apoi se face aluatul:

- topiți untul, îl turnați într-un bol mai adânc, tot acolo puneți sarea și zahărul;

Plăcintă rapidă cu ceapă verde și ton - Pas 3
Pas 4

- adăugați iaurtul

Plăcintă rapidă cu ceapă verde și ton - Pas 4
Pas 5

-ouăle - amestecați bine cu un tel sau mixer;

Plăcintă rapidă cu ceapă verde și ton - Pas 5
Pas 6

- și ultima se adaugă făina și praful de copt - amestecați bine;

Plăcintă rapidă cu ceapă verde și ton - Pas 6
Pas 7

Iese un aluat ca smântâna mai densă.

Plăcintă rapidă cu ceapă verde și ton - Pas 7
Pas 8

Așterneți cu hârtie de copt o tavă de cuptor - a mea are 28 cm diametru, fiindcă este de silicon nu am pus hârtie de copt.

Turnați jumătate din aluat în tavă și îl nivelați cu o lingură.

Plăcintă rapidă cu ceapă verde și ton - Pas 8
Pas 9

Puneți umplutura, o distribuiți uniform peste aluat.

Plăcintă rapidă cu ceapă verde și ton - Pas 9
Pas 10

Turnați restul de aluat peste umplutură, nivelați atent și uniform.

Puneți tava la cuptor preîncălzit la 180 grade pentru 35-40 minute.

Plăcintă rapidă cu ceapă verde și ton - Pas 10
Pas 11

Un pic m-am speriat aici, a crăpat cam mult aluatul, în plus și aparatul foto nu-mi dădea poza reală - doar ce vedeți aici.

Dar după ce s-a răcit bine plăcinta, crăpăturile nu mai erau relevante, se ține bine și se taie perfect.

Plăcintă rapidă cu ceapă verde și ton - Pas 11
Pas 12

Deci, după ce se răcorește bine o tăiați/porționați și savurați.

Poftă Bună!

Plăcintă rapidă cu ceapă verde și ton - Pas 12

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg
Timp de preparare: 40 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 20 min
Data publicării:
Notă: 5 (7 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 18

Roxana
Roxana 10 Dec 2020, 15:56

Pentru masa de amiaza, am gatit aceasta placinta: o minunatie!!! Imi e si teama de toate descoperirile mele de pe site-ul Lenei! Eu m-am indragostit de acest aluat; eu am folosit branza telemea de vaca si am omis lingura de zahar :D. Am folosit o tava mai mare pentru copt de aceea nu este foarte inalta, insa gustul, textura sunt de nota 10 cu felicitari! Multumesc pentru reteta si explicatii!

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
Mihaela T
Mihaela T 19 May 2020, 22:00

A ieșit delicioasă! Mulțumim de rețetă!

Nota mea pentru rețetă:
ralu22
Raluca Dan (ralu22) 17 May 2019, 11:21

Am înlocuit tonul cu branza, e simplu de facut pentru cineva care in mod normal nu coace, nu prea ai cumsa gresesti si a iesit ceva delicios.

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
DrăgălinaGurduza363
Drăgălina Gurduza (DrăgălinaGurduza363) 09 Jul 2016, 10:32

Am facut-o cu piept de pui si ceapa obisnuita, calita preventiv, abia astept sa se raceasca, sunt sigura ca e delicioasa, caci niciodata nu am dat gres urmand retetele dumneavoastra.

Doamna Lena, va rog sa va ganditi la obtiunea sa le adunati intr-o carte.

Stiti ce succes ar avea? :) 

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
lena
Elena (lena) Drăgălina Gurduza (DrăgălinaGurduza363) 13 Jul 2016, 09:09

Dragalina ma bucur mult, sa aveti pofta mare!

De carte - am facut cercetari, din pacate o carte buna cu poze si calitate buna a paginilor ar avea un pret astronomic si nu o va mai cumpara nimeni. Mai ales cand pe site sunt la fel de frumoase si gratuite :)

DrăgălinaGurduza363
Drăgălina Gurduza (DrăgălinaGurduza363) Elena (lena) 13 Jul 2016, 22:11

Da, de acord, dar macar in format electronic :)

Balmoral
Balmoral 18 Jan 2016, 05:01

Am făcut aceasta placinta cu ton, am urmat conștiincioasă pașii si am obținut o gustare foarte apreciata de prieteni. Mulțumesc , mulțumesc mult Lena!

Poza mea pentru rețetă:
Manancbine
Manancbine 18 Nov 2013, 15:32

E buna la gust si ușor de facut, merci mult. Am facut aceasta placinta astăzi, am folosit jumătate din cantitatea cerută făina integrala. Umplutura e  putina la acesta cantitate de aluat, dupa gustul meu. Aluatul a crescut bine, pare umed, dar nu este lipicios. Oare de la ce? 

lena
Elena (lena) Manancbine 18 Nov 2013, 15:38

Asa este, pare umed din cauza laptelui batut din compozitie.

tiki
tiki 28 Aug 2013, 08:14

Buna, tuturor. Acuma ajung si eu sa postez aceasta placinta care in poza e cu carne. Am facut-o si cu varza. Succes pe toate planurile. o minunatie. Cand voi mai face , trebuie sa stau sa ma gandesc pe care sa o aleg ca toate sunt excelente. Multumesc,multumesc,multumesc. Pa.

Poza mea pentru rețetă:
rov
rov 22 Jul 2013, 17:21

Am facut-o cu ceapa normala si ton, ma invart in jurul ei, poate s-o raci mai repede... :D

Poza mea pentru rețetă:
Karen
Karen 04 Jul 2013, 13:58

Super buna,sunt incantata de gust si consistenta! Am pus in mijloc spanac(putin oparit si dat prin blender, amestecat cu branza ,,dulce,,(evident fara zahar),un deliciu!nota 10 deasupra se poate rade cascaval spre final....e buna si calda si rece

Nota mea pentru rețetă:
tiki
tiki 29 Jun 2013, 10:45

Buna Lena. Vreau sa o fac,dar am 2 intrebari. Te rog sa-mi spui daca o fac cu varza,trebuie calita inainte? (eu cred ca da),si 2 daca pot inlocui faina alba cu integrala (tot de grau) ?. Multumesc si wek-end placut.

Nota mea pentru rețetă:
lena
Elena (lena) tiki 29 Jun 2013, 12:41

Da, ar fi bine macar putin sa calesti varza, si faina as recomanda sa inlocuiesti maxim 50% din cantitatea totala.

Arată toate comentariile