Dovlecei la grătar (cu sos de iaurt și roșii)
Pentru mulți poate părea banală rețeta, dar am avut mare surpriză în discuții cu niște prieteni să observ că nu prea se știe exact cum se fac legumele la grătar, mai ales în condiții de apartament.
Dacă la început mai puneam puțin ulei peste ele, acum nici atât nu fac - merg pe varianta cât mai simplă, naturală, fără adaos de ulei. O porție de 300g de astfel de legume gătite plus o bucată bună de carne vă asigură o cină/prânz delicios și fără niciun pericol de kg în plus.
Ca bonus vă arăt o variantă de Sos cu iaurt și roșii - inspirată din bucătăria indiană, rețeta de Raita, dar fără adaos de uleiurile cu mirodenii. Toată lumea este încântată de el și mă întreabă ce am pus așa deosebit că poți mânca orice cu el :)
Deci, recomand să uitați de dovleceii pane și să vă faceți experți în legume la grătar!
Ingrediente
●
Dovlecei
2 buc
la fel fac și ardeii, vinetele, ciupercile
●
Ierburi de provence
1 lingurita
opțional
●
Iaurt
3 linguri
eu pun de 2%
●
Roșii
1 buc
sau 2 roșii cherry
●
Usturoi (cățeii)
1 buc
se poate înlocui cu o bucățică mică de ceapă simplă
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
În primul rând este obligatoriu să aveți așa o tigaie grill, a mea este luată acum 1 an de la Ikea - este bunișorică dar nu foarte bună.
Acum planific să iau una de ceramică, din aia vă recomand să găsiți și voi.
O puneți pe foc mediu spre mare și o încingeți obligatoriu foarte bine - așa ca să iasă fum din ea. Dacă nu o încălziți bine legumele nu se fac la fel de bine și repede, și se pot lipi de tigaie.
Pas 2
Dovlecelul/vinetele se taie rondele subțiri - vedeți în poze.
Dacă le faceți prea groase, vor fi legumele mai crude și crocante, dacă le faceți prea subțiri se vor usca prea tare pe grill.
Pas 3
Le aranjați pe tigaie încinsă bine și lăsați 4-5 minute.
Pas 4
Apoi le întoarceți pe partea cealaltă și lăsați la fel 4-5 minute.
Pas 5
Sau le puteți tăia pe lung, nu rondele, procesul de coacere este același.
Pas 6
După ce sunt gata, le scoateți pe o farfurie și le asezonați cu sare și ceva mirodenii - preferatul meu este amestecul de Ierburi de Provence - dacă nu-l aveți puneți doar sare și eventual puțin piper.
Pas 7
Aici am făcut și ardei, procedura este aceeași.
Pas 8
Aici toate legumele gata de servit - vă recomand să le lăsați 10 minute să se pătrundă cu sare și mirodenii înainte de servire.
Pas 9
Acum facem sosul de Iaurt cu roșii și verdeață:
- folosesc de obicei aici un mic blender, în poză Turbocheful Tupperware.
- dar le puteți toca toate mărunt și usturoiul să-l pisați
- deci, puneți toate legumele în blender...
Pas 10
... le pasați dar aveți grijă să nu fie chiar pastă, să se mai vadă bucățele de roșii și pătrunjel.
Pas 11
Adăugați iaurtul și potriviți de sare, amestecați.
Pas 12
Serviți sosul cu legume, carne și orice mâncare vă place, este perfect în orice combinație.
Poftă Bună!
Cantitate:
1 kg
Timp de preparare:
30 min
Timp total de pregătire:
10 min
Data publicării: