Ingrediente
●
Fasole galbenă păstăi
500 g
sau fasole verde
●
Ceapă verde
2 buc
puteți folosi și ceapă albă simplă, dar nutriționiștii nu prea o recomandă - mai light este cea verde
●
Ulei de măsline extravirgin
1 lingura
sau ulei de floarea-soarelui
●
Sare
0.5 lingurite
după gust
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Păstăile se curăță și se spală - le puteți rupe bucăți mai scurte sau lăsați întregi.
Pas 2
Acum aveți 2 variante să le gătiți:
- la aburi, așa am făcut eu - își păstrează toate vitaminele și păstăile au un gust parcă mai bun.
- se fierb în apă, mai simplu și clasic.
Oricum în ambele variante nu le fierbeți prea mult, cam 15 minute, să fie puțin al dente.
Pas 3
Când păstăile sunt aproape fierte pregătiți și încălziți bine o tigaie adâncă.
Adăugați în ea jumătate pahar de apă, 1 lingură ulei și ceapă verde tăiată mărunt. Lăsați să se călească așa până se evaporă aproape toată apa, și ceapa s-a gătit.
Pas 4
Adăugați păstăile gătite în tigaia cu ceapă călită, amestecați bine - lăsați 5 minute pe foc.
Pas 5
Apoi puneți usturoiul pisat, sare și amestecați bine.
Pas 6
Imediat opriți focul, puneți un capac pe tigaia cu păstăi și lăsați 5 minute să se pătrundă aromele.
Pas 7
Puteți să le serviți ca mâncare sau garnitură sănătoasă și gustoasă.
Poftă Bună!
Cantitate:
500 g
(2 porții)
Timp de preparare:
15 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
30 min
Data publicării: