Păstăi cu usturoi(varianta dietetică)

Păstăi cu usturoi(varianta dietetică)

De multe ori mi se cer rețete dietetice, bune pentru cei care țin la siluetă sau la o alimentație echilibrată și sănătoasă. Sinceră să fiu gătesc foarte mult dietetic, dar parcă chestiile evidente pentru mine par imposibile pentru alții - gătitul cu puțin ulei, de exemplu - legumele în variante gătite light pentru mulți sunt mâncare fără gust și aromă.

Ei, să vă spun că aceste păstăi(verzi sau galbene) sunt garnitura mea preferată la un pește la cuptor sau o felie de carne la grătar/cuptor. Chiar vă recomand metoda de preparare, este sănătos, gustos și foarte simplu.

Ingrediente

Fasole galbenă păstăi
500 g
sau fasole verde
Ceapă verde
2 buc
puteți folosi și ceapă albă simplă, dar nutriționiștii nu prea o recomandă - mai light este cea verde
Ulei de măsline extravirgin
1 lingura
sau ulei de floarea-soarelui
Usturoi (cățeii)
2 buc
   
Sare
0.5 lingurite
după gust

Pași de urmat

Pas 1

Păstăile se curăță și se spală - le puteți rupe bucăți mai scurte sau lăsați întregi.

Păstăi cu usturoi(varianta dietetică) - Pas 1
Pas 2

Acum aveți 2 variante să le gătiți:

- la aburi, așa am făcut eu - își păstrează toate vitaminele și păstăile au un gust parcă mai bun.

- se fierb în apă, mai simplu și clasic.

Oricum în ambele variante nu le fierbeți prea mult, cam 15 minute, să fie puțin al dente.

Păstăi cu usturoi(varianta dietetică) - Pas 2
Pas 3

Când păstăile sunt aproape fierte pregătiți și încălziți bine o tigaie adâncă.

Adăugați în ea jumătate pahar de apă, 1 lingură ulei și ceapă verde tăiată mărunt. Lăsați să se călească așa până se evaporă aproape toată apa, și ceapa s-a gătit.

Păstăi cu usturoi(varianta dietetică) - Pas 3
Pas 4

Adăugați păstăile gătite în tigaia cu ceapă călită, amestecați bine - lăsați 5 minute pe foc.

Păstăi cu usturoi(varianta dietetică) - Pas 4
Pas 5

Apoi puneți usturoiul pisat, sare și amestecați bine.

Păstăi cu usturoi(varianta dietetică) - Pas 5
Pas 6

Imediat opriți focul, puneți un capac pe tigaia cu păstăi și lăsați 5 minute să se pătrundă aromele.

Păstăi cu usturoi(varianta dietetică) - Pas 6
Pas 7

Puteți să le serviți ca mâncare sau garnitură sănătoasă și gustoasă.

Poftă Bună!

Păstăi cu usturoi(varianta dietetică) - Pas 7

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 500 g (2 porții)
Timp de preparare: 15 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 30 min
Data publicării:

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Dany92
Dany92 27 Jun 2013, 18:40

salut Lena teas ruga mult sami dai o reteta de pastai la borcan daca stii... te rog mult... Si scuze de deranj..

lena
Elena (lena) 27 Jun 2013, 22:17

Am auzit si vreau sa incerc chiar anul acesta, daca iese bine iti spun

tatinela
tatinela 28 Jun 2013, 12:14

pastaile se pastreaza ft bine in congelator,le oparesti putin si le pui in pungi in congelator..iarna sunt ca proaspete,noi in fiecare an punem!la conservat sunt cam capricioase!

sasha76
Alexandra Malic (sasha76) 28 Jun 2013, 13:11

daca este loc in congelator nu este neaparat sa le opariti ,pur si simplu le spalati ,la rupeti capetele si le puneti in saculete

Larisica
Larisica 08 Jul 2013, 21:10

Alta varianta e sa nu pui usturoi,dar sa faci aparte mujdei